Loginsysteem van webdeveloping.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram

Bram

15/08/2006 12:42:00
Quote Anchor link
Hoi mensen ik heb hier een loginsysteem gevonden wat mij wel aanstaat:

http://www.webdeveloping.nl/tutorial.php?f=Bekijken&id=50

Het werkt perfect maar het bevat alleen geen controle van een usergroup. Wanneer de user bijvoorbeeld een admin is moet deze anders doorgestuurd worden van een client.
Nu heb ik in de index.php een redirect staan op deze plaats:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP
if($button == "Inloggen") {
   if($email && $wachtwoord) {
      include("include/login.php");
      session_start();
      $login = new login;  // instantieer de class
      $login->checkLogin($email,$wachtwoord); // controleer op geldige login
      session_register("login");  // store het object in een session
      
      [b]header("Refresh: 0; URL=viewuser.php?USER=4");[/b]
      
   }
else {
      die("Er zijn lege velden aangetroffen");



Dit werkt. Ik krijg dit alleen niet omgebouwt naar een if welke de usergroup uit de user tabel controleerd. De usergroup moet bijvoorbeeld client of admin zijn.
Hebben jullie goede raad voor mij?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 10:46:35
 
Bram

Bram

15/08/2006 13:31:00
Quote Anchor link
Ok! ik heb het gefixed :)

op de plaats waar de header staat moet dit komen te staan:

$querylogin = mysql_query("SELECT userid FROM user WHERE email = '$login->email' AND wachtwoord = '$login->wachtwoord'");
$resultlogin = mysql_fetch_object($querylogin);

if($login->usergroup == 'client') {
header("Refresh: 0; URL=viewuser.php?USER=4");}

Kortom met die $login->usergroup welke je van tevoren heb gedefineerd. Maar ik had hier nog nooit mee gewerkt. Weer ook niet zo goed waar -> voor staat. Maargoed nu werkt het dus. Kan iemand dit verhelderen? Wat de functie van de -> is bijvoorbeeld?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.