Mail problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 11:03:03
Quote Anchor link
Ik heb een website en die levert mij problemen op met de php mail functie. Iedere keer wanneer ik het een en ander opnieuw instel werkt het prima, echter alleen voor een paar dagen. Daarna krijg ik wel een succes bericht maar de mail wordt niet verstuurd. Als ik dan de betreffende pagina's van de server haal en vervolgens opnieuw upload werkt het weer een paar dagen en daarna weer niet. Ik heb met geen enkele andere website dit soort problemen. Deze website draait op een KPN server: cp.kpn.com. Ik heb geen idee of iemand dit herkent en/of mij kan vertellen hoe ik dit op kan lossen? Wellicht dat in een extern mail programma moet gebruiken? Elke suggestie is meer dan welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 06:41:40
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 11:22:21
Quote Anchor link
Je omschrijft je probleem wat vaag.
Dit kan van alles zijn.
Enkele suggesties:

- Je mail word als spam gezien, of word misbruikt als spambak, waardoor het word geblokkeerd?
- Je hebt een limiet op het versturen van mail?
- Je website is/word gehackt?

Kortom, zonder relevante code word het wat lastig om je goed te helpen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/06/2017 12:02:20
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 12:15:48
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 11/06/2017 12:02:20:
Je zou eens kunnen kijken naar phpmailer of swiftmailer i.p.v. de mailfunctie van PHP.

.. met het voordeel vat phpMailer goed kan debuggen wat er fout gaat. Dit geldt dan alleen bij SMTP in gebruik.
 
Bart V B

Bart V B

11/06/2017 12:23:56
Quote Anchor link
Mja, dat zijn mail oplossingen.

Maar zou het geen beter plan zijn om eerst te kijken naar waarom het om de zoveel dagen het niet meer werkt?
Een script wat werkt verandert niet zomaar "opeens".
Daar moet een achterliggend probleem zitten.
Dat zou ik eerst oplossen alvorens het weer allemaal werkend te maken.
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 14:57:38
Quote Anchor link
Als je de files verwijdert en opnieuw uploadt, werkt het weer??

Zit er een verschil tussen de file op de server en zoals je hem hebt geupload? Maw: verandert de file in de loop der tijd?

Dat lijkt me een serieus probleem.

Dat moet niet kunnen.
En anderzijds: als de scripts gelijk zijn, moet dat geen invloed hebben. Een php-script heeft geen max-houdbaarheidsduur.
 
Donald Boers

Donald Boers

11/06/2017 15:19:11
Quote Anchor link
Dit is de functie die ik gebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php      
    $ontvangers
= array(
        "[email protected]",
    "[email protected]"
    );

    $aan                 = implode(',', $ontvangers);
    $berijfs_naam       = 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant';
    $bedrijfs_email     = '[email protected]';
    $onderwerp        = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $email          = filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    $daydropdown        = Trim(stripslashes($_POST['dagdropdown']));
    $monthdropdown      = Trim(stripslashes($_POST['monthdropdown']));
    $yeardropdown       = Trim(stripslashes($_POST['yeardropdown']));
    $hourdropdown       = Trim(stripslashes($_POST['hourdropdown']));
    $minutedropdown     = Trim(stripslashes($_POST['minutedropdown']));
    $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
    
             
    $bericht         = "";
    $bericht            .= "<b>Online reservering gemaakt door:</b> ";
    $bericht            .= "<br><br><br>";
    $bericht           .= "<b>Naam:</b> ";
    $bericht           .= $naam;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Email:</b> ";
    $bericht           .= $email;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Telefoon:</b> ";
    $bericht           .= $telefoon;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Aantal personen:</b> ";
    $bericht           .= $personen;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Datum:</b> ";
    $bericht           .= $daydropdown;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $maand;
    $bericht           .= " ";
    $bericht           .= $yeardropdown;
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Tijd:</b> ";
    $bericht           .= $hourdropdown;
    $bericht           .= ":";
    $bericht           .= $minutedropdown . " uur";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= "<b>Speciale wensen:</b>";
    $bericht           .= "<br><br>";
    $bericht           .= $wensen;


    $headers            = 'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $email  . '>' . "\r\n" .
              'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
              'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
              'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
              'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
              'Importance: High' . "\r\n" .
              'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
              'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
                          
    $verzenden          =  @mail ($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);        

  ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2017 15:38:46
Quote Anchor link
En als je nu eens GEEN foutmeldingen met de @ onderdrukt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2017 17:47:45
Quote Anchor link
Wow, $berijfs_naam lijkt een consequente spellingsfout :p.

Maar inderdaad, waaruit blijkt dat er iets misgaat?

Het succesvol verzenden (de return-waarde van mail(), gevangen in $verzenden - doe je ook ergens iets met de waarde van deze variabele?) is geen garantie voor ontvangen. En onderweg kan er ook van alles misgaan (queue wordt niet leeggehaald, spamfilter, inbox vol etc.).

