Mailparse datum extract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 10:53:19
Quote Anchor link
Hallo, ik ben op zoek naar een voorbeeld van mailparse om alleen de verzend-datum uit een msg file de halen.
Meerdere pogingen ondernomen, lukt niet.

Met dank en vriendelijke groeten,
Wim


$msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN)
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:47:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 19:57:27
Quote Anchor link
En wat heb je allemaal geprobeerd, en wat lukt er niet aan, en wat gebeurt er?
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

28/10/2023 20:04:07
Quote Anchor link
Verschillende voorbeeldjes van internet geplukt, maar krijg niet de datum te pakken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2023 22:32:43
Quote Anchor link
wat heb je al geprobeerd, en wat gebeurde er?
Misschien was je al op de goede weg?
Gewijzigd op 28/10/2023 22:33:25 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 11:42:34
Quote Anchor link
Jazeker ben ik op de goede weg, krijg een string met allerlei info van de mail, SOMS ook de datum, maar niet altijd, dat verschild per mail.msg.
UIt de string kan ik dan die keren dat de datum er in staat deze extracten, maar niet een erg veilige manier.
Zoek iets waar de datum in varialele of string staat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 11:45:58
Quote Anchor link
Tot nu toe zie ik maar een regeltje aan code. Probeer even mijn vorige vraag te beantwoorden.

Maar debuggen met var_dump() en print_r() behoort ook tot de mogelijkheden.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 12:08:09
Quote Anchor link
Yes var_dump doe ik al, maar er moet toch een betrouwbaardere methode zijn.
Met dit scriptje krijg ik af en toe een datum in de var_dump.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$file
= "/path/to/rfc822/compliant/message";
$file = "De beste vliegopties.msg"; // FW Bosche Bollen
$file = "Bosche Bollen.msg";

$msg = new MimeMessage("file", $file);

// Process the message.
display_part_info("message", $msg);

// Little function to display things
function display_part_info($caption, &$msgpart)
{


      $var = $msgpart->extract_headers(MAILPARSE_EXTRACT_RETURN);
     

$result = preg_replace('/[\x00-\x1F\x80-\xFF]/', '', $var); // Remove non ascii
// echo '<pre>';var_dump ($result);  echo '</pre>';

echo "<br>";

$pos = strpos($result, 'Date: ');
//$ppp = substr ($result, $pos+6, 26); echo $ppp;
$ppp = substr ($result, $pos+6, 16); echo $ppp;

$originalDate = $ppp;
if (strtotime($originalDate)) {echo "-";}else{echo "Noooooooooo";}
$newDate = date("Ymd", strtotime($originalDate)); //Thu, 9 Nov 2017  (15)
//                                                  Wed, 11 Feb 2009 (16) >>>>  20090211

echo $newDate;
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 12:53:00
Quote Anchor link
Heb je voorbeelden wanneer je wel én geen data krijgt uit je var_dump()? En wat zit er dan in $var?

Mogelijk zit de fout in je regex?
Gewijzigd op 29/10/2023 12:53:39 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 13:09:07
Quote Anchor link
Dit is een dump met datum, regex blijft elke keer zelfde... sie ook onder


**knip**


Dit is een dump zonder datum, zelgde regex

string(0) ""
Gewijzigd op 29/10/2023 15:48:03 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 13:16:41
Quote Anchor link
Ik zal zo eens kijken voor een mogelijke oplossing. Maar we hoeven niet je mailadres te weten hoor. ;-)

Plaats je source even tussen code-tags en haal je mailadressen even weg voordat je spam en ander digitaal gespuis krijgt ;-)
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 14:08:15
Quote Anchor link
Mailadres is al bekend bij jullie ;)
DE source zie ik netjes met de code-tags, wat bedoel je.
Wil je aub de dump verwijderen, kun je vast wel .. thanks.

Zou leuk zijn als je een oplossing kunt vinden, mijn hartelijke dank alvast
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 14:17:43
Quote Anchor link
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/10/2023 15:25:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 29/10/2023 14:17:43:
Je kan zelf je bericht aanpassen en censuren wat nodig is. De code tags zie ik overigens niet.

Als je op quote klikt zie je boven het inputvak alle icons (B I U enz.)
Waarom staan die (nog steeds) niet boven het vak onderaan dit topic?
Gewijzigd op 29/10/2023 15:26:39 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 15:40:01
Quote Anchor link
Misschien geen slecht idee.

