Mail sturen naar alle id's in de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Nanno

Nanno

04/07/2007 15:26:00
Quote Anchor link
Beste luitjes,

Ik wil graag met 1 druk op de knop een mail kunnen sturen naar alle id's in mijn database.

Iemand enig idee hoe ik dat in php moet invoeren en hoe ik daar een link van maak?

Groet,

Nanno
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 18:15:58
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$sql
= 'SELECT email FROM users ORDER BY id'
$query = mysql_query($sql);
while ($info = mysql_fetch_assoc($query)){
// hier je script voor het email adres die kan je aanroepen met $info[email]
}
?>

Dat zou um moeten doen
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 15:53:00
Quote Anchor link
Martijn,

Dit heb ik er van gemaakt, maar dat werkt dus niet.
Blank scherm.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= 'SELECT Email FROM NAW ORDER BY id'
$query = mysql_query($sql);
while ($Mail = mysql_fetch_assoc($query)){
echo '<a href="mailto:'.$Mail.'"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
}

?>


Wat doe ik fout?
 
- -

- -

04/07/2007 15:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        echo '<a href="mailto:' . $row['Email'] . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 16:04:00
Quote Anchor link
Jonathan,

Wat er nu gebeurt is dat ik alle adressen per link apart krijg.
Dit is niet wat ik wil.

Ik wil graag 1 afbeelding gebruiken als knop om daarmee alle gebruikers in mijn database een e-mail te sturen.
Nu maakt hij dus een link per id en dat is niet de bedoeling.

Is dit ook mogelijk?
 
- wes  -

- wes -

04/07/2007 16:09:00
Quote Anchor link
@nanno, het niveau van je vragen strookt niet helemaal met je eigen kennis. Dit is echt basis PHP, als het PHPkwartje is gevallen bij je moet je dit zelf kunnen. Verdiep je in de basis PHP en dit is een makkie voor je
 
Gerben G

Gerben G

04/07/2007 16:11:00
Quote Anchor link
dan moet je in plaats van die echo de mail functie aanroepen
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while(blabla)
{

  mail($row['email'], 'onderwerp', 'bericht', 'eventuele headers die je wilt meesturen')
}

?>
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 16:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
$test = '';
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $test = $row[email].','.$test;
    }
}

echo '<a href="mailto:' . $test . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
?>

Geen idee of dit werkt want het is maar een gok :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

04/07/2007 16:15:00
Quote Anchor link
Of je plaatst alles achter elkaar, scheiden door ; en in een bcc veld.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

04/07/2007 16:17:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 04.07.2007 16:15:
Of je plaatst alles achter elkaar, scheiden door ; en in een bcc veld.

Dan moet je wel kijken hoeveel e-mail adressen het zijn en hoeveel de mail functie aankan. Anders eventueel per 200 (zeg maar een getal) mailen.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

04/07/2007 16:18:00
Quote Anchor link
Hoeft niet perse in een mailfunctie, je kan ook een mailto: link maken en openen in je favoriete mailprogramma.
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 16:20:00
Quote Anchor link
Wes,

Ben blond...
Meestal snap ik het pas achteraf, als het werkt.
Ik weet meestal niet waar ik moet beginnen of eindigen, vandaar mijn hulpvraag op dit forum.
In de hoop dat jullie me de juiste php code kunnen leveren.

Nanno
 
- wes  -

- wes -

04/07/2007 16:24:00
Quote Anchor link
@nanno , vandaar mijn opmerking. Verdiep je in PHP. Zo ga jij het snappen en hebben wij tijd over om anderen te helpen.
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 16:25:00
Quote Anchor link
Martijn schreef op 04.07.2007 16:15:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
$test = '';
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $test = $row[email].','.$test;
    }
}

echo '<a href="mailto:' . $test . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
?>

Geen idee of dit werkt want het is maar een gok :)


Nope, het werkt niet!
Weer blanco scherm.
 
- -

- -

04/07/2007 16:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
$tag = 'mailto: [email protected]';
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $tag .= ', ' . $row['Email'];
    }
}

echo '<a href="' . $tag . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
?>
 
Martiveen -

Martiveen -

04/07/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Dat lijkt mij onmogenlijk omdat die echo zoiezo uitgevoerd zal worden
 
- -

- -

04/07/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Oops, zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
$tag = 'mailto: [email protected]';
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $tag .= ', ' . $row['Email'];
    }

    echo '<a href="' . $tag . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
}

?>
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 16:37:00
Quote Anchor link
Het werkt beter dan net...

Ik zie netjes een link met mailto:alle adressen alleen is het bericht aan gericht aan [email protected] en dus niet aan alle id's.

We vorderen.

De $tag = 'mailto: verwijst nu inderdaad 2x.

Zal die eens weghalen.
 
- -

- -

04/07/2007 16:40:00
Quote Anchor link
Zo dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT Email FROM NAW ORDER BY id";
$res = mysql_query($sql);
$tag = 'mailto: ';
if ($res && mysql_num_rows($res))
{

    while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

        $tag .= $row['Email'] . '; ';
    }

    echo '<a href="' . $tag . '"><img src="images/Mail2.PNG" alt="Stuur een e-mail" align="top" border="0" width="16" height="16"></a>';
}

?>
 
Nanno

Nanno

04/07/2007 16:47:00
Quote Anchor link
Jonathan,

JIJ maakt mij weer helemaal gelukkig!!!!

Dit werkt.

Ik was even bang dat de velden die geen geldige mail adres hebben een probleem zouden geven, maar zo te zien is dit niet het geval.

Is dat eventueel toch nog te filteren met een @ in de SELECT Email functie?
Of er dus een @ in het veld Email staat en de rest niet opvragen.

Nanno
 
- wes  -

- wes -

04/07/2007 16:49:00
Quote Anchor link
WHERE Email LIKE "%@%"
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.