li's naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 10:03:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit met een vervelend stukje css waar ik maar niet uit geraak.

Ik heb een div, met daarin een ul met li's..
Die LI's moeten naast elkaar staan op 1 lange rij, ze mogen niet op een 2de lijn komen.

Ik heb nu een stukje css waarin het werkt maar enkel in Safari, Firefox doet het niet en maakt er 2 lijnen van...

Kan iemand mij helpen zodat het overal goed werkt?

http://casteleyn.no-ip.info:8080/~Hipska/Yargo/test.html
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 21:25:18
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    div#jediv ul {list-style-type: none;}
    div#jediv ul li {float: left; width: 200px;}
    div#jediv ul li a {display: block; padding: 3px; text-decoration: none;}
    
?>
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 10:29:00
Quote Anchor link
dit werkt in Firefox niet, en in safari ook niet meer.

Heb je al eens naar de opzet van mijn html gekeken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
        <div class="carousel" id="carousel1">
        <ul>
            <li><img alt="Image0" class="thumb" src="graphics/dest/Items/0_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image1" class="thumb" src="graphics/dest/Items/1_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image2" class="thumb" src="graphics/dest/Items/2_0.png" /></li>
                        ...
            <li><img alt="Image48" class="thumb" src="graphics/dest/Items/48_0.png" /></li>
            <li><img alt="Image49" class="thumb" src="graphics/dest/Items/49_0.png" /></li>
        </ul>
        <hr />
    </div>


en dit is de css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
.carousel{
    border: 1px solid black;
    white-space: nowrap;
    display: inline-block;
}

.carousel ul {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
}

.carousel li {
    list-style: none;
    float: left;
    border: 1px solid red;
}

.carousel hr{
    clear: both;
    border: 0px;
}

Edit:
Voorlopig werkt het enkel in beide browsers als ik een width opgeef aan .carousel .. maar aangezien later deze content variabel moet zijn, vind ik een width opgeven niet ideaal.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/01/2008 11:46:00
Quote Anchor link
@Jan

Als je bij een link-tag een display:block; meegeeft, dan moet je er ook nog een float:left bij meegeven om ze wel allemaal op 1 rij te kunnen krijgen. Anders schijnt dit niet te werken.
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 11:54:00
Quote Anchor link
nee het lukt echt niet,

die div blijft steeds op width 100% en dat is het probleem denk ik..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 12.01.2008 11:46:
@Jan

Als je bij een link-tag een display:block; meegeeft, dan moet je er ook nog een float:left bij meegeven om ze wel allemaal op 1 rij te kunnen krijgen. Anders schijnt dit niet te werken.

Nee, dat klopt niet. Door de float op de li's gaan ze naar links. Die display: block op de a's binnenin de li's zorgt er voor dat de hele oppervlakte binnen de li aanklikbaar wordt als link en niet alleen de tekst.

Toevallig ben ik net begonnen met een nieuwe klus waarin deze techniek ook weer voorkomt.
 
J V

J V

12/01/2008 12:35:00
Quote Anchor link
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)
Zou je het niet kunnen doen met minimale breedte en maximale breedte?
Want het moet variabel zijn, maar waar denk je dan aan? En waarom wil je eigenlijk alles op 1 rij als ik vragen mag? (want zo'n grote horizontale scrollbalk heb ik nog nooit gezien :P)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 12:49:00
Quote Anchor link
Jordy schreef op 12.01.2008 12:35:
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)

Het blijft me verbazen dat er nog steeds webdesigners zijn die dit adviseren.
 
J V

J V

12/01/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.01.2008 12:49:
Jordy schreef op 12.01.2008 12:35:
Lastig probleem dit, maar waarom doe je niet alles niet in een tabel zetten?
(het mag niet, maar mischien is dit wel de simpelste oplossing)

Het blijft me verbazen dat er nog steeds webdesigners zijn die dit adviseren.

Ik zou me diep moeten schamen dat weet ik. Maar ik vroeg ook waarvoor hij het ging gebruiken en waarom hij variabel moest zijn. Als ik antwoord daarop heb, kom ik terug op mijn simpele oplossing ;). (die dan nog wel steeds fout is natuurlijk)
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Wel, stel dat met ajax de content van de ul vernieuwd wordt. daarom kan ik geen vaste breedte opgeven..

Is er dan een webdesigner die mij wel een werkend alternatief kan bieden Jan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Ik zou de breedte van die ul gewoon op 100% zetten en de li's geen breedte meegeven. Die techniek gebruik ik hier. De li's hebben daar verschillende breedtes.
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

12/01/2008 13:33:00
Quote Anchor link
wat dacht je van deze?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
.carousel{
    border: 1px solid black;
    white-space: nowrap;
    display: inline-block;
    width:auto;
}

.carousel ul {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
}

.carousel li {
    list-style: none;
    display:inline;
    border: 1px solid red;
}

bij mij werkte dat in camino en safari... opera niet getest...
 
J V

J V

12/01/2008 13:33:00
Quote Anchor link
Wat gebeurd er als je een transparante gif als background doet in je caroussel div?
 
Martijn B

Martijn B

12/01/2008 13:44:00
Quote Anchor link
Is het niet:
.carousel{
border: 1px solid black;

width: [vaste breedte]px;
overflow: scroll;

}
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 13:47:00
Quote Anchor link
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster...

@pepijn: Bedankt, ik kijk even.

@Jordy: Dat is naast de kwestie. Waarom wil je dat weten?

@martijn: nee, ik wel geen vaste breedte omdat ik variabele content heb en scroll wil ik ook niet om andere redenen..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 12.01.2008 13:47:
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster

Kan hij breder worden dan je venster? Da's niet aan te raden. Horizontaal scrollen houden je bezoekers niet van.
 
Jelmer -

Jelmer -

12/01/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Naja, hij heet niet voor niets 'carousel' :P

Jan's oplossing met width:100% & overflow: hidden of auto zou het truucje moeten doen, afhankelijk van wat voor manier je gaat aanbieden om de uithoeken van je carousel bereikbaar te maken.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.01.2008 13:56:
Hipska schreef op 12.01.2008 13:47:
@Jan: Dat werkt niet om ze op 1 lijn te zetten als ze meer dan de breedte zijn van je venster

Kan hij breder worden dan je venster? Da's niet aan te raden. Horizontaal scrollen houden je bezoekers niet van.


Dat klopt, ik ook niet, maar als je een muis hebt waarmee dat makkelijk kan is het niet erg :)
 
Hipska BE

Hipska BE

12/01/2008 14:17:00
Quote Anchor link
idd, wat is een mighty mouse toch handig :p

het zou met javascript automatisch gaan scrollen als mensen in de hoeken komen.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

12/01/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Dat is nog leuker :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/01/2008 14:41:00
Quote Anchor link
@ Tommy: lees dit artikel van Jacob Nielsen maar eens.
@ Hipska: als dat menu voor je navigatie is, zou ik het niet laten bewegen. Werkt verwarrend voor veel mensen. Als je een menu met veel items hebt, zou ik het gewoon onderverdelen in een hoofd- en een submenu.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.