Lost pass link expires 24h

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 15:53:11
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een script voor wachtwoord vergeten.
Dat loopt tot nu toe goed .

Ik zet in de database : user_id , date , code

Date is de tijd waneer het verloopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" G:i:s d-m-Y", strtotime('+1 day'));
?>


Maar nu wil ik controleren of de code nog niet verlopen is.
Om te zorgen dat er maar 1x per dag het wachtwoord veranderd kan worden.

Maar hoe kan ik dat doen
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 23:41:15
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:08:04
Quote Anchor link
Datum en tijd zijn altijd in yyyy-mm-dd hh:ii:ss format. Wat jij hebt is tekst en daar kan je verder niks mee.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 16:12:25
Quote Anchor link
Ohke ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$date
= date(" Y-m-d H:i:s", strtotime('+1 day'));
?>


Hoe kan ik het dan nu doen?
Gewijzigd op 10/03/2011 16:17:33 door Jordi Kroon
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2011 16:35:51
Quote Anchor link
Welke code, waarmee vergelijken? Database?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 16:55:35
Quote Anchor link
Misschien kan je eerst eens (in woorden) uitleggen welke procedure je precies van plan bent.

Ik veronderstel iets in de trend:

- de gebruiker stuurt een "paswoord vergeten" request; post zijn username en/of e-mail adrs.
- Jij (de scripter) stuurt dan een e-mail naar het e-mail adres van die gebruiker, met een link die een geheime code bevat.
- Als de gebruiker die link opent, krijgt de gebruiker een formulier waarin het nieuwe wachtwoord wordt ingevuld. De geheime code zet je ook ergens in een hidden.
- Bij het verzenden controleer jij (de scripter) dan de geheime code; indien die klopt, vervang je het wachtwoord.

Is dit waar je aan dacht?
Of hoe zie jij het?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:18:11
Quote Anchor link
Ik zal het zo uitleggen:

- De gebruiker weet zijn wachtwoord niet meer. Hij gaat naar de pagina - Werkt al
- De gebruiker vult zijn naam of email adres in - werkt al
- De gebruiker krijgt een email met een code en zijn userid - werkt al
- De gebruiker klikt op die code en krijgt nog een email maar dan met zijn niewe wachtwoord ( random aangemaakt )

Maar dan:

Stel iemand klikt naar 25u op die link . Dan moet er een melding komen dat de link niet meer gelding is.
Stel iemand gaat weer naar wachtwoord vergeten binnen die 24u dan moet hij of zij een melding krijgen dat er vandaag al een poging is gedaan om het wachtwoord te veranderen.

En die laatste 2 puntjes bedoelde ik met het controleren of de code niet verlopen is
Gewijzigd op 10/03/2011 17:18:50 door Jordi Kroon
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 17:46:25
Quote Anchor link
Okay

Ofwel heb je dus een aparte tabel ofwel voeg je een aantal velden toe aan de user tabel.

- verification_code : VARCHAR
- verification_requested : DATETIME

Bij het eerste "paswoord vergeten" verzoek, vul je in verification_requested in: NOW()

Dat wordt dan iets als (zie zelf dat je je beschermt tegen injection)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "
UPDATE user_table
SET verification_requested = NOW(), verification_code = '"
. $code ."'
WHERE username = '"
. $username ."'
"
;
?>


Tweede request: de link met een code en een user id

Dan controleer je met iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
="
SELECT id FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
  AND (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW() )
LIMIT 1
"
;
?>


Indien je hier een row kan fetchen, mag je het paswoord resetten en mailen

Extra leesvoer:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/datum-en-tijdfuncties-in-mysql/519/
Gewijzigd op 10/03/2011 18:00:40 door Kris Peeters
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 17:58:39
Quote Anchor link
Oke maar hoe weet ik dan precies of de tijd verlopen is? Want ik neem aan dat als ik geen resultaat krijg dat dan of er geen request is of dat de code niet goed is of dat de tijd verlopen is

En dat wil ik dus appart te zien krijgen

Ook had ik in mijn database een andere tabel:

sfi_lost_pass
- id
- userid
- code
- date ( waneer hij verloopt )
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/03/2011 18:05:54
Quote Anchor link
O ja ...

Wat je ook altijd kan doen, is de clausule als extra veld zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
="
SELECT
  id, (verification_requested + INTERVAL 24 HOUR > NOW()) AS verificatie_op_tijd
FROM user_table
WHERE
  id = '"
. $id."'
  AND verification_code = '"
. $code ."'
LIMIT 1
"
;
?>


Dan heb je dus $row['verificatie_op_tijd'] die een 1 of 0 geeft.

Met een aparte tabel lukt het uiteraard ook; je moet dan wel wat meer JOIN gebruiken
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

10/03/2011 22:59:19
Quote Anchor link
Ik heb het al voor me kaar ik heb de datum van nu / de verloop datum met elkaar vergeleken
Is de datum van nu groter als de verloopdatum dan is de code verlopen anders gaat hij een nieuw wachtwoord genereren
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.