Mijn login veilig maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 13:50:22
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een login-form gemaakt deze werkt perfect.
Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.
als ik dan mysqli_real_escape_string gebruik dan werkt de login niet.
Hopelijk kunnen jullie me helpen.

Alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/
//echo get_magic_quotes_gpc(); // zo kan je checken of magoc quotes aan of af ligt 0 = off - 1 = on
/*** SECURITY !! zorg dat magical quotes aanstaat in de php ini ***/


$login = htmlentities($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = md5($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query ="SELECT * FROM `leden` where `email` = '".$login ."' OR `login` = '".$login ."' AND `paswoord` = '".$paswoord."'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 14:45:03
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 14:07:35
Quote Anchor link
Haakjes?
(A OR B) AND C
is iets compleet anders dan
A OR (B AND C)

get_magic_quotes() is er allang uit.
htmlentities() helpt niet bij beveiliging in queries - dit is escaping voor de HTML-context, niet voor een SQL-context.

Het makkelijkste is gewoon alle DATA die je invoegt in SQL te voorzien van quotes + een real_escape_string() functie, het een is niet veilig zonder het ander.

Daarbij hoort na een header('Location: ...') eigenlijk altijd een exit;.

En MD5 voor hashing van wachtwoorden is inmiddels ook achterhaald, gebruik password_hash() en password_verify().

Dus, ik weet niet waar je deze ouwe meuk vandaan hebt, maar het wordt waarschijnlijk tijd om wat kennis op te frissen over deze onderwerpen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 14:09:16
Quote Anchor link
Als je mysqli_real_escape_string gebruikt moet je natuurlijk ook systematisch overal mysqli functies in PHP gebruiken.

Houd ook rekening dat md5() als hashing-algoritme voor je wachtwoorden niet meer veilig is. Gebruik liever bCrypt met password_hash() een een controle met password_verify().

Ook hoort er na een location-header een exit(). Je script moet ook stoppen.
Gewijzigd op 10/08/2018 16:16:18 door - Ariën -
 
Willem vp

Willem vp

10/08/2018 14:14:22
Quote Anchor link
> Maar als ik een sql injectie test doe 'OR'1'='1 werkt de login gewoon.

Dan werkt je formulier dus niet perfect. ;-)
Waar/waarop heb je de mysqli_real_escape_string gebruikt? Op $query (fout) of op $login en $password (goed)?

Ander dingetje: je query is sowieso niet goed.

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR login = '$login' AND paswoord = '$paswoord'

AND precedeert boven OR, dus eigenlijk staat hier dit:

SELECT * FROM leden where email = '$login' OR (login = '$login' AND paswoord = '$paswoord')

Anders gezegd: als je een geldig email-adres opgeeft, kun je inloggen zonder dat je password wordt gecontroleerd.

Je bedoelt waarschijnlijk:

SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'

En md5 gebruiken om je password te versleutelen: ík zou het niet durven... (hint: password:hash())
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 16:01:19
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de hulp en het advies.
Ik heb nu de onderstaande code

Enkel als ik de $login = htmlentities($_POST['login']); wijzig in $login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

Dan werkt mijn login niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if (isset($_SESSION['loginId'] )){ // direct doorsturen als men ingelogd is ...
if ($_SESSION['regelment'] == "0") {
header("location: voorwaarden.php");
}
else{
header("location: dashboard.php");
}

}
else{
if (isset($_POST['login'])){
/************ select ******************/

$login = mysqli_real_escape_string($_POST['login']);

/*md5 versleuteling, unieke string opp basis van een woord */
$paswoord = hash($_POST['paswoord']);

// Maak een query die login en paswoord zoekt
$query =" SELECT * FROM leden where (email = '$login' OR login = '$login') AND paswoord = '$paswoord'";
// resultaat maken door query uit te voeren met onderstaand commando
$result = mysql_query($query) or trigger_error( mysql_error() );
// controle of login en paswoord correct zijn
if( mysql_num_rows( $result ) == 0 || empty($login) || empty($paswoord)){
$error = "Login en paswoord verkeerd!"; // geen records gevonden / login is leeg of paswoord is leeg ...
}else{
// maak een array met de gegevens
$rij = mysql_fetch_array($result);
// Maal session variabelen die blijven standaard 20 minuten bestaan
$_SESSION['loginId'] = $rij['id'];
$_SESSION['loginNaam'] = $rij['voornaam'];

header("location: dashboard.php"); // stuur door naar de overzicht pagina
}
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 16:09:06
Quote Anchor link
Lees even de reactie nog goed door, merendeel heb je niet of fout toegepast.
Zo is hash geen bestaande PHP-functie, en gebruik je nog de verouderde MySQL-functies in plaats van MySQLi.
En nog een aantal dingen hier in dit topic genoemd zijn.

