Lost pass link expires 24h

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 15:53:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script voor wachtwoord vergeten.
Dat loopt tot nu toe goed .

Ik zet in de database : user_id , date , code

Date is de tijd waneer het verloopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" G:i:s d-m-Y", strtotime('+1 day'));
?>


Maar nu wil ik controleren of de code nog niet verlopen is.
Om te zorgen dat er maar 1x per dag het wachtwoord veranderd kan worden.

Maar hoe kan ik dat doen
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 21:51:32
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:08:04
Quote Anchor link
Datum en tijd zijn altijd in yyyy-mm-dd hh:ii:ss format. Wat jij hebt is tekst en daar kan je verder niks mee.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 16:12:25
Quote Anchor link
Ohke ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" Y-m-d H:i:s", strtotime('+1 day'));
?>


Hoe kan ik het dan nu doen?
Gewijzigd op 10/03/2011 16:17:33 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:35:51
Quote Anchor link
Welke code, waarmee vergelijken? Database?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 16:55:35
Quote Anchor link
Misschien kan je eerst eens (in woorden) uitleggen welke procedure je precies van plan bent.

Ik veronderstel iets in de trend:

- de gebruiker stuurt een "paswoord vergeten" request; post zijn username en/of e-mail adrs.
- Jij (de scripter) stuurt dan een e-mail naar het e-mail adres van die gebruiker, met een link die een geheime code bevat.
- Als de gebruiker die link opent, krijgt de gebruiker een formulier waarin het nieuwe wachtwoord wordt ingevuld. De geheime code zet je ook ergens in een hidden.
- Bij het verzenden controleer jij (de scripter) dan de geheime code; indien die klopt, vervang je het wachtwoord.

Is dit waar je aan dacht?
Of hoe zie jij het?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:18:11
Quote Anchor link
Ik zal het zo uitleggen:

- De gebruiker weet zijn wachtwoord niet meer. Hij gaat naar de pagina - Werkt al
- De gebruiker vult zijn naam of email adres in - werkt al
- De gebruiker krijgt een email met een code en zijn userid - werkt al
- De gebruiker klikt op die code en krijgt nog een email maar dan met zijn niewe wachtwoord ( random aangemaakt )

Maar dan:

Stel iemand klikt naar 25u op die link . Dan moet er een melding komen dat de link niet meer gelding is.
Stel iemand gaat weer naar wachtwoord vergeten binnen die 24u dan moet hij of zij een melding krijgen dat er vandaag al een poging is gedaan om het wachtwoord te veranderen.

En die laatste 2 puntjes bedoelde ik met het controleren of de code niet verlopen is
Gewijzigd op 10/03/2011 17:18:50 door Jordi Kroon
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 17:46:25
Quote Anchor link
Okay

Ofwel heb je dus een aparte tabel ofwel voeg je een aantal velden toe aan de user tabel.

- verification_code : VARCHAR
- verification_requested : DATETIME

Bij het eerste "paswoord vergeten" verzoek, vul je in verification_requested in: NOW()

Dat wordt dan iets als (zie zelf dat je je beschermt tegen injection)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
UPDATE user_table
SET verification_requested = NOW(), verification_code = '"
. $code ."'
WHERE username = '"
. $username ."'
"
;
?>


Tweede request: de link met een code en een user id

Dan controleer je met iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
="
SELECT id FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
  AND (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW() )
LIMIT 1
"
;
?>


Indien je hier een row kan fetchen, mag je het paswoord resetten en mailen

Extra leesvoer:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Gewijzigd op 10/03/2011 18:00:40 door Kris Peeters
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:58:39
Quote Anchor link
Oke maar hoe weet ik dan precies of de tijd verlopen is? Want ik neem aan dat als ik geen resultaat krijg dat dan of er geen request is of dat de code niet goed is of dat de tijd verlopen is

En dat wil ik dus appart te zien krijgen

Ook had ik in mijn database een andere tabel:

sfi_lost_pass
- id
- userid
- code
- date ( waneer hij verloopt )
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 18:05:54
Quote Anchor link
O ja ...

Wat je ook altijd kan doen, is de clausule als extra veld zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
="
SELECT
  id, (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW()) AS verificatie_op_tijd
FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
LIMIT 1
"
;
?>


Dan heb je dus $row['verificatie_op_tijd'] die een 1 of 0 geeft.

Met een aparte tabel lukt het uiteraard ook; je moet dan wel wat meer JOIN gebruiken
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 22:59:19
Quote Anchor link
Ik heb het al voor me kaar ik heb de datum van nu / de verloop datum met elkaar vergeleken
Is de datum van nu groter als de verloopdatum dan is de code verlopen anders gaat hij een nieuw wachtwoord genereren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.