loginscript fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 16:01:00
Quote Anchor link
hoi,

ik ben met een login script bezig, maar ik doe waarschijnlijk wat fout...

want als ik het in FF bekijk zie ik een wit scherm

hier de code:
p.s. de fout zit waarschijnlijk ergens op regel 7 - 33, maar ik zet de hele code maar ff neer. als dit niet goed is, zeg het maar. dan haal ik hem weg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


<?php
    if( isset($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['response']))
    {

                    $gebruikersnaam = $mysqli->real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
                    $response = $mysqli->real_escape_string($_POST['response']);
                    $sql = "
                SELECT
                    id,
                    gebruikersnaam,
                    wachtwoord,
                    email
                FROM
                    leden
                WHERE
                    gebruikersnaam = '"
.$gebruikersnaam."'";
                                
            if(!$result = $mysqli->query($sql))
            {

                trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
            }

                if( $mysqli->num_rows($res) == 1)
                {

                    $row = $mysqli->fetch_assoc($res);
                    $text = 'Je id is '.$row['id'].'<br /> Je Gebruikersnaam is '.$row['gebruikersnaam'].;
                
                }

?>




<html>
<head>
<title>Login</title>
</head>
<body>

<script type="text/javascript" src="sha512.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
function hash()
{
document.getElementById( 'response' ).value = hex_sha512( document.getElementById( 'wachtwoord' ).value );
return true;
}
//-->
</script>


<?php
    if( isset($text))
    {

        echo ($text);
    }

    else
    {
?>

<form method="post" action="<?php echo ($_SERVER['PHP_SELF']);?>" onsubmit="return hash();">
        
    <label for="gebruikersnaam">Gebruikersnaam:</label>
    <input type="text" id="gebruikersnaam" name="gebruikersnaam">
    
    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
    <input type="password" id="wachtwoord">
    <input type="hidden" name="response" id="response">
        
    <input type="submit" value="Inloggen">
        
</form>
<?php
    }
?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:27:25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je formulier ook onderdeel is van het if-statement waarin je controleert of er een formulier gepost is.

Als je je pagina bezoekt is dat in eerste instantie niet het geval, dus zal er nu niets getoond worden. Kortom, haal je formulier buiten dat if-statement.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 16:13:00
Quote Anchor link
heb het nu veranderd, maar ik krijg nog steeds een wit scherm


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


<?php
    if( isset($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['response']))
    {

                    $gebruikersnaam = $mysqli->real_escape_string($_POST['gebruikersnaam']);
                    $response = $mysqli->real_escape_string($_POST['response']);
                    $sql = "
                SELECT
                    id,
                    gebruikersnaam,
                    wachtwoord,
                    email
                FROM
                    leden
                WHERE
                    gebruikersnaam = '"
.$gebruikersnaam."'";
                                
            if(!$result = $mysqli->query($sql))
            {

                trigger_error('Fout in query: '.$mysqli->error);
            }

                if( $mysqli->num_rows($res) == 1)
                {

                    $row = $mysqli->fetch_assoc($res);
                    $text = 'Je id is '.$row['id'].'<br /> Je Gebruikersnaam is '.$row['gebruikersnaam'].;
                
                }
    }

?>




<html>
<head>
<title>Login</title>
</head>
<body>

<script type="text/javascript" src="sha512.js"></script>
<script type="text/javascript">
<!--
function hash()
{
document.getElementById( 'response' ).value = hex_sha512( document.getElementById( 'wachtwoord' ).value );
return true;
}
//-->
</script>


<?php
    if( isset($text) && !empty($text))
    {

            echo ($text);
    }

?>

<form method="post" action="<?php echo ($_SERVER['PHP_SELF']);?>" onsubmit="return hash();">
        
    <label for="gebruikersnaam">Gebruikersnaam:</label>
    <input type="text" id="gebruikersnaam" name="gebruikersnaam">
    
    <label for="wachtwoord">Wachtwoord:</label>
    <input type="password" id="wachtwoord">
    <input type="hidden" name="response" id="response">
        
    <input type="submit" value="Inloggen">
        
</form>
</body>
</html>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 16:15:00
Quote Anchor link
Zorg dat je error_reporting en display_errors aan hebt staan.

Je script geeft namelijk een syntax error op regel 30: de punt voor de ; is daar niet op zijn plaats.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 17:29:00
Quote Anchor link
waar moet ik error_reporting en display_errors dan aanzetten??

want ik heb dit wel in m'n script staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    ini_set('display_errors', 'on');
    error_reporting(E_ALL);
    require_once('connect.inc.php');
?>


nu krijg ik de volgende error:

Fatal error: Call to undefined method mysqli::num_rows() in /home/vhosts/slepperfm.nl/httpdocs/login/login.php on line 27

wat is mijn fout, aangezien ik niet zoveel van MySQLi afweet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 17:47:00
Quote Anchor link
Je fout is dat num_rows() geen bestaande method van de MySQLi klasse is. Het is namelijk een property van de result klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($result->num_rows == 1)
?>
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

01/04/2008 17:51:00
Quote Anchor link
nu krijg ik een melding over fetch_assoc
ik heb op dezelfde manier geprobeerd aan te passen als je hierboven zei, maar het werkt niet.

is er een overzicht/tutorial waar (alle) MySQLi functies in staan?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Ook daar geldt weer dat fetch_assoc() geen method is van de mysqli klasse, maar van de mysqli_result klasse. Dus wederom zul je ook daar $result->fetch_assoc() moeten gebruiken...

En uiteraard is er in de PHP handleiding gewoon een heel overzicht over MySQLi te vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.