Lost_pass

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 17:19:40
Quote Anchor link
Beste,

ik ben bezig met een site, heb het login / registreer gedeelte af.. maar probeer nu dus een 'Wachtwoord vergeten" te maken... heb hier een script maar ik krijg de volgende fout melding.. :( iemand die mij verder kan helpen????? bij voorbaat dank!

No form has been submitted.
Press back to return.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);

include('conn.php');
include('transact-user.php');


function
createRandomPassword() {

    $chars = "abcdefghijkmnopqrstuvwxyz023456789?_%@";
    srand((double)microtime()*1000000);
    $i = 0;
    $pass = '' ;

    while ($i <= 7) {
        $num = rand() % 33;
        $tmp = substr($chars, $num, 1);
        $pass = $pass . $tmp;
        $i++;
    }


    return $pass;

}

$password = createrandompassword();

            
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


    $user =  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($gebr) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }
    
    
            $check = "SELECT * FROM users WHERE username='$user' AND email='$email'";
             $docheck = mysql_query($check) or die('FOUT: '.mysql_error());
    
                 if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
                
        
                        $query1="UPDATE users SET wachtwoord='$wachtwoord' WHERE username='$user'";
                        mysql_query($query1);
                        mysql_close();
                        
                        $email_ontvanger = $email;
                                        
                        $naam_verzender = 'MMG News';
                        $email_verzender = '[email protected]';
                    
                        $onderwerp = 'Aanvraag nieuw wachtwoord';
                        $bericht_verzender = 'Wachtwoord:&nbsp;'.$password;
                    
                    
                        $headers = "From: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                        $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
                        $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
                        $headers .= "Return-Path: Mail-Error <[email protected]>\r\n";
                        $headers .= "Reply-To: ".$naam_verzender." <".$email_verzender.">\r\n";
                    
                            
                            $bericht = 'Uw wachtwoord is gereset.<br>';
                            
                            
                            $bericht .= "<br>".$bericht_verzender."<br>";
                            $bericht .='
                            <br>
                            <br>

                            <br>
                            <br>
                            Met vriendelijke groet,<br>
                            
                            '
;
                    
                            $bericht = ($bericht);
                            mail($email_ontvanger, $onderwerp, $bericht, $headers);
                            echo "er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd. ";
                            header('refresh:2; url=./index.php');    
                            exit;
                
                
                
            
        }

            else {
                echo 'U gegevens komen niet overeen met de gegevens in de database';
                
            }
        
  }

                
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:02:35
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:05:48
Quote Anchor link
Ik zie hier niet meteen uw formulier bij staan. kan je dat er ook even bijzetten.
Uw script staat open voor Mysql injectie. vanwege dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $user
=  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
?>

totaal geen controle van wat er word ingevoerd.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 19:09:38
Quote Anchor link
Bart Smulders op 05/01/2014 19:05:48:
Ik zie hier niet meteen uw formulier bij staan. kan je dat er ook even bijzetten.
Uw script staat open voor Mysql injectie. vanwege dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $user
=  $_POST['username'];
    $email = $_POST['email'];
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
?>

totaal geen controle van wat er word ingevoerd.


Bedankt voor de tip!! hoe zou ik dit dan kunnen beveiligen??

en dit is het forumulier..



Quote:
<form method="post" action="">

<p>
Username:<br>
<input type="text" name="username" maxlength="50" value="">
</p>
<p>
Email:<br>
<input type="text" name="email" maxlength="100" value="">
</p>
<p>
<input type="submit" class="submit" name="action" value="Aanvraag N_pass">
<input type="reset" value="Reset">
</p>

</form>
Gewijzigd op 05/01/2014 19:10:01 door reduan kurtaj
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 19:17:31
Quote Anchor link
Dit kan je tegengaan zie Tutorial Injection

<form method="post" action=""> <----- action is niet ingevuld.... Hier hoort te staan action="reset.php" of action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
"
zonder dit ga je met dat formulier nergens heen.

<p>
Username:<br>
<input type="text" name="username" maxlength="50" value="">
</p>
<p>
Email:<br>
<input type="text" name="email" maxlength="100" value="">
</p>
<p>
<input type="submit" class="submit" name="action" value="Aanvraag N_pass">
<input type="reset" value="Reset">
</p>

</form>
 
Erwin H

Erwin H

05/01/2014 19:21:45
Quote Anchor link
Als action niet is ingevuld wordt het form gestuurd naar het de url van de pagina die geladen is. 'Nergens heen' is dus zeker niet waar.

Maar de foutmelding die gegeven wordt:
Quote:
No form has been submitted.
Press back to return.

is nergens terug te vinden in geposte scripts. Mijn advies: ga eerst de letterlijk tekst van die foutmelding eens zoeken in al je scripts. Zolang je dat niet gevonden hebt is het moeilijk om het op te lossen....
Gewijzigd op 05/01/2014 19:22:10 door Erwin H
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Ik heb de fout gevonden voor 'blanco' page..
deze zat hem in het include van het bestand 'transact-users.php'

maar nu krijg ik dus de volgende fout melding...


Dit komt zeker doordat mijn 'usbwebserver' geen mail heeft???
Quote:
Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\Users\Reduan\Desktop\USBWebserver v8.5\8.5\root\Wachtwoordvergeten.php on line 86
er is een E-mail met een nieuw wachtwoord naar u toegestuurd.