Vanuit PHP "verstuurde" berichten (met mail()) komen meestal elders in een wachtrij terecht. Deze moet weer uitgelezen worden zodat mail (verder) verstuurd wordt. In het verleden had ik serieus een provider die zei dat het niet hun probleem was dat de queue niet werd leeggehaald :p.

Misschien is het een kwestie van dit proces een schop geven, of de frequentie waarmee deze wachtrij leeggehaald wordt verhogen. Tegelijkertijd zou je eens naar de broncode van (output van) de mail kunnen kijken hoe deze er uitziet, en of deze eventueel een spamscore heeft. En dan nagaan hoe deze score omlaag gehaald kan worden.

Of eens na gaan denken hoe deze reserveringsfunctionaliteit verder geïntegreerd kan worden in een systeem/website. Een systeem via e-mail lijkt mij nogal riskant omdat:
- er blijkbaar geen garantie voor ontvangst is (wat nogal genante situaties kan creëren als iemand in de veronderstelling is dat deze gereserveerd heeft, waar dit verhaal mogelijk mee begon :p)
- er (verder) geen historie is van een reservering als deze nooit aankomt
 
Ivo P

Ivo P

11/06/2017 18:27:37
Quote Anchor link
ik vind het trouwens nogal opmerkelijk dat in 1 script zowel de functie filter_input() voorkomt als stripslashes()

De setting die stripslashes mogelijk nodig maakt, bestaat toch al sinds php 5.4 niet meer. En volgens mij was hij al eerder standaard OFF.

Is zou op die regels ook liever filteren alsof het een string is.
Danwel: in de opbouw van de email htmlspecialchars() gebruiken.

Weghalen van mogelijke (of onmogelijke) slashes levert geen voordeel, maar weghalen van <script>eviljavascript()</script> uit je maandkeuze wel.
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 21:32:24
Quote Anchor link
Het probleem is dus weer aanwezig. Ik heb de meeste tips ter harte genomen. Mailbox zit niet vol. Heb het mail gedeelte als volgt aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
    public function reservering_verzendenAction()
    {            
        $ontvangers = array(
            "[email protected]"      
        );
        
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
        setlocale(LC_TIME, 'nld_nld'); // Windows
        setlocale(LC_TIME, 'nl_NL', 'nld_nld');
        $aan                = implode(',', $ontvangers);
        
        $berijfs_naam       = 'Canton Amsterdam';
        $bedrijfs_email     = '[email protected]';
        
        $onderwerp          = filter_input(INPUT_POST, 'onderwerp', FILTER_SANITIZE_STRING);        
        $naam               = filter_input(INPUT_POST, 'naam', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $e_mail             = filter_input(INPUT_POST, 'e_mail', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $telefoon           = filter_input(INPUT_POST, 'telefoon', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $personen           = filter_input(INPUT_POST, 'personen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $datum                = filter_input(INPUT_POST, 'datum', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $tijd               = filter_input(INPUT_POST, 'tijd', FILTER_SANITIZE_STRING);
        $wensen             = filter_input(INPUT_POST, 'wensen', FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        
        $bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


        $headers            =  'From: ' . $berijfs_naam . ' <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'Reply-To: ' . $naam . ' <' . $e_mail . '>' . "\r\n" .
                               'Return-Path: Mail-Error <' . $bedrijfs_email . '>' . "\r\n" .
                               'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n" .
                               'X-Priority: 1 (Highest)' . "\r\n" .
                               'X-MSMail-Priority: High' . "\r\n" .
                               'Importance: High' . "\r\n" .
                               'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" .
                               'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";    
        
        $verzenden          = mail ($aan, $onderwerp, $bericht->render(), $headers);
        
        if ( $verzenden == TRUE )
        {
            $reservering_succes = new View('partials/reservering_succes.php', compact('naam'));
            echo $reservering_succes->render();        
        }
    }


Zou ik wellicht, zoals Obelix en Idefix al voorstelde, een extern mail programma moeten gebruiken?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 21:40:14
Quote Anchor link
Probeer eens een standaard mail met een simpele tekst? Misschien trigger je wel een spamfilter?

De standaard mail() functie van PHP is verder gewoon lastig te debuggen, en zeer gevoelig voor headers. Een kleine onvolkomenheid in de headers zorgt er al voor dat de boel niet verstuurd wordt.

Ikzelf raad aan om PHPmailer te gebruiken. Deze class is helemaal gebaseerd op de RFC's voor het versturen van mails. Verder is het mailen hiermee ook zeer makkelijk te doen en is het erg schaalbaar. Je kan zelf ook direct met SMTP's servers communiceren om direct een mail af te leveren buiten de interne mailserver om. Dit is ook een aanrader. Vooral op shared-hosts die vaak door vele gebruikers ongevraagd gebruikt kan worden als spambron.