NB: Het is 'wachtwoord' of 'password', maar geen 'paswoord' ;-)
Gewijzigd op 10/08/2018 16:15:08 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 16:27:45
Quote Anchor link
Dit wordt ondertussen mijn favoriete aangehaalde passage: header('Location: ...') transporteert je NIET (meteen) automagisch naar de nieuwe locatie (interne link).

Dit kan serieuze veiligheidslekken introduceren. Daarom is het handiger om hier een functie van te maken die meteen alles regelt, zoals ook in die reactie staat uitgelegd.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

10/08/2018 17:50:15
Quote Anchor link
Bedankt,

Ik vervang alles naar mysqli en ik gebruik de functie voor de headers.
Wat zou ik nog moeten toepassen bij $login = htmlentities($_POST['login']);

Nogmaals dank voor de hulp
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/08/2018 18:07:55
Quote Anchor link
mysqli_real_escape_string natuurlijk gebruiken. Je wilt niet dat iemand met een SQL-injection je database leegtrekt. Lees wel de manual even door van alle mysqli-functies. Want het is vaak niet enkel een 'i' toevoegen, maar in sommige gevallen moet je verwijzen naar je connectie.

Of je moet de object georiënteerde versie gebruiken, welke ik eigenlijk aanraad. Die kan je makkelijker uitbouwen met eigen functies, als je wilt.
Gewijzigd op 10/08/2018 18:14:27 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

10/08/2018 19:51:59
Quote Anchor link
Bepaalde karakters of bepaalde karakterreeksen kunnen in een bepaalde context (in een HTML-document, een SQL-query, in JavaScript, een XML-document et cetera) een speciale betekenis hebben die de werking van zo'n stuk functionaliteit kan manipuleren. Soms op een zodanige wijze dat de werking een ongewenst of zelfs schadelijk effect heeft. Zo'n inbraak op de werking wordt doorgaans ook wel een injectie genoemd.

Een van de bekendere hacks in systemen is de SQL-injectie, waarbij de werking van een query zodanig wordt gemanipuleerd dat het effect van de query rampzalige gevolgen kan hebben voor de administratie of veiligheid (of beide) in een systeem. Een query die verantwoordelijk is voor het inloggen van leden tot een systeem dient dus 100% waterdicht te zijn voor dit soort onzin. Anders bestaat de kans dat het beveiligingsmechanisme wat ervoor moet zorgen om ongewenste individuen buiten te houden volledig omzeild wordt. En je query moet natuurlijk van zichzelf goed in elkaar zitten, als dit niet het geval is gaat fatsoenlijke escaping je niet redden.

Gelukkig zijn daar (contextspecifieke) escaping-functies, die tot doel hebben specifieke speciale karakters of -reeksen binnen een specifieke context onschadelijk te maken. Zo is er voor (My)SQL real_escape_string(), en voor HTML bijvoorbeeld htmlspecialchars() (die eigenlijk de voorkeur verdient boven htmlentities()).

Een functie gebruiken voor een context waarvoor deze niet bedoeld is heeft echter geen enkele zin. htmlentities() is dan ook ongeschikt voor gebruik in een query. Hiervoor gebruik je (enkele) quotes in combinatie met real_escape_string(). Het een is niet veilig zonder het ander.

En dan is er nog een bijkomende aangelegenheid: character encoderingen. Alle tekst die je ooit ergens ziet in code, documenten of op het scherm heeft een character encoding. Heel kort door de bocht is dit de vertaling van specifieke bitreeksen (nullen en enen) naar de symbolen (letters en cijfers) die deze representeren in een bepaalde character encoding.

Omdat alles een character encoding heeft, dien je er dus ook voor te zorgen dat deze in de pas lopen. Door al je "tekst" gelijk te schakelen ban je namelijk problemen uit die (waarschijnlijk onbewust) ontstaan door (automatische) vertalingen hiertussen als deze van elkaar zouden afwijken. Zo heb je bijvoorbeeld:
- de character encoding waarmee PHP-, HTML- etc. bestanden worden opgeslagen
- de character encoding die wordt meegegeven in de header() of meta-tags voor je HTML-document
- de character encoding die wordt gebruikt bij het maken van een verbinding met je database (via set_charset())
- de character encoding van de database, de tabellen en wellicht de individuele kolommen

En dit is zeker relevant voor escaping want escaping-functionaliteit is (naast het feit dat deze altijd bedoeld is voor een specifieke context) sterk afhankelijk van de character encoding.

Van al deze onderwerpen dien je wat kaas gegeten te hebben voordat je uberhaupt overweegt om een loginsysteem in elkaar te flansen zetten.
 
Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

11/08/2018 15:37:50
Quote Anchor link
Super bedankt voor de hulp en informatie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.