[MySQL] 1 Random uit 4 random groepen ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Voeten

Michael Voeten

09/03/2009 10:26:00
Quote Anchor link
Hoi ik probeer uit 4 verschillende groepen in mijn database, 4 verschillende records te krijgen.

Met onderstaande query krijg ik wel 4 random groepen, maar ik krijg elke keer de eerste uit die groep

iemand een oplossing ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT employeeid, CONCAT(tofunction1level1node, ' ', tofunction1level2node)
FROM employee
GROUP BY tofunction1level1node
ORDER BY RAND()
LIMIT 4
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 16:02:49
 
Yoram

Yoram

09/03/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Hoe laat je ze zien dan?

gebruik je en while ofzo?

Hier kun je niet echt helpen als we niet weten wat je al hebt.
 
Michael Voeten

Michael Voeten

09/03/2009 12:49:00
Quote Anchor link
ik lees hem daarna in met php met een foreach loop

ik wil gewoon alles met 1 query doen
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/03/2009 12:54:00
Quote Anchor link
GROUP BY zonder agregate functie is niet juist. Je bedoeld waarschijnlijk DISTINCT
 
Michael Voeten

Michael Voeten

09/03/2009 13:22:00
Quote Anchor link
even om mijn situatie voor te schetsen

ik haal dmv een api vacatures binnen van een groot bedrijf.

hierin staan veel gegevens die we niet nodig hebben

vb.

id | function1 | function2 | etc

Nu heb ik deze gegevens opgeslagen bij ons in de database

en nu op de voorpagina is de bedoeling dat ik 4 verschillende function1 krijg met daarin een random vacature.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.