Ik zou zeker eens naar deze class kijken.
Gewijzigd op 27/06/2017 21:41:38 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

27/06/2017 22:09:13
Quote Anchor link
Hi - Ariën -. Bedankt voor de snelle reactie. Ben nu naar PHPMailer aan het kijken. Ik heb een korte vraag waar jij wellicht meteen een antwword op hebt. In mijn php mail() functie gebruikte ik een View die het gehele email bericht bevatte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$bericht            = new View('partials/reservering_mail.php', compact('naam', 'e_mail', 'telefoon',
        'personen', 'datum', 'tijd', 'wensen'));


Is iets dergelijks ook mogelijk bij PHPMailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/06/2017 22:16:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken in de documentatie?
Die inhoud van je view roep je via je class-instance op, en geeft dus een string. Een 'body' is ook een string.

Dus trek je conclusies ;-)
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 11:28:39
Quote Anchor link
Nou. Ben dus begonnen met PHPMailer te gebruiken. Heb om het een en ander te testen het volgende in een test mail pagina gezet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

    require_once "private/lib/PHPMailer/PHPMailerAutoload.php";
    
    $mail = new PHPMailer;
    
    $mail->setFrom('[email protected]', 'Canton Chinees Specialiteiten Restaurant');
    $mail->addAddress('[email protected]', 'Donald Boers');
    $mail->Subject  = 'PHPMailer Message';
    $mail->Body     = 'Test.';
    
    if(!$mail->send()) {
          echo 'Bericht is niet verzonden.';
          echo 'Mailer error: ' . $mail->ErrorInfo;
    }
else {
          echo 'Bericht is verzonden.';
    }
[
/code]

Lijkt me niets fout aan toch? Enige probleem is dat als ik de pagina test ik wel de succes boodschap krijg, maar het bericht dus niet wordt verzonden. Zou het dan toch aan KPN liggen, daar wordt de site gehost
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 11:41:20
Quote Anchor link
Probeer eens via SMTP en zet je SMTPdebug eens vol aan.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 12:10:13
Quote Anchor link
He - Ariën -, goedemorgen. Dat heb ik dus gedaan dit is het resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
SERVER -> CLIENT: 220 plwww03.localdomain ESMTP Postfix
CLIENT -> SERVER: EHLO www.cantonamsterdam.nl
SERVER -> CLIENT: 250-plwww03.localdomain250-PIPELINING250-SIZE 10240000250-VRFY250-ETRN250-ENHANCEDSTATUSCODES250-8BITMIME250 DSN
CLIENT -> SERVER: MAIL FROM:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.0 Ok
CLIENT -> SERVER: RCPT TO:<[email protected]>
SERVER -> CLIENT: 250 2.1.5 Ok
CLIENT -> SERVER: DATA
SERVER -> CLIENT: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
CLIENT -> SERVER: Date: Wed, 28 Jun 2017 12:06:54 +0200
CLIENT -> SERVER: To: Donald Boers <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: From: Canton Chinees Specialiteiten Restaurant <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: Subject: PHPMailer Message
CLIENT -> SERVER: Message-ID: <[email protected]>
CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.13 (https://github.com/PHPMailer/PHPMailer)
CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0
CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: Test.
CLIENT -> SERVER:
CLIENT -> SERVER: .
SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Ok: queued as 618552054B
CLIENT -> SERVER: QUIT
SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Bye
Message has been sent.

Heb alleen geen idee waar ik naar moet kijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/06/2017 13:04:57
Quote Anchor link
Ik zou dan toch eens kijken naar overijverige spamfilters, en of je SPF en DKIM-records in je DNS goed ingesteld zijn. Je hosting zou je hier e.v.t. bij kunnen helpen.

Bij Gmail weet ik dat ze anders in de Spam-box binnenkomen, en Hotmail weigert ze helemaal.
Gewijzigd op 28/06/2017 13:15:54 door - Ariën -
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 14:35:02
Quote Anchor link
Hoi - Ariën -

Heb een beetje op het KPN forum rondgekeken. Toen kwam ik een vraag tegen die een beetje het zelfde was als die van mij. Iemand rade de OP aan om

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all

te veranderen in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
v=spf1 include:spf.protection.outlook.com ip4:213.75.21.21 -all

Maakt dit bij jou weten enig verschil uit?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/06/2017 15:08:28
Quote Anchor link
Wat is de reden dat spf.protection.outlook.com gebruikt wordt? Waarom stel je niet een record samen dat *voor jou* zin heeft? Waarschijnlijk is iets als v=spf1 a mx -all al genoeg.
 
Donald Boers

Donald Boers

28/06/2017 15:45:22
Quote Anchor link
Hallo. Ben. zo stond het er al, ik heb alleen dat ip4 gedeelte toegevoegd

Toevoeging op 28/06/2017 16:18:48:

Hallo Ben. Heb het aangepast naar jou voorbeeld, maar dat werkt ook niet. Heb wel eens gehoor van mensen die een externe mail service gebruikte. Heb echter geen idee waar ik voor moet zoeken en hoe dat werkt. Elke suggestie is meer dan welkom
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.