mails versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »
Nick Vledder

Nick Vledder

02/12/2017 19:37:53
Quote Anchor link
Er is al het nodige over geschreven op dit forum, maar tijdens mijn zoektocht kwam ik hierover nog niets tegen. Ik verstuur periodiek e-mails met een unieke url. Ik gebruik hiervoor Swift Mailer, een prima bibliotheek (imho). Zelf ben ik niet zo blij met de mogelijkheden van 'text/plain' waar het gaat om het tonen van de URL. Dan biedt 'text/html' meer mogelijkheden. 'Best practice' is wellicht om op beide manieren in één bericht te sturen (dat kan met Swift Mailer) en het mailprogramma van de ontvanger (bijv Outlook, Gmail, tc.) de afhandeling te laten doen. Hoe zorg ik ervoor dat de URL in 'text/plain' ook netjes zichtbaar wordt in het email-bericht? Wat zijn jullie ervaringen?
Gewijzigd op 02/12/2017 20:23:03 door Nick Vledder
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:29:02
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 21:30:20
Quote Anchor link
In een text/plain mail zul je de URL gewoon moeten noemen in de body. De enige manier om die URL netjes te krijgen is door deze netjes te maken met rewrites.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:25:34
Quote Anchor link
Zelf gebruik ik het volgende om van een "html" mail een "plain" versie te maken (even geknipt uit een iets grotere mailwrapper class, dus dat moet je d'r even bij verzinnen):

//zonder code tags, want die braken allemaal over de regex ...
public $markup = ['b' => '*','i' => '/','u' => '_'];

public static function stripQuotes($str,$quotes = ["'",'"']){
return in_array($quote = substr($str,0,1),$quotes) && (substr($str,-1) == $quote) ? substr($str,1,-1) : $str;
}

public function stripTags($body){
foreach($this->markup as $tag => $char) $body = preg_replace("/(<$tag.*?>|<\\/$tag>)/",$char,$body);
if(preg_match_all('/<a.*?href\s*=\s*([^\s>]+).*?>(.*?)<\\/a>/',$body,$matches,PREG_SET_ORDER))
foreach($matches as list($full,$link,$descr)){
$link = self::stripQuotes($link);
$body = str_replace($full,$descr . ($link == $descr ? '' : " ($link)"),$body);
}
return strip_tags($body);
}


Bij een link (<a href=[link]>[descr]</a>) wordt de [link] dan dus tussen haakjes achter de [descr] gezet (indien niet gelijk aan elkaar).

Tevens worden <b>, <i>, en <u> omgezet naar resp. *...*, /.../. en _..._. Daarna trekt een strip_tags() alle overige markup d'r uit.

Met SwiftMailer wordt het dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    $message = new \Swift_Message();
    //...
    $message->setTo($to);
    if($subject) $message->setSubject($subject);
    if($body){
      if($html) $message->setBody($body,'text/html')->addPart($this->stripTags($body),'text/plain');
      else $message->setBody($body);
    }
    return $message;
Gewijzigd op 02/12/2017 22:37:28 door Rob Doemaarwat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2017 22:47:40
Quote Anchor link
Ik gooi het zelf gewoon door een tekst browser print only mode. Dan blijft je markup behouden inclusief tabellen, het enige dat je dan krijgt is bijvoorbeeld iets als "klik hier (http://www.example.org/linkje)"
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/12/2017 22:55:40
Quote Anchor link
@Ben: "gooi het [...] door een tekst browser print only mode": is dat iets wat je via PHP/command line aanroept, of doe je dat handmatig?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/12/2017 01:38:38
Quote Anchor link
Workaround: stuur het naar een soort van verkorte / tiny-URL (specifiek bedoeld voor links vanuit e-mailverkeer) die je binnen de site doorverwijst. Bijkomend voordeel van iedereen door hetzelfde poortje sturen: kun je ook meteen functionaliteit inbouwen die bijhoudt hoe vaak mensen op dat soort links klinken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/12/2017 11:45:46
Quote Anchor link
Rob dat gaat gewoon via exec binnen PHP. Werkt prima.
 
Nick Vledder

Nick Vledder

04/12/2017 09:45:41
Quote Anchor link
@Allen Bedankt voor de antwoorden. Voor de huidige URL maak ik al wel gebruik van rewrite (format URL: controller/action/id) in .htaccess. Desalniettemin is de optie van een tiny-URL wel 'nice to have' in de toekomst. Ik ga aan de slag met het advies van Rob en zal de resultaten bekijken in verschillende mailprogramma's. Resultaten zal ik posten in dit topic...

Toevoeging op 04/12/2017 14:43:17:

... korte samenvatting. Heb verschillende mailprogramma's een email gestuurd (SMTP mbv SwiftMailer). Zowel Hotmail als Gmail tonen de geschreven tekst en de url netjes. Zowel in 'text/html' als 'text/plain' gaan goed.

In SwiftMailer maakt het niet de volgorde niet uit:
$message->setBody($this->plainbody, 'text/plain')->addPart($this->htmlbody, 'text/html');

of
$message->setBody($this->htmlbody, 'text/html')->addPart($this->plainbody, 'text/plain');

SquirrelMail heeft een voorkeur voor 'text/plain', maar biedt vervolgens wel de mogelijkheid ook in html de html-versie te openen (dit gaat ook goed). Stuur je echter enkel de 'text/html'-versie dan gaat het mis bij de anchor-tag. Dit is alleen te ondervangen door de url ook in de omschrijving van de anchor-tag op te nemen. Vbd <a href="$url">$url</a>.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.