MVC Pattern

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben nu bezig om OOP te leren zoals je het echt zou moeten gebruiken. Geen classes met enkel proceduele code maar dingen echt als objecten zien.

Ik wil een gastenboek gaan maken volgens het MVC model. Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.
Ook heb ik een mappenstructuur gemaakt:
* Includes
- Interfaces
- Classes
- Models
- Views
- Controllers
- JavaScript
- Styles
*
index.php
.htaccess

Nu heb ik hierover enkele vragen:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek?

- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

PS
Ik heb "CodeIgniter" en het "Zend Framework" beide bekeken en ik werd er niet veel wijzer van. Wel heb ik nu dit:

Class: guestbookController:
addMessage
editMessage
deleteMessage
getMessages
getAllMessages

Class: guestbookModel:

Class: guestbookView:

Maar verder kom ik helaas niet.....

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 22:08:02
 
Jelmer -

Jelmer -

30/09/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek

Ik zou het als volgt doen:
De controller bevat de methods om berichten te plaatsen, weer te geven en te verwijderen. Dus zeg eens:
> showMessages()
> showMessage($messageId)
> editMessage(optioneel $messageId)

Meer heb je er niet echt nodig. editMessage() kan prima gebruikt worden voor het nieuw aanmaken van een bericht naar mijn idee. Gewoon een leeg Model voeren :)

Iedere method van de controller geeft een instantie van een klasse die de interface View implementeert terug. De interface View bevat maar 1 eis: de method 'draw'. Je kan nog wel wat meer eisen - ik eis zelf ook nog de functie isEmbedded bijvoorbeeld - maar dat is voor een gastenboek niet echt nodig.

De methods van de controller doen dus hun ding met de models - kom ik zo op terug bij je 2e vraag - en geven vervolgens een instantie van View terug - kom ik bij je 3e vraag op terug.

Quote:
- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

Zou ik wel doen. Iedere instantie van Message representeert dan een bericht, en dus een enkele regel in de database. Of nog niet :) Je Model, Message in dit geval bevat in ieder geval 2 methods: save() en delete(). Dezen voeren de query uit die het bericht opslaat of invoert, of verwijdert. De Model is dus in staat zichzelf toe te voegen en te verwijderen uit de database.

Verder bevat de Model properties die gelijk zijn aan de veldnamen van de tabel in de database. Ik zou trouwens Message::$id wel even protected maken, en een method id() of ROWID() toevoegen om deze uit te kunnen lezen. Zo is het onmogelijk om die van buiten te veranderen - zoals het hoort.

Via je SQL klasse maak je dan voor iedere row in het resultaat een nieuwe instantie aan, of je kloont er eentje. PDO heeft daar bijvoorbeeld 'FETCH_CLASS' en 'FETCH_INTO' voor.

Quote:
- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

Een template parser is hoogstens een hulpmiddel om de amateur-modus van Dreamweaver te kunnen gebruiken, je medewerkers de vrijheid te ontnemen of op te scheppen, of om jezelf te leren presentatie van de rest te scheiden.

De view doet dat laatste ook wel, daarvoor kun je dus gewoon PHP gebruiken in je View, en hoef je op zich niet ingewikkeld te gaan doen met templates compilen.

Een voorbeeldje van een simpele View klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
interface View {
    public function draw();
}


class SimpleView implements View {
    protected
        $_delegate,
        $_template;
    
    public function __construct($delegate = null)
    {

        if(is_object($delegate)) {
            $this->_delegate = $delegate;
        }
else {
            $this->_delegate = $this;
        }
    }

    
    public function setTemplate($file)
    {

        $this->_template = $file;
    }

    
    public function __get($key)
    {

        return $this->_delegate->$key;
    }

    
    public function __isset($key)
    {

        return isset($this->_delegate->$key);
    }

    
    public function draw()
    {

        include $this->_template;
    }
}

?>


Je controller maakt dus een instantie van die klasse aan, geeft hem vervolgens alle variabelen die je in je template wilt gebruiken mee. Of je geeft gewoon in 1 keer een $delegate mee, dan haalt hij daar zijn waarden weg.

Je template is dan gewoon een simpel PHP bestandje zoals deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1><?php echo $this->titel; ?></h1>

met als controller dan dus bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class TestController {
    public function groet()
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('template.phtml');
        $view->titel = 'Pindakaas';
        return $view;
    }
}

?>


Roep je nu [TestController]->groet()->draw() aan, dan krijg je "Pindakaas" in grote letters te zien :) Alles mooi gescheiden, maar in dit voorbeeld gebruik ik nog geen Models.

Quote:
Maar verder kom ik helaas niet.....


Enige wat nu nog mist is iets dat de Controller aanroept: een Router. Een Router doet niets meer dan aan de hand van de opgevraagde URL dit uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$controllerInstance
= new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();
$viewInstance->draw();
?>


Je kan hem nog wat uitbreiden en opsplitsen, bijvoorbeeld een 2e view erbij doen om de standaard-zooi te laten afhandelen. Stel je maakt er nog even een MainController bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MainController {
    public function default(View $childView)
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('index.phtml');
        $view->childView = $childView;
        return $view;
    }
}

?>

met als index.phtml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
    <body>
        <h1>Mijn Site</h1>
        <?php $this->childView->draw() ?>
    </body>
</html>

en als router:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$mainControllerInstance
= new MainController();

$controllerInstance = new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();

$mainController->default($viewInstance)->draw();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Beste Jelmer,

Allereerst bedankt voor je uitgebreide reactie! Helaas gaat een groot deel hiervan boven mijn pet.
Wel heb ik een aantal dingen geprobeerd en daar is dit uitgekoment: http://www.syncie.nl/Project%20-%20MVC.rar
Als je eens tijd hebt zou je het eens willen doornemen en vertellen waar ik verbeteringen kan aanbrengen?

