menu opbouwen vanuit text bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:23:10
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen om een eenvoudig menu op te bouwen:
Ik heb een textfile met volgende inhoud:

*#home#1
*#Onze centra#2
**#Tongerlo#3
**#Maaseik#4
*#Sporten#5
**#Mont Ventoux#6
***#Voorbereiding#7
***#Sportactiefdagen#8
**#Zumba

De sterren geven aan of het om een hoofdmenu item (*), een submenu (**) of een sub-submenu (***) gaat. na de eerste # staat de menutitel en na de tweede # de linknummer in een databank.

Ik heb de code nodig om van deze textgegevens een list-item menu op te bouwen. Dus het resultaat moet zijn:

<ul>
<li>home</li>
<li>Onze centra</li>
<ul>
<li>Tongerlo</li>
<li>Maaseik</li>
</ul>
<li>Sporten</li>
<ul>
<li>Mont Ventoux</li>
<ul>
<li>Voorbereiding</li>
<li>Sportactiefdagen</li>
</ul>
<li>Zumba</li>
</ul>
</ul>

Heeft iemand de PHP code hiervoor?

Alvast bedankti
Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 00:00:17
 
Milo S

Milo S

26/05/2010 21:29:51
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een nette mysql database veel makkelijker?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/05/2010 21:32:16
Quote Anchor link
Het is zeer ongelukkig als je vanuit text file(s) moet vertalen naar x html

Waarom heb je daarvoor gekozen, mijn voorkeur gaat dan tock echt uit naar xml definitie, daar kan je veel meer mee aanvangen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 21:32:46
Quote Anchor link
Het is mogelijk, maar zeer inefficient en onlogisch. Hoe kom je aan die textfile? Heb je invloed op de manier waarop je de opbouw van je menu vastlegt?

Je zegt al dat je een database gebruikt waar blijkbaar meer informatie in staat. Waarom gebruik je deze database dan ook niet om de structuur van het menu in op te slaan? Met een enkele tabel ben je er al:

menu
-----
id
titel
parent_id

Als je nu te maken hebt met een submenu, dan bevat de kolom parent_id het id van het bovenliggende menu item. Is het betreffende item een hoofdmenu, dan kan parent_id leeg zijn of bijvoorbeeld 0 bevatten. Vanuit deze opzet is het veel eenvoudiger om je menu te genereren.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:38:08
Quote Anchor link
Jullie hebben volkomen gelijk, maar ik moet een oude website ombouwen en de vorige maker gebruikte blijkbaar die tekstfile, maar ik zal het wel omzetten naar een databank tabel.
Alvast bedankt voor jullie tips! Lang leve Phphulp.nl ;-)
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 07:48:28
Quote Anchor link
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p
 
Milo S

Milo S

27/05/2010 08:12:05
Quote Anchor link
Haha, maar als hij op andere delen wel werkt met een db waarom dan niet ook in het menu? veel gemakkelijker.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 08:33:38
Quote Anchor link
sure, het is gemakkelijker. al raad ik dan wel aan om eerst te helpen met de vraag, en dan voor te stellen een db te gebruiken. Want als ik iets op een bepaalde manier zou willen doen, wil ik niet dat men mij vraagt het anders te doen. Soms wil je gewoon zoiets geks doen omdat je je verveeld.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

27/05/2010 08:42:43
Quote Anchor link
Niet dat ik me verveel hoor... werk genoeg... Heb het ondertussen met een db gebouwd, peace of cake ;-)
De vorige webmaster had zo'n tekstbestand en gebruikte asp om het in te lezen denk ik... heb echter zijn ASP pagina's niet kunnen bemachtigen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/05/2010 08:46:20
Quote Anchor link
Wesley:
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p

Ja, als je brieven wilt schrijven op een stuk perkament met een veer en een potje inkt kan dat, maar dat raad je ook niemand aan. Het is geen kwestie van niet willen denken, het is juist iemand niet van de wal in de sloot helpen. Als het makkelijk kan, waarom zou je dat dan niet doen...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 10:40:04
Quote Anchor link
Dat zal wel. Maar ik blijf erbij, als iemand hulp vraagt met A, help hem/haar dan met A en stel dan pas B of C voor. Het kan irriteren als mensen blijven vragen 'waarom op die manier?'..

@Jan Vleugels. Mooi dat het werkt. het is btw Piece of cake. :)
 
Ivo K

Ivo K

27/05/2010 11:05:00
Quote Anchor link
@Wesley, wat je zegt klopt niet, aangezien iemand hier komt met een vraag over een bepaald probleem, geven wij de beste oplossing, dan moet je niet komen met een slechtere. Het is handiger om diegene duidelijk te maken dat zijn manier niet handig is dan hem rustig zijn gang te laten gaan en vervolgens hier terug te laten komen met de vraag of zijn manier nu wel zo goed was. Door hem meteen goed te helpen, en dus eerst te vragen waarom hij het zo doet, voorkom je dat hij niet nog een keer terug hoeft te komen en tijd verspilt.
Gewijzigd op 27/05/2010 11:11:18 door Ivo K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.