mail versturen via xampp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »
Martijn Horst

Martijn Horst

28/10/2018 22:21:11
Quote Anchor link
Het lukt me maar niet om de mail() functie van php te laten werken. De website waar ik nu aan werk draait lokaal op xampp. Voor die website ben ik een login systeem aan het bouwen en wil een activeringsmail laten versturen via de website. Dat laatste lukt dus niet.

Kan iemand me vertellen wat ik moet doen om het te laten werken?

Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 05:36:36
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/10/2018 22:55:16
Quote Anchor link
Allereerst is het misschien wel handig om te weten waarom dit niet werkt. De reden is simpel: het enige wat de mail() functie van PHP doet is een verzoek doorsturen aan een proces dat kan mailen. Dit is doorgaans een mailserver. Op desktop computers en laptops zijn zelden tot nooit mailservers actief. Vergelijk het met het op de post doen van een brief (het aanroepen van mail()) terwijl de brievenbus nooit geleegd wordt (mailserver die het verder afhandelen en doorsturen faciliteert). Oftewel: PHP mailt zelf niets / kan het mailen niet zelf afhandelen. PHP geeft de mail door aan een proces wat dit wel kan.

Je kunt dit o.a. oplossen door:
1. de SMTP-server van XAMPP in te stellen op die van jouw ISP
2. te communiceren met een andere mailserver zoals die van GMail, waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van een library als PHPMailer

Hierbij lijkt het mij wel heel verstandig om een soort van test modus in te programmeren, zodat bijvoorbeeld alle mail naar een test e-mailadres gaat. Het komt namelijk geregeld voor dat mensen een snapshot van een live database terughalen en dan een mailtest uitvoeren waarbij bestaande e-mailadressen van klanten en zakelijke contacten per ongeluk worden gebruikt... Oeps. Dat staat nogal onprofessioneel, dus zorg dat is voorzien in zo'n test modus in het ontwerp van je mailfunctionaliteit.

Programmeer hiertoe bijvoorbeeld een wrapper(functie) die intern bepaalt -bijvoorbeeld op grond van configuratievariabelen- wat er precies met de mail moet gebeuren. Zorg vervolgens dat alle mail-aanroepen via deze wrapper plaatsvinden, zodat al het mailverkeer vanuit je applicatie door hetzelfde poortje gaat.
Gewijzigd op 29/10/2018 17:02:04 door Thomas van den Heuvel
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/10/2018 15:55:25
Quote Anchor link
De eerste ingeving bij dit het verhaal: staan poort 25 & 26 open? Dit omdat er iets van een xampp staat, is een niet - standaard hosting opzet. Sommige providers hebben/houden deez poorten standaard gesloten wegens spam.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/10/2018 21:33:35
Quote Anchor link
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/10/2018 21:57:30
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 29/10/2018 21:33:35:
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.


Poort 25 is standaard verzenden & poort 26 ontvangen van mail onder het smtp-protocol, als 25 geblokkeerd is heeft het geen nut om op poort 26 op een reactie van voorafgaande te wachten, toch?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/10/2018 21:59:14
Quote Anchor link
Waar haal je het vandaan? Er is de MTA poort, dit is 25, bedoeld voor verzenden EN ontvangen tussen verschillende MTA's. Er is een submission poort die bedoeld is om mail naartoe te gooien. Dat is poort 587. Geen andere poorten, nergens.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:00:15 door Ben van Velzen
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:00:35
Quote Anchor link
Oke, ik weet nu wat meer. Mercury mailserver heb ik vervangen door hMailServer. Ik heb in hMailServer een diagnostics uitgevoerd en hiervan heb ik een screenprint van gemaakt;

https://drive.google.com/open?id=1jy4M6Be7HUxjhYpgE55qpbY3bdz0BocN

Er is een probleem met de MX record volgens de diagnostics.

Ik heb hier nog niet zo veel kaas van gegeten maar kan het zijn dat ik die MX record mis en daardoor die mail () functie niet werkt?

