MVC Frameworks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »
Pim -

Pim -

03/09/2010 21:36:12
Quote Anchor link
Naar aanleiding van deze 'discussie' hier een topic over je favoriete MVC framework.

Zelf heb ik wat ervaring met het Zend Framework en bepaalde componenten zijn me zeer goed bevallen. Dit betreft onder andere Debug, Validation, Log en Mail. Minder tevreden ben ik over het hele MVC deel van het framework: onlogisch en onhandig.

Ook heb ik na positieve reviews gelezen te hebben heb ik wat door de source van CodeIgniter gelezen, maar dit was zo slordig OOP en had een rare interpretatie van MVC dat ik me er niet echt in verdiept heb.

Velen op het internet zijn razend enthousiast over symfony, maar ik wacht de release van versie 2 af, om geen dingen opnieuw te hoeven leren.

En heeft iemand (Niels ;-) ) nog briljante inzichten hierover die hij graag wil delen?

Toevoeging op 04/09/2010 19:30:09:

bump
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 11:19:42
 
Pim -

Pim -

05/09/2010 13:20:19
Quote Anchor link
nog 1 en de laatste bump
 
Jelmer -

Jelmer -

05/09/2010 13:48:49
Quote Anchor link
Wat is dan jouw visie van een kloppend MVC model? Hoe zou jij – om maar even een simpel voorbeeld te nemen – een gastenboek maken? Waar stop je je form in, hoe doe je de validatie, wat zit er in de controller en wat in de view?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/09/2010 14:32:08
Quote Anchor link
Er zijn heel veel manieren voor een MVC model.
Sommigen zeggen dat je Model alleen data opslag is (objecten en dergelijken) sommige zeggen dat het je data opslag controller is (verbinding en verwerken met database o.i.d.) sommigen zeggen dat je model het structuur van je programma bevat.
Zijn allemaal interpretaties, en allemaal hebben ze hun voor en nadelen.

Zelf gebruik ik vaak een MVC Observer pattern, waarbij mijn Model alleen data objecten zijn, mijn Controller gegevens wegschrijft en ophaalt, en de View voor het weergeven, met gebruik van de objecten.
De observer gebruik ik dan om te zorgen, dat als er nieuwe input is, dat iedereen er vanaf weet.
In PHP is dit niet echt handig, maar in talen als Java en C#, waar je niet met een page-refresh zit, is dit voor mij zeker een uitkomst.
Maar ook dit is weer een eigen interpretatie, en of die goed of fout is, daar durf ik niet over te oordelen, ik ben geen echte expert, maar ik vind mijn systeem lekker werken, het enigste nadeel is dat je een beetje snelheid verliest, omdat iedere Controller gaat kijken of hij iets met een wijziging moet doen.
Maar ook daar kan je optimalisaties voor inbouwen.
Voor de rest heb ik weinig ervaring met echte frameworks, voornamelijk omdat ik te vaak projecten heb lopen, waarvoor ik te weinig tijd neem om te experimenteren.
Nu breekt een iets rustigere tijd aan, dus ik ga wel beginnen met een framework, maar eerst alle pros en cons van allemaal afwegen, en alles even proberen, kijken wat ik lekker vind werken.
 
Jelmer -

Jelmer -

05/09/2010 15:24:56
Quote Anchor link
Onder model laat ik zelf meestal de classes die bijvoorbeeld een gastenboekbericht en de bijbehorende opslag vallen. Hoe dat precies werkt staat niet vast, of dat ieder object een eigen opslag heeft. Je hebt gewoon het model, en dat heeft één ingang, en dat kan je in principe in alle PHP code hergebruiken. Of je nu een website of een cli app maakt.

