Loopje(s)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Nien E

Nien E

17/05/2018 11:49:30
Quote Anchor link
Hi allen,

Ik ben hier nieuw, dus zal even kort iets over mezelf vertellen. Ik ben vroeger frontend developer geweest (CSS, HTML, WP,) en ben nu voor een eigen project bezig met het ontwikkelen van een website. Het is al even geleden! Qua programmeren kom ik er, na wat zoekwerk, eigenlijk vaak wel uit. Maar ik schrijf niet bepaald de meest nette code.

Nu ook 'loop' ik tegen iets aan wat volgens mij veel makkelijker moet kunnen. Ik gebruik namelijk telkens hetzelfde loopje. Zou iemand mij misschien willen uitleggen hoe ik het volgende gemakkelijker kan coderen?

Mochten jullie meer informatie nodig hebben dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Nien


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <?php wp_reset_query();?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
    <?php wp_reset_query();?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    $args = array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
Gewijzigd op 17/05/2018 11:51:17 door Nien E
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 06:55:46
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/05/2018 12:08:56
Quote Anchor link
Zodra je dingen gaat herhalen loont het de moeite om te overwegen om een functie te schrijven die wat code bundelt.

Maar als ik naar het bovenstaande kijk doe je binnen de loops toch wat uiteenlopende dingen (qua HTML weergeven). De vraag is of je al die varianten kunt vangen in functie-parameters.

Je zou er ook misschien voor kunnen kiezen (ik "spreek" niet echt WordPress) om die snippets HTML te verplaatsen naar een of meer aparte templates (als er zoiets is in WP) en het uitvoeren van de query en het ophalen van de resultaten en het uitdraaien van de HTML op grond van deze resultaten te scheiden. Maar dat resulteert in een dubbel aantal loops: een loop voor het ophalen van alle resultaten, die je vervolgens aan het template voert, maar daar heb je dus vervolgens weer een loop voor het weergeven van alle informatie.

Het lijkt mij in ieder geval geen zin hebben om dezelfde query (tenzij ik iets mis? de argumenten post_type en posts_per_page zijn elke keer hetzelfde?) meerdere keren uit te voeren. Je zou de resultaten hiervan op kunnen slaan in een array, en dan dit array raadplegen. Minder communicatie (en vooral als het overbodige betreft) met de database is altijd goed. Het scheiden van query en template is dan wel wat zinniger, je kunt dan gewoon het array voeren aan alle templates.

Wat ik dus op zijn minst zou doen is dezelfde queries (5) reduceren tot één query. Dan zou je nog kunnen overwegen om dit geheel in een functie te stoppen (die mogelijk op zijn beurt weer gebruik maakt van een template) ook al roep je deze maar 1x aan, daarin kun je dan wel je hele navigatie kwijt, waardoor je op het hoogste niveau in je code ((main)template?) enkel een aanroep van "slider_navigation()" of iets dergelijks ziet in plaats van de bovenstaande lap code.
Gewijzigd op 17/05/2018 12:10:40 door Thomas van den Heuvel
 
Nien E

Nien E

17/05/2018 12:24:21
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle en uitgebreide reactie Thomas! Ik ga proberen om een array te maken. Eens kijken of het lukt :-) Een functie heb ik nog nooit geschreven. Zal me hier eens in verdiepen. Dankjewel!

Toevoeging op 17/05/2018 12:41:21:

Ik heb in ieder geval voor nu de 5 queries tot 1 query gemaakt. Eigenlijk is er maar 1 loop (de laatste) die meer gegevens uit de query haalt. De eerste vier heb ik alleen nodig om de classes een getal mee te geven
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $counter;?>)
. De array en functies zijn op dit moment nog iets te complex voor mij, maar ik ben al heel blij met het volgende!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
  <?php
    $args
= array( 'post_type' => 'slider', 'posts_per_page' => 10 );
    $loop = new WP_Query( $args );
    ?>


<div class="css-slider-wrapper">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <input type="radio" name="slider" class="slide-radio<?php echo $counter;?>" <? if($counter==1){ ?> checked <? } ?> id="slider_<?php echo $counter;?>">
  <? endwhile;?>
  <div class="slider-pagination">
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="page<?php echo $counter;?>"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="next control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

    <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/right.png"></label>
     <? endwhile;?>
  </div>
  <div class="previous control">
    <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

      <label for="slider_<?php echo $counter;?>" class="numb<?php echo $counter;?>"><img src="<?php bloginfo('stylesheet_directory'); ?>/js/slider/image/left.png"></label>
    <? endwhile;?>
  </div>
  <?php
    $counter
= 0;
    while ( $loop->have_posts() ) : $loop->the_post();
    $counter++;?>

  <div class="slider slide<?php echo $counter;?>" style="background-image: url(<?the_post_thumbnail_url('');?>);">
    <div>
      <h2><? the_title();?></h2>
      <a href="<?php the_field('link') ?>" class="button"><? the_field('tekst_button'); ?></a></div>
  </div>
     <? endwhile;?>
     <?php wp_reset_query();?>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.