login class mvc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:39:21
Quote Anchor link
HALLO
ik ben bezig met een mvc project(bootstrap)
hij werkt al (mvc.kennysinkeler.nl)
alleen nu wil ik een login script er bij enzo
ik krijg hem nu niet werkend

dit is me user.php(controller)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class user extends Controller
{
    /**
     * PAGE: index
     * This method handles what happens when you move to http://yourproject/ (which is the default page btw)
     */

    public function index()
    {

        // load views
        require APP . 'views/_templates/header.php';
        require APP . 'views/login/index.php';
        require APP . 'views/_templates/footer.php';
    }

    public function login()
    {

        $password = password_hash($_POST['password'], CRYPT_BLOWFISH);
        $login = $this->model->login($_POST['email'], $password);
        if ($fetched) {
        if (password_verify($password, $fetched['password'])) {
            $_SESSION['loggedin'] = true;
            $_SESSION['user'] = $name;
            header("location: index.php");            
            exit;
        }
else {
            echo 'username/wachtwoord combinatie incorrect';
        }
    }
    }    
}

?>


dit is me model(deel)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
    public function login($name)
    {
       $sql = "SELECT * FROM  user WHERE emial='$name'";
       $query = $this->db->prepare($sql);
       $query->execute();
       $fetched = $query->fetch();
       return $fetched;
}

met vriendelijke groet kenny
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 21:56:36
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 16:52:40
Quote Anchor link
emial moet email zijn ?
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 16:59:00
Quote Anchor link
staat fout in me db moet nog change dus..

maar hij zegt dat me $fetched niet bestaat
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:04:22
Quote Anchor link
Klopt want waar geef je fetched aan in je code ?
je hebt de login variable toegewezen aan de model/ niet fetched
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:06:14
Quote Anchor link
public function login($name)
{
$sql = "SELECT * FROM user WHERE emial='$name'";
$query = $this->db->prepare($sql);
$query->execute();
$fetched = $query->fetch();
return $fetched;
}

hier in :) dacht da dat ook kon
Gewijzigd op 26/11/2014 17:06:35 door kenny iets
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:16:54
Quote Anchor link
nee, je variable blijven binnen de functie/class. <- leg ik zo uit.
Jij roept je model aan met $login, dus zul je ook $login moeten nakijken of die wel bestaat en of alles wel wordt terug gestuurd.

Wel kun je in een class value's van je variable overzetten die je weer "global" in de class kunt gebruiken waar deze is gezet.
bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php // Dit is om de kleur aan te roepen op phphulp.
// Om het gemakkelijk te maken simuleer ik hier eloquent omdat het makkelijk te gebruiken is.

class login extends eloquent {
    private $_user = 0;

    public function getUser($id) {
        if(is_int($id)) {
            $user = login::where('id', '=', $id)->first();
        }
elseif(is_string) {
            $user = login::where('email', '=', $id)->first();
        }


        // Nu geven we de "global _user" alle data van $user.
        $this->_user = $user;

        // Nu kunnen we dit doen
        echo $this->_user->email;
    }
}

?>


Let op zoiets kan ook met PDO.
Moetje wel even zoeke,
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 17:49:36
Quote Anchor link
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

26/11/2014 17:59:43
Quote Anchor link
Dat doe ik normaal gezien wel, werk zelf niet perse met OOP.
Dan zou je ozzie, wouter j en als ik het goed heb ward even moeten vragen.

Maar zelf probeer ik altijd mijn controllers zo net mogelijk te houden.
Dus geen set sessions of iets dergelijks.

mijn login voorbeeld :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php if (!defined('DMZ_MVC') or !constant('DMZ_MVC')) die('Direct access not allowed!');
/**
* @filesource application/controllers/login.controller.php
* @namespace none
* @author Wouter van Marrum
* @package Dmz Framework
* @copyright 2014 (c) All Rights Reserved.
* @version v0.1
* @category Login controller
* @created 12-11-14
*/

/**
* Main controller class
*/

class Login extends DmzController {

    public function __construct() {
        parent::__construct();
    }


    public function index() {

        $this->blade->make("dashboard.login");
    }


    public function doLogin() {

        if(isset($_POST)) {
        
            $login = $this->loadModel('login', 'DmzLogin');
            $message = $login->doCheck($_POST);
        }


        $this->blade->make('dashboard.login', array("message"=>$message));
    }

}

?>


Hopelijk heeft het iets geholpen :)
 
Kenny iets

kenny iets

26/11/2014 18:05:33
Quote Anchor link
ja dankje
 
Kenny iets

kenny iets

30/11/2014 12:42:10
Quote Anchor link
iemand nog?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 13:50:00
Quote Anchor link
Kenny iets op 26/11/2014 17:49:36:
dus als ik get zo begrijp moet je de login dingen via me model verlaten lopen en de error returnen naar login.php?


Ik vraag me af of je het dan wel goed begrijpt :-)

Een Model is een term die gebruikt wordt in een MVC ontwerp.

Ik neem aan dat je het hier over hebt.

Deze 'Model' is de laag tussen de database class (zoals PDO en mysqli) en je Controller. Het is de plek waar je je queries schrijft, de database class aanroept en het resultaat terugstuurt naar de controller.

Er zijn niet alleen MVC ontwerpen maar ook nog een aantal anderen waarin het soms net weer iets anders gaat of het beestje net weer een andere naam heeft.

Om het beter te gaan begrijpen zou je eens een keertje naar bijvoorbeeld CodeIgniter kunnen kijken. Het is een lichtgewicht Framework in het MVC model.

Toevoeging op 30/11/2014 14:06:20:

video tut: https://www.youtube.com/watch?v=PqLG9Ed0o_0&list=PLUpnKy5Si8zDouvZiUMHwSSyVrowJmH22
Gewijzigd op 30/11/2014 14:05:28 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.