Letters worden verkeerd getoond

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 17:31:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
header('Content-type: text/plain; charset=utf-8');
echo "&om9=Een regionale overheid in België die bevoegd is voor plaatsgebonden aangelegenheden. &";
echo "&begrip9=gewest&";
echo "&script=klaar&";
?>


Mijn probleem is dat als je dit als file hebt en je test de file die ë veranderd in een ? met vierkantje rond. Hoe kan ik dit oplossen alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:23:38
 
Wouter J

Wouter J

10/11/2012 17:53:44
Quote Anchor link
Door ze te veranderen in de juiste HTML entitie (&euml; in dit geval). Of kijk naar de andere oplossingen: http://phphulp.wouterj.nl/utf-8.php
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 18:04:52
Quote Anchor link
is er een mogelijkheid om alle echo's in één keer utf8_encode($str)op toe te passen.
zoiets als :
utf8_encode(
echo "&om9=Een regionale overheid in België die bevoegd is voor plaatsgebonden aangelegenheden. &";
echo "&begrip9=gewest&";
echo "&script=klaar&";)

Is er zo een mogelijkheid omdat die lijst met begrippen 569 begrippen telt en dat aanpassen zal tijd duren ...
 
Wouter J

Wouter J

10/11/2012 18:12:51
Quote Anchor link
Ik snap niet hoe je die vreemde echo's geplaatst hebt, waar komen die vandaan?
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 18:15:05
Quote Anchor link
Wel ik heb zo een hele lijst met echo's
telkens eerst omschrijving (om+nummer) en dan daarna nog een echo met het begrip
en zo heb ik 569 begrippen (dus telkens 2 echo's per begrip)
 
Wouter J

Wouter J

10/11/2012 18:16:10
Quote Anchor link
Het is beter om dat in een array te zetten, die af te gaan en per item een echo te doen. Wat je nu hebt klinkt namelijk als een verkeerde aanpak.
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 18:18:42
Quote Anchor link
heb array nooit goed begrepen dus ik denk niet dat dat een optie zal zijn ...
 
Bart van der Veen

Bart van der Veen

10/11/2012 19:52:31
Quote Anchor link
Even weer ontopic, ik heb jij scriptje je ook even getest en bij mij doet de e in belgie het wel gewoon. Kan het zijn dat het aan je browser ligt?
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 19:53:50
Quote Anchor link
wel het werkt inderdaad in de browser maar ik ben een flash programmeur en in flash geraakt het niet in zonder dat het in utf-8 staat ...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/11/2012 21:12:47
Quote Anchor link
Kevin De Ras op 10/11/2012 18:18:42:
heb array nooit goed begrepen dus ik denk niet dat dat een optie zal zijn ...


Dus omdat jij iets niet begrijpt, is het geen (goede) oplossing? Misschien is het dan juist tijd om je er in te verdiepen/uitleg te vragen hoe het (wel) werkt. ;-)
 
Bart van der Veen

Bart van der Veen

10/11/2012 21:15:59
Quote Anchor link
Action gebruikt vast ook arrays. Dat moet een flashprogrameur weten toch?
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 21:38:26
Quote Anchor link
Ik ga dus alle begrippen waar speciale tekens in voorkomen vervangen door dit soort dingen :
echo htmlentities("&om9=Een regionale overheid in Belgi&euml; die bevoegd is voor plaatsgebonden aangelegenheden.&", ENT_COMPAT, "UTF-8");

maar als ik dit invoer is dit de output :
om9=Een regionale overheid in Belgi&euml; die bevoegd is voor plaatsgebonden aangelegenheden.

Ben nog maar net afgestudeerd dus ik zal array wel moeten leren,
heb er ondertussen op bol.com een boek over besteld hopelijk dat dat duidelijkheid schept.

Iemand een idee om &euml toch naar ë te krijgen ?
Alvast bedankt!
 
Wouter J

Wouter J

10/11/2012 22:02:51
Quote Anchor link
&euml; is de html entitie van ë, wat je precies doet met htmlentities.
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

10/11/2012 22:11:12
Quote Anchor link
waarom werkt het dan niet ? :o
 
Wouter J

Wouter J

10/11/2012 23:09:58
Quote Anchor link
Omdat jij misschien geen HTML entitie maar een utf-8 entitie nodig hebt? Ik heb nog een functie gegeven, probeer die eens.
 
Kevin De Ras

Kevin De Ras

11/11/2012 08:37:16
Quote Anchor link
andere werkt wel bedankt wouter!
 
Eddy E

Eddy E

11/11/2012 09:16:10
Quote Anchor link
Is je HTML ook UTF8? Kijk daar ook even naar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.