MP3 bestanden samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »
Jolly Janssen

Jolly Janssen

08/11/2023 21:38:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb online een stukje code gevonden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
file_put_contents('combined.mp3',
    file_get_contents('file1.mp3') .
    file_get_contents('file2.mp3'));


Dit werkt, echter de bestandsnamen die ik wil gebruiken staan bij mij in een database.

Nu heb ik iets in elkaar gezet waar ik al van weet dat het niet gaat werken, maar wat is de oplossing?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?PHP

    include("connect.php");

    file_put_contents('test.mp3',

    $query13 = "select * from nieuwsbulletin_items WHERE nieuwsbulletin = '1'";                                            
        if ($result13 = mysqli_query($con, $query13)) {                                                
            while ($row13 = $result13->fetch_assoc()) {


    
        file_get_contents(''.$row13["bestand"].'') .

    
    
        }
    
    }

    
    file_get_contents('6 Slot.mp3')
    
    );

    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 01:45:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2023 21:52:03
Quote Anchor link
Ik heb nooit geweten dat je MP3's met file_put_contents() kon combineren. Ik dacht dat je te maken zou hebben met indexen, en checksums. :-)

Maar als de bestandsnamen in de database staan, dan kan je die toch in een variabele plaatsen?
Daarnaast is een while() loop niet nodig als je één record krijgt. En verder ga je ooit eens de mist in met je genummerde variabelen.

Het achterelkaar plakken van een MP3 heeft wel een nadeel. Het tijdspoor klopt dan niet.
Dus een nette manier is het niet. De beste oplossing is met ffmpeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ffmpeg -i "bestand1.mp3" -i "bestand2.mp3" -i "bestand3.mp3" -filter_complex "concat=n=3:v=0:a=1" -y "uitvoer.mp3"

Dit commando heb ik uit ChatGPT, dus het is even proberen.
Gewijzigd op 08/11/2023 22:13:23 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:09:34
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Het stukje code dat ik gebruikte werkte gewoon goed.
De while is nodig omdat er meer resultaten zijn.

Met het stukje code van jou blijft mijn vraag dus het zelfde. Hoe krijg ik die resultaten op die plek.
Soms zijn het 6 bestanden, soms zijn het 4 bestanden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:10:40
Quote Anchor link
Waarom zou je geen ffmpeg gebruiken? Dan weet je dat je 100% goed zit. Met file_put_contents() zit je bij wijze van spreken als een holbewoner mp3's aan elkaar te knopen. Indexen kloppen niet meer, en de kans op corruptie is aanwezig.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:14:23 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 09:28:16
Quote Anchor link
Quote:
Nu heb ik iets in elkaar gezet waar ik al van weet dat het niet gaat werken, maar wat is de oplossing?


Maar wat is de vraagstelling?

Als ik even snel naar je eerste voorbeeld kijk en die vergelijk met je scriptje.. dan zou ik denken dat de werking hetzelfde zou zijn...

Het enige wat ik kan bedenken is dat de volgorde misschien niet klopt.. dan zou je wellicht je query moeten aanpassen?

Zoals ik al zei; wat is de vraagstelling. Wat gaat er goed/fout?
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:29:45
Quote Anchor link
Beste,

De vraag blijft het zelfde;
Hoe krijg ik in de While het ffmpeg of file_get_contents
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:38:43
Quote Anchor link
Kijk eens naar de assignment operator van PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$text
= "Hallo ";
$text .= "daar!";

echo $text;
?>


Dus eerst moet je de bestandsnamen ophalen, en dus je $text uitbreiden, en die variabele verwerk je in je opdracht.

Dus bij ffmpeg moet je dus steeds dit uit je while() krijgen. Zoiets dus in het kort:

-i "$row['file']"
En dan de rest van het commando erachteraan, en die met system() uitvoeren. Let erop dat je ffmpeg wel geïnstalleerd hebt.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:43:23 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:44:42
Quote Anchor link
Beste,

Wij gebruiken gewoon hosting online, dus ik weet niet of daar ffmpeg op staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:47:18
Quote Anchor link
Soms wel, soms niet.
Probeer het eens met system() of shell_exec(), en dan weet je het.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:49:33 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 09:52:41
Quote Anchor link
En als je nou zoiets probeert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5

// handmatige test
$var  = file_put_contents('combined.mp3');
$var .= file_get_contents('file1.mp3');
$var .= file_get_contents('file2.mp3');


Krijg je dan het gewenste resultaat?

Dan zou je het ook zo kunnen opzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$var  = file_put_contents('combined.mp3');
// query
// start lus
$var .= file_get_contents($row['bestand']);
//einde lus
Gewijzigd op 09/11/2023 09:53:00 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:15:12
Quote Anchor link
En die file_get_contents($row['bestand']) kan je dus ook vervangen door -i "$row['file']" als je het betrouwbare ffmpeg wilt gebruiken.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 10:21:25
Quote Anchor link
E vH als ik die van jou doe uitvoeren krijg ik 500 Foutmelding

en voer ik

shell_exec("ffmpeg -i '1 'Welkom.mp3' -i 2 Bericht 1.mp3' -filter_complex 'concat=n=3:v=0:a=1' -y 'uitvoer.mp3'");

uit dan krijg ik een witte pagina en geen mp3 file
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:32:49
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Je voert een commando uit, en die heeft geen interactie met PHP.
Mogelijk is je mp3-file al gecreëerd in uitvoer.mp3?

