move_uploaded_file werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Christian k

christian k

07/01/2014 20:20:23
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik ben bezig met een script die fotos kan uploaden
ik heb een script van het internet gekopieert maar hij werkt niet
dit is mijn script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path))
{

     echo "The file ".  basename($_FILES['uploadedfile']['name']).
     " has been uploaded";
}

else
{
     echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}

?>

weet iemand wat ik fout doe
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 05:46:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:29:21
Quote Anchor link
..door te vertellen wat er niet werkt, misschien?

Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?
Gewijzigd op 07/01/2014 20:29:42 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:37:59
Quote Anchor link
Ik krijg steeds "There was an error uploading the file, please try again!" Te zien
Maar als ik de code zo run:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$map
         = "pf/";
$target_path = $map . basename($_FILES['uploadedfile']['name']);
    
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $target_path)
Echo "The file is succesvol geuploadt";
?>

Krijg ik geen error te zien maar alleen "the file is succesvol geupload" maar
Als ik in de map pf kijk is hij leeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:43:40
Quote Anchor link
Logisch, er mist daar foutafhandeling.
 
Christian k

christian k

07/01/2014 20:46:05
Quote Anchor link
Bij mijn vorige kreeg ik van php een foutmelding te zien maar nu niet maar
Het probleem is dus dat hij niks upload
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2014 20:47:21
Quote Anchor link
Bouw foutafhandeling in, en kijk eens met print_r() naar $_FILES.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

08/01/2014 04:57:13
Quote Anchor link
- Aar - op 07/01/2014 20:29:21:
Als je een kapotte auto naar de garage brengt, dan leg je toch ook uit wat er niet werkt, en wat er gebeurt?


Tenzij ze de nieuwste versie van de glazen bol hebben, nergens meer voor nodig dan =]
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 07:32:52
Quote Anchor link
Staat je error reporting aan? Move-uploaded-file zou toch wel ern melding geven als er wat mis gaat?

Ini_set('display_errors',1);
Error_reporting(E_ALL);
 
Christian k

christian k

08/01/2014 08:20:06
Quote Anchor link
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)
 
Michael -

Michael -

08/01/2014 08:32:15
Quote Anchor link
Christian k op 08/01/2014 08:20:06:
@ivop ik heb de errors erin gezet en krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3


@-Aar- als ik een print_r overheen doe krijg ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: uploadedfile in /var/www/profile.php on line 3

erbij te zien (dan staan er dus 2)

Notice is niet zo zeer een error, maar het is wel vreemd dat die aangeeft dat uploadedfile leeg is, dan kan er ook niks worden geupload.
De ene keer gebruik je ook file en dan weer uploadedfile. Waarschijnlijk heb je daar ook een fout in zitten.
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 09:29:22
Quote Anchor link
Wel opvallend overigens dat je eerst $_FILES['uploadedfile'] gebruikt en dan $_FILES["file"]. Een van de twee is dus per definitie al fout.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

08/01/2014 10:11:23
Quote Anchor link
Ja, hier is weinig mysterie te zoeken.

$_FILES['uploadedfile'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="uploadedfile">

OFWEL

$_FILES['file'] betekent dat je dit moet hebben :
<input type="file" name="file">

En uiteraard moet je ook het enctype invullen:
<form action="..." method="post" enctype="multipart/form-data">

Zorg dat de gegevens overal overeenkomen
Gewijzigd op 08/01/2014 10:12:10 door Kris Peeters
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 10:16:24
Quote Anchor link
zonder enctype had je waarschijnlijk de melding unknown variable _FILES gekregen.

en aangezien de onbekende index niet op regel 5 genoemd wordt: het veld in html heet dus kennelijk 'file'

ergo: op regel 3 dus ook 'file' gebruiken ipv 'uploadedifle'.

Daarmee heb je een filename te pakken op regel 3, zodat op regel 5 de file ook verplaatst wordt met een filename in het path. Grotere kans dat het move-n dan wel lukt, tenzij er geen schrijfrechten in die map zijn.

Verder even nadenken over het puntje: jij gebruikt nu de naam van het bestand zoals je gebruiker dat aanbiedt. Dus ook als het bestand al bestaat, of als het script ik_ga_je_hacken.php heet.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:10:57
Quote Anchor link
ik heb jullie reacties toegepast het script is nu
html:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="#" method="POST" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="file"">
<input type="submit" value="upload">
</form>


php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
$temp = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
$extension = end($temp);
if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
&&
in_array($extension, $allowedExts))
{

     $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
     if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
     {

          echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
     }

     else
     {
          if(move_uploaded_file($newpf, $map))
          {

               echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
          }

          else
          {
               echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
          }
     }

     else
     {
          echo 'bestand bestaat al hernoem u bestand';
     }
}

else
{
     echo 'geen geldige foto';
}

?>


alleen werkt het nogsteeds niet




Toevoeging op 08/01/2014 16:12:23:

ik heb op regel 16 upload/ weer naar pf/ verandert
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:21:36
Quote Anchor link
"alleen werkt het nogsteeds niet"

want
* je krijgt een error
* je vergeet op de button te klikken
* de monitor staat uit
* nog iets anders

"werkt niet" is een heeel breed begrip.
Als je geen aanwijzingen geeft, duurt het nog even
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:22:23
Quote Anchor link
nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$allowedExts
= array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if(1==1)
     {

          $target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($newpf, $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }

?>
 
Erwin H

Erwin H

08/01/2014 16:23:27
Quote Anchor link
Wat zijn in regel 22 $newpf en $map? Die worden nergens aangemaakt zo te zien.
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:25:59
Quote Anchor link
ik krijg dit te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
There was an error uploading the file, please try again!
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2014 16:27:59
Quote Anchor link
move_uploaded_file heeft 2 argumenten nodig

de eerste is eigenlijk altijd $_FILES['naam van het veld']['tmp_name']

de tweede is de map + filename van hoe het bestand gaat heten voortaan.

-
dat is eerste dat fout kan gaan
Verder zou je nog schrijf rechten problemen kunnen hebben, maar dat komt straks wel.

Wat voer jij aan de functie move_uploaded_file?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2014 16:28:58
Quote Anchor link
$target_path = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];..

Heeft die map ook schrijfrechten?
 
Christian k

christian k

08/01/2014 16:30:26
Quote Anchor link
ik heb het verandert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if($_POST['file'] != '')
{

     $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
     $temp        = explode(".", $_FILES["file"]["name"]);
     $extension   = end($temp);
    
     if ((($_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/x-png")
     || (
$_FILES["file"]["type"] == "image/png"))
     && (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
     &&
in_array($extension, $allowedExts))
     {

          $map = "pf/" . $_FILES["file"]["name"];
 
          if (file_exists("pf/" . $_FILES["file"]["name"]))
          {

               echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
          }

          else
          {
               if(move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], $map))
               {

                    echo "The file ".  basename($_FILES['file']['name']) . " has been uploaded";
               }

               else
               {
                    echo "There was an error uploading the file, please try again!<br>";
               }
          }
     }

     else
     {
          echo 'geen geldige foto';
     }
}

else
{
   echo '<br>';
}

?>


Toevoeging op 08/01/2014 16:31:19:

ik krijg nu steeds dit te zien
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: file in /var/www/profile.php on line 2
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.