Memory Limit exceeded

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:39:41
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een (zwaar) script gemaakt die 4000+ YouTube video's moet scannen en in een database stoppen. M'n probleem is nu het memory limit.

Quote:
Fatal error: Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 47 bytes) in C:\xampp\htdocs\gamerspawnfeed\Zend\Gdata\App\Base.php on line 380


Ik heb php.ini al aangepast naar 8196M, maar dit lijkt niet te werken... Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 00:46:59
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/06/2011 21:45:50
Quote Anchor link
Hahaha, als je server meer dan 8 GB intern geheugen heeft, zou het geen probleem moeten zijn.

Je kan er voor zorgen dat je het geheugen zo optimaal mogelijk gebruikt.
Dit doe je door zo efficient mogelijk je processen af te handelen.

Verder kun je natuurlijk in één keer proberen alle 8,000 filmpjes te scannen, maar je kan het ook verdelen in parten van bijvoorbeeld 100 stuks. Je laat het script bijhouden welke filmpjes je al hebt gehad.

Laat een cronjob het script aanroepen en verder gaan bij het laatste filmpje.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Ik dacht echt dat 16GB genoeg moest zijn voor m'n server... :/

Tevens heb ik al geprobeerd om variables te unsetten, maar zonder succes. Ik krijg een error wanneer ik objects (YouTube API werkt met objects) in een session probeer te zetten. Ook met serialize()
Gewijzigd op 15/06/2011 22:11:42 door Wouter Hardeman
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 22:29:35
Quote Anchor link
Zou je wat code kunnen posten? Niet alles, maar ongeveer dat waarin globaal staat wat je doet (het ophalen, het verwerken, het opslaan)

Ik denk dat je daar een heleboel kan verbeteren, want in principe heb je hiervoor amper geheugen nodig: gewoon één filmpje per keer verwerken, dan hoef je altijd maar data voor één filmpje in het geheugen te houden. En aangezien PHP toch niet threaded is en ik niet aanneem dat je ingewikkelde dingen met curl aan het doen bent, denk ik dat dat prima mogelijk is.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:07:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function printEntireFeed($videoFeed, $counter) {
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
 foreach($videoFeed as $videoEntry) {
     $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
     foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
        $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
     }
     $query = "INSERT INTO videos (video_id, title, added, updated, private, description, tags, category, viewcount, rating, watch_page_url, flash_url, mobile_rtsp_url, thumbnails) VALUES ('" . $videoEntry->getVideoId() ."', '" . addslashes($videoEntry->getVideoTitle()) . "', '" . $videoEntry->getPublished() . "', '" . $videoEntry->getUpdated() . "', '" . $videoEntry->isVideoPrivate() . "', '" . addslashes($videoEntry->getVideoDescription()) . "', '" . addslashes(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', '" . $videoEntry->getVideoCategory() . "', '" . $videoEntry->getVideoViewCount() . "', '" . serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo()) . "', '" . $videoEntry->getVideoWatchPageUrl() . "', '" . $videoEntry->getFlashPlayerUrl() . "', '" . addslashes(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "', '" . serialize($thumbnails) . "')";
     mysql_query($query) or die($query . "<br />" . mysql_error());
     echo $counter . "<br />";
     $counter++;
     unset($videoEntry);
 }

 // See whether we have another set of results
 try {
   $newVideoFeed = $videoFeed->getNextFeed();
   unset($videoFeed);
 } catch (Zend_Gdata_App_Exception $e) {
   echo $e->getMessage() . "<br />\n";
   if($e->getMessage() == "No link to next set of results found.") {
        return;
   } else {
        printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
   }
 }

 if ($newVideoFeed) {
   echo "-- next set of results --<br />\n";
   printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
 }
}


Als iemand weet hoe ik dat kan optimaliseren, hoor ik het graag. :)
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:23 door Wouter Hardeman
 

15/06/2011 23:13:41
Quote Anchor link
Zou je misschien eerst niet een beetje leren over ZEND enzo (dat gebruik je?). Je hoeft niet iedere keer opnieuw te connecten met je database. Verder heb je ook geen foutafhandeling op je database (nee, 'or die' is geen foutafhandeling).
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:19:10
Quote Anchor link
Nee, ik gebruik de Google Data APIs. Ik gebruik het framework verder niet. http://framework.zend.com/download/gdata

Verder is het geen openbaar script en hoeft de error niet afgehandeld te worden.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 23:30:34
Quote Anchor link
Als prolog fan vind ik recursie prachtig, maar ik zou het niet gebruiken in PHP: grote kans dat hij variabelen pas vrij geeft aan het eind van een functie, en dat is in pure recursie pas aan het eind het geval. (prolog en andere talen die ervoor gemaakt zijn optimaliseren dat automatisch)

Dus gewoon een while lus. En escape alles! Ook dat wat uit Google's API komt. Niet ervan uit gaan dat het wel veilig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
// buiten de functie gehaald om er niet voor te zorden dat hij iedere keer
// er nog een verbinding bij maakt.

mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("");

function
escape_date($date)
{

    $time = strtotime($date);
    return date('Y-m-d H:i:s', $time);
}

function
escape_bool($bool)
{

    // Geen idee hoe jij bools in je database opslaat
    return $bool ? 'yes' : 'no';
}

function
import_feed($videoFeed)
{

    $videos_imported = 0;
    
    foreach($videoFeed as $videoEntry)
    {

        $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
        foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
            $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
        }

         
        $query = "
            INSERT INTO videos (
                video_id,
                title,
                added,
                updated,
                private,
                description,
                tags,
                category,
                viewcount,
                rating,
                watch_page_url,
                flash_url,
                mobile_rtsp_url,
                thumbnails
            ) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoId()) ."',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoTitle()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getPublished()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getUpdated()) . "',
                '"
. escape_bool($videoEntry->isVideoPrivate())  . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoDescription()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', -- is dit een goed idee?
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoCategory()) . "',
                "
  . intval($videoEntry->getVideoViewCount()) . ",
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo())) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoWatchPageUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getFlashPlayerUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($thumbnails)) . "'
            )"
;
            
         if (!mysql_query($query))
        {

            echo mysql_error() . '<br><br><pre>' . $query . '</pre>';
            continue; // probeer volgende video
        }
        
        ++
$videos_imported;
    }

    
    return $videos_imported;
}

function
import_entire_feed($video_feed)
{

    $imported_videos = 0;
    
    while ($video_feed)
    {

        $imported_videos += import_feed($video_feed);
        // geeft NULL terug als er geen volgende feed is zegt de handleiding
        // en dan stopt de WHILE lus.

        $video_feed = $video_feed->getNextFeed();
    }

    
    return $imported_videos;
}


$imported_videos = import_entire_feed($feed);
printf('Imported %d videos', $imported_videos);
?>
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

16/06/2011 00:10:41
Quote Anchor link
Als eerste, bedankt! :D Het werkt perfect!

Dit is inderdaad een veel slimmere manier, veel van geleerd.

Maar wat bedoel je met: "is dit een goed idee?"?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/06/2011 00:24:03
Quote Anchor link
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.