Misschien is het handiger om output te tonen. Dan weet je in ieder geval wat er gebeurt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$output
= shell_exec("ffmpeg -i '1 'Welkom.mp3' -i 2 Bericht 1.mp3' -filter_complex 'concat=n=3:v=0:a=1' -y 'uitvoer.mp3'");
echo "Uitvoer:" .$output;
?>

Lees ook even wat shell_exec doet. Elke functie die je gegeven wordt is handig om even na te lezen.

Verder klopt E vh zijn code niet, daarmee probeer je een file_put_contents() aan een file_get_contents() te rijgen.
Gewijzigd op 09/11/2023 11:07:09 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 10:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

include("connect.php");

$query13 = "select * from nieuwsbulletin_items WHERE nieuwsbulletin = '1'";                                            
$var = '';
if ($result13 = mysqli_query($con, $query13)) {                                                
    while ($row13 = $result13->fetch_assoc()) {
        $var .= file_get_contents($row13["bestand"]);
    }
}

    $var .= file_get_contents('6 Slot.mp3');
    file_put_contents('test.mp3', $var);
    
?>


probeer bovenstaande even.

Zojuist getest met deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$var = file_get_contents('sample-3s.mp3');
$var .= file_get_contents('sample-6s.mp3');
$var .= file_get_contents('sample-9s.mp3');

file_put_contents('test.mp3', $var);


werkte prima
Gewijzigd op 09/11/2023 10:38:11 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:52:09
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat MP3's samenvoegen op deze manier geen goede oplossing is.
Ik durf niet te zeggen wat er gebeurt als je audio met meerdere bitrates gaat samenvoegen, en of alle players er wel goed mee om gaan. De tijdlijn is al sowieso brak met enkel de tijd van het eerste bestand.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 10:53:18
Quote Anchor link
E vH die van jou werkt nu goed.

- Ariën - bij output krijg ik niets te dien.
 
E vH

E vH

09/11/2023 10:53:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/11/2023 10:52:09:
Neemt niet weg dat MP3's samenvoegen op deze manier geen goede oplossing is.
Ik durf niet te zeggen wat er gebeurt als je audio met meerdere bitrates gaat samenvoegen, en of alle players er wel goed mee om gaan. De tijdlijn is al sowieso brak met enkel de tijd van het eerste bestand.


Zover heb ik niet getest ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:54:11
Quote Anchor link
Jolly Janssen op 09/11/2023 10:53:18:
E vH die van jou werkt nu goed.

- Ariën - bij output krijg ik niets te dien.


Probeer het eens met iets simpels, zoals whoami als commando.
Zet ook je fout-afhandeling in PHP even op maximaal.

Edit: puntkomma miste i.p.v. een dubbele punt in mijn vingervlugheid.
Heb mijn bericht ge-edit.

Toevoeging op 09/11/2023 11:44:26:

Goed nieuws: Ik heb net succesvol met FFMPEG op mijn computer (WSL;Windows Subsystem for Linux) drie mp3's achter elkaar geplakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ffmpeg -i "1.mp3" -i "2.mp3" -i "3.mp3" -filter_complex "concat=n=3:v=0:a=1" -y "uitvoer.mp3"


Het tijdspoor is hiermee ook prima.
Gewijzigd op 09/11/2023 11:45:24 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/11/2023 12:24:30
Quote Anchor link
Het is sowieso geen slim idee om audiobestanden aan elkaar te plakken in PHP en verwachten dat het blijft werken. Interessant genoeg bestaat MP3 uit frames waarmee het gesynchroniseerd kan worden. Maar er zijn ook frames met metadata. Het zou dus (korte) glitches kunnen geven in het geluid. Helemaal precies weten doe ik het niet omdat ik geen zin heb geld te betalen voor de officiële MP3 standaard, als je ook met Ogg Vorbis kunt werken.
Het is dan slimmer om Ariëns voorbeeld te gebruiken, daar wordt wel met allerlei frames rekening gehouden.

En het is een nogal domme techniek om met file_get_contents() eerst complete MP3-bestanden (in theorie GB's groot) helemaal in het RAM van je webserver te laden, om ze daarna alleen maar na elkaar naar de browser te sturen. Gebruik dan meteen readfile().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2023 12:34:28
Quote Anchor link
Het is dan te hopen dat de hostingserver ffmpeg geïnstalleerd heeft.
Zo niet, kan je altijd een (managed) VPS nemen, of kijken of je een conversiedienst kan vinden met een API.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.