move_uploaded_file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:31:08
Quote Anchor link
Waarom werkt het volgende niet.

$target_dir = "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file($file, $target_dir);


Ik wil gewoon een file oploaden zonder een keuze te moeten maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 11:59:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 17:32:14
Quote Anchor link
Omdat het meer oorzaken kan hebben.
Bouw dus foutafhandeling in:

https://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:34:39
Quote Anchor link
Wellicht omdat er een ; ontbreekt aan het eind van de regel?

$file = "test.txt"
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:35:41
Quote Anchor link
neen dat is hier vergeten ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:38:43
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd met het volledige path? (hieronder heb ik even iets fictiefs ingvuld)

$target_dir = "/home/var/www/http/bla/bla/zoeken/uploads/";
$file = "/home/var/www/http/bla/bla/test.txt";
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:39:25
Quote Anchor link
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:40:11
Quote Anchor link
misschien omdat $target_dir al bestaat en een directory is?

Misschien een bestandsnaam toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$target_dir
= "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file('/tmp....', $target_dir . $file);
?>


En je geuploade bestand heeft een tijdelijk naam, en staat vaak in /tmp.
Die betreffende naam staat in je $_FILES-array.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:41:19
Quote Anchor link
Ik ben bezig op localhost in /zoeken

Toevoeging op 17/02/2022 17:45:54:

ivo

Uw voorstel werkt ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:46:40
Quote Anchor link
"This function checks to ensure that the file designated by from is a valid upload file (meaning that it was uploaded via PHP's HTTP POST upload mechanism). If the file is valid, it will be moved to the filename given by to."

Je moet de file dus wel uploaden.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:50:31
Quote Anchor link
Laten we het eens anders zeggen.
Je kent de filename
Je kent de directory waarde upload moet komen.
Hoe moet het dan gaan in de praktijk want dit werkt niet
move_uploaded_file($file, $target_dir);
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:52:20
Quote Anchor link
move_uploaded_file('/tmp/denaamdiejijkent', '/een/directory/met/filename.xyz');

En de naam die jij kent moet je dus uit je $_FILES array vissen, aangezien die altijd uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:52:52
Quote Anchor link
Zie hier hoe de functie werkt: https://www.php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php

Het gaat om een file die je upload via een formulier. Als je niks upload via een formulier gaat het niet werken.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:53:36
Quote Anchor link
en het is ook van belang dat je <form> tag juist is. Met name het enctype.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/02/2022 20:33:36
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:31:08:
Ik wil gewoon een file oploaden (sic) zonder een keuze te moeten maken.

Kan je daar wat meer over vertellen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/02/2022 20:38:38
Quote Anchor link
Aangezien het bestand al op de server staat kan je RENAME gebruiken voor het gewenste resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
rename(string $from, string $to, ?resource $context = null): bool


https://www.php.net/manual/en/function.rename.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 20:40:07
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:39:25:
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.


Wat zegt: $_FILES['JOUW_NAAM_VAN HET ELEMENT']['error'] ?
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 20:40:12
Quote Anchor link
Waarbij je dan de extra (veiligheids)functies van move_uploaded_file() overboord zet: je mist dan de controle of het wel om een geupload bestand gaat.

Toevoeging op 17/02/2022 21:13:02:

Ik had nog een tutorial liggen (wel behoorlijk oud) mbt het uploaden.

Die heb ik nu hier op phphulp geplaatst:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/uploaden/848/uploaden/2382/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.