Limiet voor intetoetsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eduard

Eduard

26/05/2006 10:51:00
Quote Anchor link
Als ik een inputbox heb .. hoe kan ik er dan voor zogen dat die maar zoveel charavters kan intypen of numers.. ?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:36:04
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

26/05/2006 10:53:00
Quote Anchor link
bij een <input type="text"> kun je maxlength gebruiken, en dan het aantal tekens (inclusief spaties).

bij een textarea wordt het lastiger, want die heeft niet zo'n attribuut, maar daar zijn dan weer javascriptjes voor, maar die weet ik niet.
 
Eduard

Eduard

26/05/2006 10:55:00
Quote Anchor link
bedankt
en nog een vraagje .. als ik nou wil dat die alleen cijfers intoetst
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

26/05/2006 11:00:00
Quote Anchor link
ik denk dat je dan een javascriptje zou moeten schrijven aangezien die zonder dat de pagina gerefreshd moet worden contstant in de gaten kan houden wat de gebruiker doet.

maar ik kan geen javascript, dus hier houdt het voor mij op.
 
Eduard

Eduard

26/05/2006 14:30:00
Quote Anchor link
ok bedankt stefan ;)
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

26/05/2006 14:33:00
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

26/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
en ook in je database kun je je veld op integer zetten, zodat je wanneer er lettertekens gesaved worden, je dan een fout krijgt
 
Barman V

Barman V

26/05/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Ja of gebruik is_numeric met php. Maar dan heb je wel een refresh nodig.

Met javascript kan je tijdens het intypen de waarde checken op numeriek met Number()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.