Toevoeging op 29/10/2023 15:48:45:

@Wim Leeuw: Kan je een download van twee bestanden delen die wel en geen datum tonen? Ik heb blijkbaar niet de mogelijkheid om het te testen met mijn eigen mail, omdat ik geen *.msg formaat uit mijn Outlook 365 krijg. Graag een gecensureerd bestand uit privacy-overwegingen. De kan je uploaden, of beschikbaar stellen via je cloud.
Gewijzigd op 29/10/2023 15:56:10 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 16:07:13
Quote Anchor link
Een eml bestand werkt ook.
Bestanden uploaden beetje moeilijk ivm privacy
Wat je met de code-tags bedoeld snap ik niet, mijn source, mijn php scriptje, zie ik netje in kleurtjes en tags, hier op het forum.

Waar ik geen datum krijg, staat deze er natuurlijk wel in, bij het openen ook te zien, maar moet waarschijnlijk op een andere plaats in de header (?) ge-extract worden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/10/2023 16:12:56
Quote Anchor link
De code-tags zijn onderdeel van de BB-codes die je op het forum kan gebruiken om je bericht op te maken.
Die zijn te vinden bij de Veelgestelde Vragen. Als het bericht er als een klont spaghetti eruit ziet, zoals eerst, dan is het wel duidelijk dat het onleesbaar is voor een hulpgever op het forum. Met code-tags voorkom je dat.

PHP-scripts (en geen HTML) worden via een herkenning automatisch netjes gekleurd, maar van de gebruiker op het forum word wel verwacht dat die zorg ervoor draagt dat anders de code-tags gebruikt worden.

Maar als je de berichten kan delen in een download dan wordt het makkelijker uitzoeken. het is plain text, dus censureren lijkt me geen probleem met find&replace of een testmailtje die je zelf even aanmaakt. Helaas faciliteren we geen eigen uploadmogelijkheid hier, dus moet je zelf even een weg zoeken om het ter download aan te bieden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Dit is een tekst in een code-blok.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In elementum sagittis tortor at commodo. Sed pharetra tellus diam, avel rhoncus enim accumsan sit amet. Proin congue volutpat velit, vitae iaculis risus sollicitudin vitae.
Gewijzigd op 29/10/2023 16:17:15 door - Ariën -
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

29/10/2023 19:23:34
Quote Anchor link
Als ik een bericht edit om de privacy gevoelige gegevens eruit te halen, weer save, dan heeft de msg met mijn scriptje opeens wel een datum.
Mijn scriptje is een wat knullige manier dat schijnbaar soms wel en soms niet werkt, ik heb iemand nodig die me kan vertellen hoe de maiparse WEL correct opereert.
 
Ivo P

Ivo P

29/10/2023 19:48:16
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2023 12:00:17
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels ontdekt hoe je een mail als msg kan opslaan vanuit Outlook: Gewoon door deze te slepen vanuit Outlook naar een map in de Verkenner. Ik ga eens even spelen zo met de functies.
 
Wim Leeuw

Wim Leeuw

31/10/2023 10:48:36
Quote Anchor link
Ivo P op 29/10/2023 19:48:16:
Zou het kunnen dat de mails soms in Unicode en soms in ISO formaat binnenkomen?
En dat afhankelijk daarvan de regex wel of niet iets kan matchen?

Gezien het bewerken van de berichten tot resultaat leidt, vermoed ik dat de editor de tekenset aanpast naar iets dat door het script begrepen wordt.


Alle mail, de msg, zijn verzamelde door ze van Outlook te verslepen naar de verkenner. Of ze verschillend kunnen aankomen, weet ik niet. Ik kan za allemaal 'gewoon' weer openen (vanaf schijf) met Outlook of een andere reader, en zie op dat moment geen verschil
 
Ivo P

Ivo P

31/10/2023 13:51:19
Quote Anchor link
uit een willekeurige mail in mijn mailbox

Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"

en de tweede mail die probeer:

Content-Type: text/plain;
charset="iso-8859-1"

Maar daarnaast: er staat ook nog veel vaker "Date: " in de inhoud van de mail.


Maar kijk anders ook eens naar https://www.php.net/manual/en/function.imap-headerinfo.php en andere imap functies.
Er zijn vaak stabielere oplossingen van strpos() en substr() om teksten te doorzoeken.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.