Lege lijnen verwijderen en alles op 1lijn zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rush

Rush

13/01/2007 11:46:00
Quote Anchor link
Ik lees een pagina uit met fopen() maar daar zitten veel lege lijnen in weet iemand hoe ik deze kan verwijderen (ik heb al gezocht op google maar ik krijg niets dat werkt).
Ook zou ik graag alles op 1 lijn krijgen iemand een idee hoe ik dit doe ?

Bedankt voor alle replys op voorhand
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 05:56:09
 
Bo az

Bo az

13/01/2007 12:02:00
Quote Anchor link
Misschien dat dit werkt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$aFile
= file('bestand.ext');
$sFile = implode('', $aFile);
echo $sFile;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2007 12:07:00
Quote Anchor link
@Boaz: Hij is leuk, maar ik denk niet dat het werkt. ;-)
 
Bo az

Bo az

13/01/2007 12:15:00
Quote Anchor link
Nee, ik bedacht net ook dat file() wss niet de EOL er uit haalt :S mja t is het proberen waard.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

13/01/2007 12:20:00
Quote Anchor link
str_replace("\n\n", "")

mischien???
 
Bo az

Bo az

13/01/2007 12:21:00
Quote Anchor link
Mja, deze oplossing lijkt wel te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

echo '<pre>';
$sFile = file_get_contents('bestand.ext');
$aReplace = array("\r", "\n");
$sFile = str_replace($aReplace, '', $sFile);
echo $sFile;
echo '</pre>';

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2007 12:28:00
Quote Anchor link
@Boaz: Maar dat haalt alles enters weg. Dus dan staat alle tekst achter elkaar.

Ik ga toch meer voor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
str_replace("\r\n\r\n", "\r\n");
?>

Edit: Maar als er ook maar één spatie op zo'n lege regel staat werkt dit dus ook niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Rush

Rush

13/01/2007 12:57:00
Quote Anchor link
er staan geen spaties , alleen tabs, maar die heb ik er al uitgehaald.
Ik ben ook nog een beetje newb met php maar ik kan geen lijst vinden met de betekenis van \n, \r, \s enz...
Heeft iemand zo een site met de betekenis op
Het enigste dat ik ken is \n voor een nieuwe lijn :P

Ps alles moest achter elkaar staan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rush
 
Bart van der veen

bart van der veen

13/01/2007 13:22:00
Quote Anchor link
misschien gekoppelt met met een prachmatische replace?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
preg_replace("\r\n, "", $sfile);
?>
 
Rush

Rush

13/01/2007 13:29:00
Quote Anchor link
Bedankt iedereen, ik gebruik hetgene van Boaz
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2007 15:15:00
Quote Anchor link
De meest bekende:
\r is return (maar dan alléén terug naar het begin van de regel)
\n is newline (alleen regel naar beneden dus niet naar het begin van die regel)
dus \r\n samen is wat normaal gesproken een <return> is.
\t is tab (normaal 8 spaties)
 
Rush

Rush

13/01/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Ok bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.