Martijn
Gewijzigd op 29/10/2018 22:02:30 door Martijn Horst
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2018 22:08:43
Quote Anchor link
Uhh, je kunt niet zomaar een eigen postkantoor (mailserver) beginnen. En zelfs al doe je dat op deze manier, dan moet deze in verbinding staan met andere postkantoren, anders kun je alleen maar lokaal mail naar jezelf sturen. Want niemand anders kent (noch vertrouwt) jouw persoonlijke postkantoor.

Het lijkt mij een stuk makkelijker dat je -als je lokaal een XAMPP servertje hebt draaien- tot op zekere hoogte het een en ander simuleert, waarbij je gebruik maakt van bestaande (online) mailservers. Dit staat ook het dichtste bij de praktijk, omdat je daadwerkelijk via het internet mail verstuurt.

Houd het gewoon simpel. De simpelste manier is gewoon de SMTP-server van je provider instellen. Raadpleeg een FAQ van je provider hoe je deze voor een mailprogramma in zou moeten stellen. Dit doe je dan in je XAMPP configuratie. Herstarten. Klaar. Simpel.

EDIT: ik denk ook niet dat het uitmaakt dat de MX-records niet werken, als je dit toch alleen maar lokaal gebruikt. Kijk anders eens hoe je die mailserver enkel voor lokaal gebruik instelt. Al lijkt mij dat nog steeds een hoop extra werk met weinig extra meerwaarde.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:13:22 door Thomas van den Heuvel
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:22:40
Quote Anchor link
Dat is ook de bedoeling, mail naar me zelf sturen :-) en puur om die account die is aangemaakt te kunnen activeren en andere mail activiteiten. Het heeft namelijk niet zo veel zin om een mail te versturen via internet als ik toch alleen de website lokaal heb draaien en hier ook lokaal mail kan ontvangen.
Gewijzigd op 29/10/2018 22:24:30 door Martijn Horst
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/10/2018 22:25:44
Quote Anchor link
Maar het is wel natuurgetrouwer (gaat uiteindelijk toch over het internet), eenvoudiger (geen extra applicaties nodig) en geeft mogelijk ook extra informatie qua mailopbouw (spamindex) aan de ontvangende kant.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/10/2018 22:28:12
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor optie 2 van Thomas. Hier vindt je de bestanden. https://github.com/PHPMailer/PHPMailer en Als je composer gebruikt kun je het gewoon installeren met composer require phpmailer/phpmailer

Gebruik al jaren de smtp server van mijn internetprovider. Werkt als een trein.
 
Martijn Horst

Martijn Horst

29/10/2018 22:39:34
Quote Anchor link
Oke bedankt voor de hulp. Stel dat ik de 'website' nu online heb staan bij een webhoster + domeinnaam kan ik dan de problemen die ik nu heb ook online verwachten? Ik bedoel dat dan die php mail functie of die PHPmailer ook niet werkt? Helaas kan ik dit nog niet testen omdat ik nog geen hosting heb.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/10/2018 22:56:17
Quote Anchor link
Het is net andersom als dat je nu denkt. Met PHPMailer kun je zowel de interne PHP mail functie gebruiken als een SMTP server. Het is slechts even de instellingen aanpassen. Te meer omdat er steeds meer providers zijn die de interne PHP mail functie uitschakelen is het direct toepassen van een library als PHPMailer of Swiftmailer een goed idee.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2018 22:23:10
Quote Anchor link
Ik zie niet vaak dat providers mail() uitschakelen. En sowieso is dat een slecht punt van ze.
Ze moeten de afhandeling gewoon goed aanpakken.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

01/11/2018 16:04:33
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 29/10/2018 21:57:30:
Ben van Velzen op 29/10/2018 21:33:35:
Waarom zou je poort 26 open zetten? Die poort wordt niet voor mail gebruikt. Maar zelfs dan nog, om mail te versturen hoef je zelf niets open te zetten. Afhankelijk van je ISP is 25 naar buiten gesloten though.


Poort 25 is standaard verzenden & poort 26 ontvangen van mail onder het smtp-protocol, als 25 geblokkeerd is heeft het geen nut om op poort 26 op een reactie van voorafgaande te wachten, toch?


Correct, ik was abuis.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.