Mailformulier: mail komt nooit aan !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

DeZond

DeZond

16/03/2007 10:16:00
Quote Anchor link
Dag,

Ik heb nu al verschillende php mailformulieren gebruikt; waaronder degene op deze site. Ze geven allemaal een goed return: "het mailtje is met succes verzonden". Maar helaas komt de mail nooit op zijn bestemmming !!!

Alles blijkt goed ingevuld te zijn.
Ik lees mijn mails via hotmail; maar m'n ander adres op mail.be geeft hetzelfde resultaat.
Bizar is dat het script wel gewerkt heeft; een 3 maanden geleden.
Sindsdien is er niets aan gewijzigd, maar toch faalt de ontvangst.

Zijn er nog ergens instellingen die ik vergeten ben, op de server misschien ?
Ik host bij www.yourspace.be.


Een voorbeeldje van php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
/*
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Copyright (C) 2004-2006 SunFrogServices.com. All rights reserved.

   PHPeasy-form version 3.0
   Released 2006-03-17

   This file is part of PHPeasy-form.

   PHPeasy-form is free software; you can redistribute it and/or modify
   it under the terms of the GNU General Public License as published by
   the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or
   (at your option) any later version.

    PHPeasy-form is distributed in the hope that it will be useful,
    but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
    MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
    GNU General Public License for more details.

    You should have received a copy of the GNU General Public License
    along with PHPeasy-form; if not, write to the Free Software
    Foundation, Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA  02111-1307  USA
    
    Contact SunFrogServices.com at:
    http://www.SunFrogServices.com
    
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
*/

?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Contactformulier</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?

if ((!$name) || (!$email) || (!$phone) || (!$message))
{

    $display .= '<p align="center">Alle velden moeten ingevuld zijn ! Probeer opnieuw aub.</p>';
    $display .= '<p align="center"><a href=javascript:history.back()>Go back</a></p>';

}

else{

$name = $_POST['name'];
$email = $_POST['email'];
$phone = $_POST['phone'];
$message = $_POST['message'];

$fp = fopen("formresults.txt", "a");
fwrite($fp, $name . "," .
            $email . "," .
            $phone . "," .
            date("M-d-Y") . "\n");
fclose($fp);

// send form results through email
$recipient = "[email protected]";
$subject = "Bericht van uw website";
$forminfo =
(

$name . "\r" .
$email . "\r" .
$phone . "\r" .
$message . "\r\n" .
date("M-d-Y") . "\r\n\n"
);


$formsend = mail("$recipient", "$subject", "$forminfo", "From: $email\r\nReply-to:$email\r\n");
$display .= '<p>Dank voor uw bericht. We contacteren U zo snel mogelijk.</p>';
$display .= nl2br($forminfo);
}



?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $display; ?>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 19:02:26
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

16/03/2007 10:26:00
Quote Anchor link
Mijn eerste opmerking is dat je formulier zo lek is als een mandje.. dus beware voor spammers die je formulier gaan misbruiken..

Check ff een de vele scripts en tutorials over het beveiligen van je emailformulieren..

Vervang in eerste plaats je \r\n in \n (deze worden soms verkeerd geïnterpreteerd door mail-verwerkings-applicaties)

Je zou de variabele $formsend eens moeten checken of deze 'true' of 'false' is.. Als het 'true' is, dan ligt het waarschijnlijk aan de spamfilter die MSN gebruikt

Neem in dat geval wat extra velden op in je header (vervang zelf de variabelen voor de juiste waarden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    define("LF", "\n", true);

    $headers = 'From: "' . $from_name . '" <' . $from_addr . '>' . LF
    . 'X-Mailer: PHP' . LF
    . 'X-Sender: "' . $from_name . '" <' . $from_addr . '>' . LF
    . 'X-Priority: 3' . LF
    . 'Return-Path: <' . $bounce_addr . '>' . LF
    . 'Reply-To: "' . $from_name . '" <' . $from_addr . '>' . LF;

?>
 
DeZond

DeZond

16/03/2007 10:42:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je zeer snelle reactie ! Bij het opzoeken van mijn probleempjes ondervondt ik ook dat m'n script lek is.

Eigenlijk ben ik een absolute beginner in PHP. Ik ben nu wel een cursus ASP aant volgen; tja php hadden ze er niet ! Dat zou volgend jaar komen.

Heb je misschien een idee waar ik een goed beveiligd php-mail script kan vinden; waaruit ik dan de velden: naam/email/telefoon/message kan aanmaken.

mvg,
Dave
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.