Mod Rewrite Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik was aan het proberen, mijn urls 'vriendelijk' te maken, met mod rewrite. Ik kom er alleen niet meer uit, ik zie niet wat ik fout doe.

Dit is wat ik heb:
.htaccess (staat in de root)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1


test code index.php (test opstelling)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
 if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){
  echo "1 werkt<br>";

   if(isset($_GET['ditdan']) && $_GET['ditdan'] == "5"){
    echo "2 werkt<br>";
   }

 }
else{
  echo "<br>Geen Mod rewrite<br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=index.php?test=1&ditdan=5>Link test 2</a><br>";
  echo "<br>Wel Mod rewrite <br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/>Link test 1</a><br>";
  echo "- <a href=/vriendelijkeurls/index/1/5/>Link test 2</a><br>";
 }

?>


Wat moet het worden:
dit: index.php?test=1&ditdan=5 moet
dit: index/1/5/ of index/test/1/ditdan/5/worden

Wat er fout gaat:
Hij komt niet uit bij "1 werkt" of bij "2 werkt". Hij komt dus niet bij de if.
De link is dus niet goed ofzo?

Ik hoop dat iemand ziet wat ik fout doe.
(Het complete domein is: www.sitenaam.nl/vriendelijkurls/index.php)

Alvast bedankt,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 12:57:04
 
Happy2day

Happy2day

13/05/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Zet achter je regel [L]
dus:
RewriteRule ^test/(.*)/ditdan/(.*)/ index.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^test/(.*)/ index.php?test=$1 [L]
 
Davy Jansen

Davy Jansen

13/05/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Nee, geeft geen verschil?
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:16:00
Quote Anchor link
*Bump*

edit: ik heb hem nu uit de submap gehaald. En nu heb ik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^/index/(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^/index/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


En als ik nu op een link klik, dan gaat hij ook echt naar de index toe, ipv naar vriendelijk.php ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Nou ik ben ook in mod_rewrite geen guru, toevallig vandaag zelf dingen lopen uit te zoeken en tot nu toe heb ik dit werkend:

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1


Dat houd in dat dan mijn links naar de index.php er zo uit zien:

http://www.website.nl/secure/1/1

en de htaccess bestand staat dan ook in de root van de website

En voor de plaatjes heb ik dan:

http://www.website.nl/pictures/plaatje.jpg

en de plaatjes staat in de root/images/


Maar ik had ook graag dit willen doen:

RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1
RewriteRule ^secure/(.+)/(.+) index.php?option=$1&cmd=$2
RewriteRule ^pictures/(.+) images/$1

Zodat ik naargelang de aantal optie's voor de php script de juiste vorm zou aanroepen. Dit werkt wel maar dan krijg ik de ellende van als ik op deze link zou klikken:

http://www.website.nl/secure/1/1

wordt dan:

http://www.website.nl/secure/1/1/1

enzovoorts

http://www.website.nl/secure/1/1/1/1

En wat ik daar ook aan probeer te sleutelen met een base rewrite of andere methode's dan lukt het niet. Maar goed ook geen groot probleem natuurlijk gezien ik kan leven met éen vorm om de index.php aan te roepen.


Wellicht heb je hier wat aan maar ik ben ook pas voor het eerst er mee begonnen en daarmee ben ik dus niet de verkozen persoon c.q guru.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Ja ik ben nu ook weer een stuk verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)/(.*)/ vriendelijk.php?test=$1&ditdan=$2 [L]
RewriteRule ^(.*)/ vriendelijk.php?test=$1 [L]


en de link is nu: www.sitenaam.nl/index/1/

bestand.php
<a href=/index/1/>Link test 1</a>

en dat werkt ook :)
Alleen de $_GET werkt nu nog niet?
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

15/05/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Nou op zich bij mij wel, maar ik weet niet zo alle in & outs van de consequenties met een RewriteEngine en of het daar mee te maken zou hebben (ga ik niet vanuit) maar probeer eens dit in je script te hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="" method="get"><textarea name='vak'>test</textarea><input name="invoer" type="submit" /></form>

<?php
var_dump($_GET);
?>


Als dit werkt dan werkt $_GET en is de fout ergens elders te zoeken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny Roelofs
 
Davy Jansen

Davy Jansen

15/05/2007 17:14:00
Quote Anchor link
Het werkt al:)

Dit stond in mijn eerste $_GET: index.php/1 ipv: 1
en ik controleerde alleen ff op if(isset($_GET['test']) && $_GET['test'] == "1"){

en niet op: index.php/1/, maar het werkt nu wel helemaal :)
Ik begin het nu langsaam ook een beetje door te krijgen.

Bedankt voor je (jullie) hulp ;)

Wat zijn jou problemen dan??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.