Controller en view lopen bij mij een beetje door elkaar. Controller is bij mij het 'entry point' zeg maar. Eventueel zit er nog een router voor, maar de controller bepaalt welke view er wordt aangemaakt, en of die wordt geprint. De view is meestal een template, met daarin weer andere views zoals een formulier. Een formulier is een eigen object, dat je initialiseert met een object uit het model, bijvoorbeeld een gastenboekbericht. Dat past hij dan direct aan, en met dat object communiceert hij of de waarden geldig zijn of niet. De controller kijkt nog even of het formulier is verstuurd en alle waarden geldig waren, en slaat dan het object opnieuw op door tegen het model te zeggen dat 'ie dat ding op moet slaan.

Nou ja, dat is het model dat ik soms gebruik. Ik heb nu ook iets anders, en dat heeft een hele structuur aan objecten wat ik de view noem. Dat is nu net zo'n ding als m'n model, met een toegangspunt waarvandaan je de menu's, titels, etc aan kan passen. De controller praat dan alleen nog maar tussen het model en de view, zowel het model als de view worden al automatisch geïnitialiseerd. Zou de controller leeg zijn, dan krijg je een lege site, maar niet een blanco pagina zeg maar.

En zo experimenteer ik wat verder.
 
Pim -

Pim -

05/09/2010 18:57:53
Quote Anchor link
Als schoolgaande hobbyist heb ik geen jarenlange ervaring met wat werkt en wat niet. Meestal houd ik me aan wat wordt aangeraden, 'slim controllers, fat models' en vooral kijk ik naar hoe 'mooi' ik het vind. Zo vind ik de datamapper Doctrine2 'prachtig'.

Ik ben nu een klein MVC-achtig frameworkje aan het maken dat ik wil gaan gebruiken voor een huidig en toekomstige betaalde projecten. Dit zijn kleine websites met wat extra's als lijstjes en dergelijke en moet een CMS zijn. Omdat ik veel CMS'en vaak lomp en erg lastig aan te passen vind, heb iets anders geprobeerd. Elke pagina is een klasse in een bestand. Bij het maken van een nieuwe pagina wordt dus een nieuw bestand aangemaakt dat alleen een name property heeft en verder een abstracte pagina uitbreidt. Zo is het geheel dynamisch en toch eenvoudig van een simpele pagina uit te breiden tot ingewikkelder functionaliteiten. De pagina's zijn active records.

Het enige waar ik nog mee zit is hoe de administratie hiermee moet worden geïntegreerd. Ik denk nu aan onbewerkbare admin pagina's en dat de pagina-specifieke formulieren en afhandeling door de desbetreffende pagina worden zelf gerenderd. Een alternatief is dat bij elke pagina een formulier-klasse hoort. Dit is wel iets minder generiek. Heeft iemand een goed idee hierover?

@Jelmer, kan je dat laatste model iets meer toelichten? Nu snap ik er niet veel van.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/09/2010 19:50:47
Quote Anchor link
Doctrine2 ziet er inderdaad goed uit,
Heb hiervoor wel vaak met Hibernate gewerkt in Java, en dat werkt ook heerlijk, hoewel de eerste keer opzetten echt een pain-in-the-ass kan zijn.
Dat ik toen keek naar Doctrine, (1.0 of 1.1 in die tijd), miste het nog ontzettend veel mogelijkheden, en was het te incompleet, het ziet er nu al stukken beter uit. als k dan snel een paar voorbeelden bekijk.
Ik ga er even mee spelen, kijken of het werkt.
 
Niels K

Niels K

09/09/2010 19:07:52
Quote Anchor link
Aah, dit topic zie ik nu pas, terwijl ik zelf had voorgesteld deze te starten.

Quote:
Dit betreft onder andere Debug, Validation, Log en Mail. Minder tevreden ben ik over het hele MVC deel van het framework: onlogisch en onhandig.

Waarom onlogisch en onhandig? Kan je dit toelichten? Ik gebruik zelf maar een aantal onderdelen van Zend Framework. Gewoon omdat de helft gewoon te veel werk is en het op de 'normale' manier sneller en efficiënter gaat. ( BV: Zend_Form )

Quote:
Velen op het internet zijn razend enthousiast over symfony

Dat kan ik alleen maar beamen. Vele male beter dan Zend Framework.