Toevoeging op 05/01/2014 22:09:11:

@Bart Smulders,

Mijn code aangepast... zo moet die goed zijn denk ik?
of vergeet ik de $wachtwoord regel..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
  


    $user =  '' . mysql_real_escape_string($_POST['username']) . '';
    $email = '' . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . '';
    $wachtwoord = (addslashes(sha1($password)));
    
    
    
      if(empty($user) || empty($email))
        {

            echo 'U bent iets vergeten in te vullen';
        
        }


?>
 
Bart Smulders

Bart Smulders

05/01/2014 22:48:05
Quote Anchor link
Het wachtwoord is binnen je script en dus normaal gezien niet manipuleerbaar van buitenaf. Maak gebruik van prepared statements.Is het echt nodig om alles te selecteren uit een database voor een gebruikersnaam en email op te vragen? SELECT EMAIL ,USERNAME WHERE ....
Vergeet niet dat bij het inloggen of bv het aanmaken van een account de waarden uit de post kunnen genomen worden door kwaadwillige gebruikers. Dit houd in dat je voor je het formulier verstuurd de post waarden eerst versleutelen moet. Kijk ook eens naar xss browser hack, zeker niet onbelangerijk. Alle waarden die een gebruiker ingeeft controleren bv is een getal wel een getal ? is een mailadres wel een mail enz. en foutafhandeling. Gaat er iets fout ? geen probleem maar de gebruiker heeft geen boodschap aan could fetch.... wel aan Er ging iets fouts probeer later opnieuw of neem contact met de sitebeheerder.
Gewijzigd op 05/01/2014 22:55:36 door Bart Smulders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 22:54:51
Quote Anchor link
Die addslashes() mag je wel uit je $wachtwoord halen.
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 23:01:37
Quote Anchor link
Bart Smulders op 05/01/2014 22:48:05:
Het wachtwoord is binnen je script en dus normaal gezien niet manipuleerbaar van buitenaf. Maak gebruik van prepared statements.Is het echt nodig om alles te selecteren uit een database voor een gebruikersnaam en email op te vragen? SELECT EMAIL ,USERNAME WHERE ....
Vergeet niet dat bij het inloggen of bv het aanmaken van een account de waarden uit de post kunnen genomen worden door kwaadwillige gebruikers. Dit houd in dat je voor je het formulier verstuurd de post waarden eerst versleutelen moet. Kijk ook eens naar xss browser hack, zeker niet onbelangerijk. Alle waarden die een gebruiker ingeeft controleren bv is een getal wel een getal ? is een mailadres wel een mail enz. en foutafhandeling. Gaat er iets fout ? geen probleem maar de gebruiker heeft geen boodschap aan could fetch.... wel aan Er ging iets fouts probeer later opnieuw of neem contact met de sitebeheerder.

Ik zal morgen avond even kijken wat ik er aan kan veranderen.. Bedankt voor de info!!


En
@-Aar-
Die addslashes() mag je wel uit je $wachtwoord halen.


Waarvoor dat dan?? Wil het best doen, zal vast beter Zijn of ergens goed voor!
Maar zou dan ook graag horen waarvoor :) leer ik ook weer van..

Greatz, Reduan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 23:08:14
Quote Anchor link
Waarom wil je slashes toevoegen? Het is een oud lapmiddel tegen SQL-injection, maar daar heb je sowiezo niks meer mee te maken als je iets laat encrypten, met bijv. sha1 of md5(). De waarden zijn al veilig zat.
Gewijzigd op 05/01/2014 23:08:45 door - Ariën -
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

05/01/2014 23:13:07
Quote Anchor link
Oké! Bedankt voor de uitleg..
Zal het er uit halen en onthouden voor als er weer zoiets voorbij komt!!

Maar die fout melding die ik nu krijg?
Dat komt omdat ik geen mailserver heb??

Zo lees ik het tenminste kan zijn dat ik fout zit.
Vandaar dat ik het hier even vraag!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2014 23:46:40
Quote Anchor link
Klopt, dat komt omdat je geen mailserver ingesteld hebt. Je kan vaak de SMTP van je provider gebruiken.
 
Ivo P

Ivo P

06/01/2014 09:11:30
Quote Anchor link
dus als ik van iemand zijn username en zijn email adres weet, dan kan ik zo zijn password veranderen? Desnoods 10 x per uur?

Waarbij ik me trouwens afvraag of regel 48 wel
if (mysql_num_rows($docheck) == 0) {
moet zijn en niet == 1

Subtieler is het om deze gegevens inderdaad te controleren,
dan in de database een veldje te vullen bij deze user
SET resetpass_requested = NOW()

En dan een link aan de user te mailen waarop hij moet klikken.
Doet hij dat, dan komt hij op een pagina waar
a) gecontroleerd wordt of resetpass_requested niet leeg is
b) maar een waarde heeft minder dan 10 minuten oid geleden
c) je presenteert de gebruiker een formpje om een nieuwe pass te geven
d) daarna sla je die pass op (waarbij je wederom controleert of we het nog steeds over dezelfde user hebben en dat we niet inmiddels 5 weken verder zijn in de tijd.

De link naar die pagina kun je eventueel ook nog onvoorspelbaar maken met een md5 code die je ook opslaat in de database bij die user.

Op deze manier wordt een password alleen veranderd als degene ook daadwerkelijk de eigenaar is van dat email adres.
Anders kun je iemand flink zieken door de hele dag door zijn password te resetten en als iemand dan niet zijn mail kan checken (zit op school, bus, trein), kan hij niets meer met zijn account op dat moment.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.