[link] wel, [link=] niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 20:23:00
Quote Anchor link
Ik heb een preg_match in combo met replace voor mijn ubb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

function ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
  
  
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

  
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    return $content;
}

?>


Nu werkt [link]http[/link] goed, [link=http]lol[/link] werkt ook.

Daaren tegen werkt
[link][b]http[/link] wel, maar [link=[b]]http[/link] ook! Dat is fout
Zoals ik het in het script heb staan, lijkt me dat het niet zou moeten werken, of ligt het aan mij? Ik gebruik hetzelfde stukje als bij [link] voor het stukje [link=], maar daar werkt het niet.

Hoe zorg ik ervoor dat het wel werkt? Zodat [link=[b]] niet werkt, maar [link=http][b][/link] wel?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Iltar van der berg
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:46:21
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$content
= "[link=[b]]iets[/link]";
var_dump(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content));
?>

Hier komt gewoon false uit, dus dat werkt gewoon.

Waardoor het bij jou fout gaat is dat je eerst de [b] vervangt en dan pas een eventuele [link] controleert en vervangt. Dat zou je dus even moeten aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:06:00
Quote Anchor link
Ah op zon manier...

Dus door de < en > ziet hij het niet als invalid..

dus als ik de bold tags onderaan zou zetten, zou het wel werken?

Edit:

werkt niet...

Ik snap niet waarom hij het niet doet, want bij de andere preg_match werkt het wel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Ik snap er niets van, als ik het tweede blok erbij heb, flipt alles, maar als ik dat met // ervoor heb, werkt het eerste perfect, maar dan heb ik die andere weer niet :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/06/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Klopt, nu zie ik wat het probleem is, of eigenlijk geen probleem is: je script werkt gewoon goed.

Je hebt echter nog geen afhandeling van de gevallen waarin de syntax niet correct is. Kortom, als de [link] syntax niet correct is zal er niets vervangen worden en daardoor $content ook niet veranderen...
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

30/06/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat moet juist ook.

Zou jij die 2 blocken goed kunnen maken?

Ik heb nu als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<a href="[b" target="_blank">http://www.infernogm.com]dit is een link</a>
<br />
<a href="javascript:alert(\\\'hallo\\\')" target="_blank">dit is een link</a>
<br />
<a href="http://www.infernogm.com" target="_blank">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />
<a href=\"[b]http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">[b]http://www.infernogm.com</a>
<br />
<a href=\"javascript:alert(\\\'hallo\\\')\" target=\"_blank\">javascript:alert(\\\'hallo\\\')</a>
<br />
<a href=\"http://www.infernogm.com\" target=\"_blank\">http://www.infernogm.com</a>
<br />
<br />


http://www.infernogm.com]dit is een link
dit is een link
http://www.infernogm.com

[b]http://www.infernogm.com
javascript:alert(\\\'hallo\\\')
http://www.infernogm.com



Met als input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$content
= '';

$content .= '[link=[b]http://www.infernogm.com]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=javascript:alert(\'hallo\')]dit is een link[/link]<br />';
$content .= '[link=http://www.infernogm.com]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

$content  .= '<br />';

$content .= '[link][b]http://www.infernogm.com[/link]<br />';
$content .= '[link]javascript:alert(\'hallo\')[/link]<br />';
$content .= '[link]http://www.infernogm.com[/link]<br />';

echo ubbpage($content);

function
ubbpage($content)
{

    nl2br($content);
    
    $content = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si", "<strong>$1</strong>", $content);
    $content = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si", "<em>$1</em>", $content);
    $content = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si", "<u>$1</u>", $content);
    $content = preg_replace("#\[s\](.*?)\[/s\]#si", "<s>$1</s>", $content);
    
    if(preg_match("#\[link\]([a-z0-9:\?\.&/]*)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$1</a>", $content);
    }

    
    if(preg_match("#\[link=([a-z0-9:\?\.&/]*)\](.*?)\[/link\]#is",$content))
    {

        $content = addslashes($content);
        $content = preg_replace("#\[link=(.*?)\](.*?)\[/link\]#si", "<a href=\"$1\" target=\"_blank\">$2</a>", $content);
    }

    
    return $content;
}


?>


als er dus iets niet aan klopt, moet hij de waarde laten zoals het is, zodat je kan zien wat de fout is. anders moet hij er een link van maken. Ik snap niet waarom het nu zo vreemd werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.