Mijnenveger omliggende velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Micha

Micha

14/11/2007 19:00:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik ben aan het proberen om met php een mijnenveger spel na te maken. De velden waar de bommen in liggen laat ik random berekenen en sla ik op in een array.
De vraag die ik nu heb, hoe kan ik het beste de omliggende velden van deze bommen berekenen? Dus hoeveel bommen er tegen een bepaald vakje aanliggen..

Hier een voorbeeld van de array met bommen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Array ( [1] => 156 [2] => 311 [3] => 122 [4] => 199 [5] => 169 [6] => 221 [7] => 228 [8] => 314 [9] => 114 [10] => 152 [11] => 232 [12] => 245 [13] => 276 [14] => 242 [15] => 324 [16] => 28 [17] => 343 [18] => 27 [19] => 89 [20] => 301 [21] => 204 [22] => 47 [23] => 116 [24] => 301 [25] => 345 [26] => 237 [27] => 393 [28] => 266 [29] => 254 [30] => 336 [31] => 306 [32] => 233 [33] => 18 [34] => 281 [35] => 244 [36] => 41 [37] => 325 [38] => 210 [39] => 393 [40] => 125 [41] => 63 [42] => 60 [43] => 341 [44] => 324 [45] => 319 [46] => 368 [47] => 276 [48] => 276 [49] => 380 [50] => 272 [51] => 186 )
?>


Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen..
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:10:38
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 19:05:00
Quote Anchor link
Ik denk dat de snelste klap is voor elke bom alle omliggende vakken bepalen, en vervolgens voor elk vak een var +1 zetten...
 
Mr D

Mr D

14/11/2007 19:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat je het beste een twee dimensionale array kan maken. Dan sla je hierin per vakje de status op. Vervolgens kan je de omliggende velden bekijken
dus van bijvoorbeeld bord[4][4] zijn de omliggende velden
[5][4]
[4][5] enz.
 
Micha

Micha

14/11/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al een stuk verder met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

                $field
[$counter] = 0;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
?>


Alleen, als een veld nu aan het einde van rij ligt, dan pakt hij hem soms ook voro de rijen daaronder.

Voorbeeld ( x is een bom )

1 - 2 - 2 - 2 - 2
x - 2 - x - x - 1
2 - 3 - 2 - 2 - 3
x - 1 - 0 - 0 - 0

Zoals je ziet, die 3 op de 3e rij, is voor die links er boven, maar ook voor die op de rij eronder en erboven in de 1e kolom.. Hoe kan ik dit tegengaan?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/11/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Je kan de lengte van een array bepalen (bijvoorbeeld zo: count($field[1]) -> Deze geeft de lengte van de rij. Zit een bom op het veld die gelijk staat aan de lengte van de rij - 1 (een array begint met tellen bij 0) dan bereken je alleen in dezelfde rij en links ervan.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Omdat ik het idee wel leuk vond, maar het niet bepaald iets is wat je zomaar uitlegt heb ik het even zelf gemaakt :)

Dit is het ongeveer geworden:
http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:10 door B a s
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/11/2007 21:51:00
Quote Anchor link
@ Peter: ziet er leuk uit.

Tip: id's mogen niet met een cijfer beginnen.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:52:00
Quote Anchor link
@Jan: aangepast!
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

15/11/2007 09:41:00
Quote Anchor link
netjes hoor ziet er wel al leuk uit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 09:47:00
Quote Anchor link
Dank je :) Heb er nog wat leuke extra's aan toegevoegd als hint, veld markeren als bom, en een leuk geluidje als je af / klaar bent. Tevens kan je zelf de grootte van het veld nu bepalen :D
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 10:21:00
Quote Anchor link
Peter, het klopt nog niet met het originele spel. Als je op een plek klikt waar "en geen bom, en geen nummers" zijn dan wordt dat hele stuk open :)

Wel leuk gemaakt overigens :)
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 10:29:00
Quote Anchor link
Ja klopt, daar was ik me ook van bewust.. maar aangezien dat geen 3 regels code zijn heb ik dat eerst even achterwegen gelaten. Misschien suggesties om dit zo efficient mogelijk op te lossen?

Ik heb nu alle aanwezige velden in een Array staan.

Stel veld 10 heeft een '2', dan is het: Array[ 10 ] => 2
Is veld 10 een bom, dan is het: Array[ 10 ] => 0
Is veld 10 'leeg', dan is het: Array[ 10 ] -1
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Nou, dan ga je elk aangrenzend veld af, net als je doet met het bepalen van een nummer voor een vakje. Is het vakje leeg, dan omdraaien, is het een nummer die eraan grenst, dan omdraaien. Is het een bom dan niet. Het is een beetje dezelfde techniek die erbij komt kijken.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:15:00
Quote Anchor link
En dan moet ik voor elk omliggend vak ook weer alle omliggende vakken bepalen... etc... etc... eens kijken hoe dat gaat lukken :p
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:31:00
Quote Anchor link
@Peter

Simpel, dat hoeft alleen bij omliggende vakjes van een aangrenzend leeg vakje. Staat er een nummer, dan hoef je niet alle omliggende vakjes af, staat er een bom, dan hoef je ook niet alle omliggende vakjes af.

Sla alle omliggende lege vakjes op in een array, en ga daarmee verder, of doe het direct door in de controle lus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($array[rijnr][kolnr] == -1){  
    //controleer omliggende vakjes}
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik al weet hoe ik het ga doen. Als het straks helemaal klaar is Post ik het wel in de Scripts sectie :)

Edit: Het lijkt er op dat het me is gelukt!
Als iedereen even zou willen testen of alles werkt, dan zal ik als dat het geval is alles posten :)

http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:18 door B a s
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Klopt niet altijd. (zie voorbeeld)

Afbeelding

Bovendien klikte ik niet op een leeg vakje, maar een nummer daar 1 vakje vandaan. -> Je moet die functie ALLEEN aanroepen wanneer op een leg vakje is geklikt ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/11/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Deze klopt ook nog niet helemaal:

http://phphulp.jorendewit.nl/temp/mijnenveger.png

Zie de 1 helemaal rechtsonderin...

ps. Dit komt doordat als je op een leeg vakje klikt er automatisch een 1 in komt te staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 13:21:00
Quote Anchor link
@Blanche: Dat heb ik net ook ontdekt ja :)
Ik ben nu aan het kijken waar die vandaan komt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.