Meta tag newline

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

12/09/2020 11:05:37
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn head-sectie staat een meta beschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving" />'."\n";


Ik heb een newline toegevoegd zodat de volgende string netjes op een nieuwe regel geplaatst wordt.

Kom dit echter niet vaak tegen, dus ik vraag me af of dit gangbaar is of juist niet?

Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 07:43:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2020 12:22:08
Quote Anchor link
Waarom zou je een echo per regel gebruiken?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/09/2020 12:34:57
Quote Anchor link
Hier wat uitleg door Google.

"Effectieve titels en fragmenten samenstellen voor zoekresultaten"

https://support.google.com/webmasters/answer/35624?hl=nl
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/09/2020 12:46:30
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een statische plak HTML echo'en?

En als de description-content het dynamische deel is, echo dan dat deel? Zo houd je ook beter het verschil tussen statisch en dynamisch in stand. Hoef je ook geen escape-sequences toe te voegen voor een simpele regelovergang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 00:31:25
Quote Anchor link
Wat Thomas zegt.

Het is niet gebruikelijk en zinvol om statische html te echo'en. Alles wat je in php doet moet verwerkt worden en kost dus extra tijd. Statische informatie ga je daarom niet echo'en.

Dit zet je dus gewoon buiten je php code. Dan hoef je ook geen newline toe te voegen.

<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">
<volgende regel hier>
 
Guido  -

Guido -

13/09/2020 00:32:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties.

Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 01:06:56
Quote Anchor link
Is het een functie van een bestaand framework? Als het een functie is dan kun je het sowieso inderdaad beter returnen.

Een newline toevoegen is dan prima.

Wist je dat PHP daar ook een eigen constante voor heeft? -> PHP_EOL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$meta
  = '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">' . PHP_EOL;
$meta .= 'volgende regel hier';
return $meta;
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2020 09:09:16
Quote Anchor link
Guido - op 13/09/2020 00:32:55:
Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.


Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Straks kom je er bijvoorbeeld achter dat je die description per webpagina op drie plaatsen nodig hebt: niet alleen in een reguliere meta-tag, maar ook in Open Graph en in een rich snippet in JSON. Een functie die de description genereert, zou daarom los moeten staan van de functie(s) die er meta-tags of iets anders van maken.

Omgekeerd zou een andere functie die regeleinden invoegt na meta-tags in de head ook compleet los moeten werken van een functie die een description-tag genereert. Dat is immers functionaliteit die eventueel ook geldt voor andere tags in de head die helemaal niets met een description van doen hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2020 17:09:46
Quote Anchor link
Als je afwisselende delen statisch+dymamisch hebt en hier een plakje HTML van wilt maken zou je ook kunnen overwegen om output buffering te gebruiken. Dit is als het ware een (tijdelijke) emmer waarin je alle output opvangt.

Volgens mij is het ook een goed ontwerpprincipe om functies niet rechtstreeks dingen te laten echo'en (natuurlijk zijn hier ook uitzondering op) maar de inhoud als string te retourneren.

Je krijgt dus bijvoorbeeld zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function bakHTML($data) {
    ob_start(); // start output buffering
        ?>
<div>
            <lala><?php echo $data['x']; ?</lala>
           <
asdf><em>[code]<?php echo $data['y']; ?>
</em></asdf>
        </div><?php
    return ob_get_clean(); // vang inhoud op en retourneer als string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 21:18:49
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2020 09:09:16:
Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Veel frameworks houden zich wat dat betreft niet exact aan de 'regels'. Theoretisch klopt je opmerking. De praktijk is vaak anders. Wat je klopt zegt, maar een functie om meta op te bouwen is ook weer niet heel vreemd of ongebruikelijk.
 
Guido  -

Guido -

14/09/2020 00:03:12
Quote Anchor link
Het betreft een WordPress website en dan werkt het net even anders.

Ik heb een functie waarin ik de (niet statische) meta beschrijving genereer en die functie wordt uitgevoerd in de head sectie van de site. Hiervoor haak ik in op de wp_head() functie van WordPress:
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_head/

Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst. Vandaar dat ik toen blijkbaar voor echo gekozen heb.

Nogmaals bedankt allemaal, ik weet weer een stuk meer..

Guido
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2020 00:12:08
Quote Anchor link
Guido - op 14/09/2020 00:03:12:
Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst.

Dat is niet geheel verwonderlijk. De functie returnt alleen gegevens en er wordt niks ge-echoot/getoond.

Dus stel de naam van de functie is getHead() of iets dergelijks, dan deed je voorheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
getHead();
?>

In plaats daarvan doe je nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$head
= getHead();
echo $head;
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.