Quote:
source van CodeIgniter gelezen

Toen ik hoorde dat het niet in PHP5 was geschreven ( Wel ondersteuning trouwens... ) heb ik niet eens de moeite genomen om het te downloaden.

Quote:
En heeft iemand (Niels ;-) ) nog briljante inzichten hierover die hij graag wil delen?


Briljant? Uhh nee.. Wel heb ik nog een paar ideeën die met een aantal mensen uitgevoerd kunnen worden, maar dat bedoel jij niet..:)

Quote:
Zelf gebruik ik vaak een MVC Observer pattern

Daar ben ik zelf ook voorstander van. Zeker met de taal JAVA is het observer pattern heel veel gebruikt en wordt dat natuurlijk nog steeds.

Quote:
En zo experimenteer ik wat verder.

En dat doet iedereen.. Er zijn niet echte regels waar je jezelf aan moet houden.

Quote:
Ik ben nu een klein MVC-achtig frameworkje aan het maken

Kan je die eens delen?

Quote:
Omdat ik veel CMS'en vaak lomp en erg lastig aan te passen vind

Daar kreeg vanmorgen in de bus onderweg naar school al zeg ik het zelf een briljant idee over. Maar omdat ik nu nog op school zit kan ik even niet een uur achter elkaar gaan typen..:) Dit komt morgen avond wel.
Quote:
Heeft iemand een goed idee hierover?

Dat heb ik zeker, maar daarvoor moet je even wachten..>:)
Gewijzigd op 09/09/2010 19:11:23 door Niels K
 
Mark PHP

Mark PHP

09/09/2010 21:54:15
Quote Anchor link
Een keuze voor een framework is erg afhankelijk van de requirements. Simpel voorbeeld:
- functionaliteiten: Zend Framework
- kant-en-klaar: Symfony
- snel: Kohana

Persoonlijk gebruik ik mijn eigen framework, welke nu in productie draait. Zeer snel, modulair en precies zoals ik het wil. Ik ben geen persoon die via de command line alle scripts automatisch wil laten aanmaken. Verder vind ik Zend te log, en andere geen nette codestijl hebben. Dan zit er niets anders op dan je eigen te ontwerpen.

Mocht je hier tijd voor hebben; gelijk doen. Een prima manier om geconfronteerd te worden met design issues, patterns en dergelijke.
Gewijzigd op 09/09/2010 21:55:18 door Mark PHP
 
Niels K

Niels K

18/09/2010 18:16:05
Quote Anchor link
Ik had beloofd om nog wat te schrijven hierover.. Maar omdat ik niet zoveel tijd heb is dat dus niet die avond van mijn vorige bericht geworden..

Quote:
En heeft iemand (Niels ;-) ) nog briljante inzichten hierover die hij graag wil delen?

Quote:
Omdat ik veel CMS'en vaak lomp en erg lastig aan te passen vind


Twee dingen:

- Ik zou graag met een aantal mensen een CMS willen bouwen.
- Dat CMS moet dus juist niet lastig zijn en gemakkelijk te implementeren zijn.

Ik heb daar een aantal ideeën over, maar ik heb even geen tijd om die neer te zetten. Ik zal zodra ik er tijd voor heb ( volgende maand ) een nieuw topic voor openen en mijn mening daar plaatsen.

Gr
 
Niek s

niek s

18/09/2010 19:57:15
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 18/09/2010 18:16:05:

- Ik zou graag met een aantal mensen een CMS willen bouwen.
- Dat CMS moet dus juist niet lastig zijn en gemakkelijk te implementeren zijn.

Ik heb daar een aantal ideeën over, maar ik heb even geen tijd om die neer te zetten. Ik zal zodra ik er tijd voor heb ( volgende maand ) een nieuw topic voor openen en mijn mening daar plaatsen.

Gr


Je bedoeld dus Drupal?
 
Niels K

Niels K

20/09/2010 17:06:52
Quote Anchor link
Zo ongeveer.. alleen dan een geheel andere aanpak..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.