- URL geupdate: 01/10/07 08:00 -

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Arend a

Arend a

30/09/2007 23:49:00
Quote Anchor link
Je zou ook http://www.cakephp.org kunnen kijken. Dit is een zeer snelle ruby on rails like ontwerpmethode. In eerste instantie gebruik je scaffolding: een methode om snel add/edit/delete/view methoden te maken. Vervolgens 'bake' je deze, en heb je een set aan views en controllers.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:31:00
Quote Anchor link
Ik vind het niets om andermans framework te gebruiken. Ik maak dingen liever zoveel mogelijk zelf. Toch bedankt voor je suggestie.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/10/2007 08:34:00
Quote Anchor link
Ivo van B. schreef op 30.09.2007 19:37:
Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.

Welke PHP versie draait er bij jou? Als je gebruik maakt van versie 5.1 (of nieuwer :P) Heb je beschikking over PHP Data Objects (PDO)

In plaats van zelf een class aan te maken voor de verschillende SQL versies, zou ik eens naar PDO kijken.

Klik voor een tut/uitleg
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:39:00
Quote Anchor link
PDO ken naar mijn weten(helaas) geen MySQLi en als er MySQLi op mijn host wordt ondersteund wil ik daarop overstappen. Als PDO MySQLi gaat ondersteunen stap ik zeker over.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2007 16:29:00
Quote Anchor link
PDO heeft ook een MySQL driver. Ik weet niet precies welke, maar in de toekomst zal dat waarschijnlijk mysqlnd worden, die dan mysql & mysqli zal gaan vervangen. Ik neem aan dat PDO intern gebruik maakt van dezelfde bibliotheek als MySQLi.

Maar even over je RAR-bestandje. Tis een beetje lastig om daar nu echt commentaar op te leveren omdat iedereen MVC met z'n eigen draai doet.

Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan.

Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek.

Gewoon proberen en veel bij anderen afkijken, daar kom je een heel eind mee. Op een gegeven moment heb je dan, na een heleboel minder goeie implementaties een hele goeie implementatie.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 20:41:00
Quote Anchor link
Ik stap over naar PDO denk ik maar ik zit nog met 1 ding vast. Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?

Quote: "Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan."
Ik volg je helaas niet helemaal. Zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen maken.

Quote: "Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek."
Jij adviseert dus dat ik 1 TPL parser-class moet maken i.p.v. er 1 speciaal voor het gastenboek?

Alvast bedankt
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:03:00
Quote Anchor link
bump
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Ja, 1 template parser - oftewel 'View-klasse', en meerdere templates - wat dus eigenlijk de werkelijke Views zijn.

En wat betreft dat add/delete e.d. Je geeft je Model, Message is jouw geval, de methods save en delete. Dezen zijn dan verantwoordelijk voor het daadwerkelijke toevoegen en verwijderen. Je controller heeft nog wel methods voor het bewerken, toevoegen en verwijderen, maar deze doen niets meer dan al dan niet de Model ophalen en de View klaarzetten.

Maar de edit/add method van de controller kan je samenvoegen op zich, het enige verschil is immers dat je bij add een leeg Model gebruikt, en bij edit een gevulde variant. Vervolgens roept de method save of delete van het Model aan waneer het formulier - wat in je template zit neem ik aan - is verstuurd.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Bedankt! En nog even die PDO vraag, "Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?".
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
PDO heeft meerdere Exception-klassen, en ik weet niet of je die zonder problemen kan aanpassen. Wat je wel kan doen is PDO extenden en alle methods 'overschrijven' waarbij je de PDO exceptions binnen de method zelf opvangt, en je eigen vervolgens gooit. Maar dat lijkt mij een beetje vreemd.

Andere vraag: Waarom wil je je eigen exception-klasse gebruiken? Voor de display-functie die erin zit? Als het goed is is er maar 1 uitweg voor de Exception, maar 1 catch-blok waar hij uiteindelijk uit kan komen & naar de eindgebruiker zichtbaar gemaakt hoeft te worden. Het lijkt mij niet nodig om daar een functie voor te maken, aangezien je die maar 1 maal zal gebruiken. Je kan die code dan beter in dat catch-blok plaatsen.

Daarnaast, het voordeel van al de verschillende Exceptions is dat je selectief kan opvangen, en eventueel een alternatieve actie kan ondernemen.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

03/10/2007 21:49:00
Quote Anchor link
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Johan Versteeg schreef op 03.10.2007 21:49:
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P


Als je het wil begrijpen, vraag maar wat je niet begrijpt en ik doe mijn best het in Nijntje-taal uit te leggen.

Als je het gewoon leest voor het verdrijven van tijd, dan heb je geluk. Want je kan mijn verhaaltjes lezen zo vaak als je maar wilt, iedere keer zie je er weer iets anders staan, en snap je er nog geen zak van. Muhahahaha! >:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 21:56:00
Quote Anchor link
@ Jelmer,
Sjit he, ik wist niet dat je meerdere Exceptions kon catchen met 1 try-block. HArtstikke bedankt! Dat helpt me een stuk opweg.

@ Johan,
Ik moet het ook eerst een paar keer lezen voordat ik snap wat Jelmer zegt hoor:P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.