Mysql Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:14:45
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik ben bezig om OOP te leren, zo ben ik nu bezig met het maken van een MySQL class. Dit mij het gemakkelijk maakt om querys naar de database te zenden. Natuurlijk zijn er genoeg class te vinden maar wat ik al zonet vertelde, het was om te leren.

Mijn mysql.class.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    public function connectToDB()
    {

        if(!mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord) || !mysql_select_db($this->sDataBase)) {
            return "There is some problem";
        }
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        $queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $data;
    }
}

?>


Mijn test bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include_once( "mysql.class.php" );

$db = new mysql("gebruikersnaam","wachtwoord", "databasenaam");

$db->connectToDB();
$db->query("SELECT * FROM klanten");
$db->getRecord();

?>


Op moment krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/classtest/mysql.class.php on line 46

Wat doe ik nou fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:31:19
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:19:06
Quote Anchor link
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:19:06:
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());



Heb het aangepast, maar nog steeds de melding.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:23:57
Quote Anchor link
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:26:07
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:23:57:
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?


Dat klopt, ik heb in mijn class nog een blokje commentaar staan, maar regel 46 is:
$data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 15:32:28
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.
Gewijzigd op 20/06/2010 15:33:43 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:38:39
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/06/2010 15:32:28:
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.


Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!

Maar hoe pak ik een variable op uit een andere function?
 
Pim -

Pim -

20/06/2010 15:57:32
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan moet je hem of teruggeven met return, of opslaan in het object met $this->...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:05:01
Quote Anchor link
Ruliezz liezz op 20/06/2010 15:38:39:
Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!


Jouw probleem wordt juist veroorzaakt doordat je nog niets aan foutafhandeling doet. Mijn vermoeden is dat de query die je uitvoert gewoon niet klopt, maar daar krijg je nu geen melding van.

Foutafhandeing is niet iets dat je in een later stadium toevoegt, dat hoort er vanaf het begin in te zitten! Desnoods laat je je script doodvallen met die() tijdens je leerproces, maar je zult toch op een of andere manier gewaarschuwd moeten worden als je query mislukt.

ps. Basis van een Exception gooien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function query($sCommand)
{

  $result = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());

  if($result === false) {
    throw new Exception('Query mislukt: '.mysql_error());
  }


  $this->queryprompt = $result;
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:07:23 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Heb er nog even samen met een vriend naar gekeken, en het is nu opgelost! Hij werkt! We hebben het zo gedaan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
    public $data;
    public $conn;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
        // Connect on setup
        $this->connectDB();
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    
    public function connectDB()
    {

        if($this->conn = mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord))
        {

            if(mysql_select_db($this->sDataBase, $this->conn))
            {

                return $this->conn;
            }

            else print "db conn fail";
        }

        else print "not connected";
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        if(!$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->conn))
        print "query connect int putje";
        return;
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        print $this->data;
        return $this->data;
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:20:56
Quote Anchor link
Een paar zaken:

- Printen of echoën doe je liever niet direct vanuit een klasse. Laat je klasse enkel waarden teruggeven en echo deze gewoon in je procedurele code.
- De foutafhandeling die je nu gebruikt is vrij nutteloos. Je geeft een foutmelding die totaal niet weergeeft wat er nu eigenlijk fout gaat. Hoe wil je dan ook bepalen waar de fout zit?

De tip uit mijn vorige posts geldt nog steeds: gebruik Exceptions voor het afhandelen van je fouten. Dat is de meest gangbare manier als je met OOP aan de slag gaat...
 
Afra ca

Afra ca

20/06/2010 20:36:40
Quote Anchor link
En waarom maar het beperkte gebruik van "public $var" in je class, ik zie nog een aantal maal

var $var

staan, waar ik geen gegronde reden voor kan verzinnen, zet die ook om daar de "PHP5 manier. Probeer zelf netjes en consistent te programmeren, waaronder ook met Exceptions werken.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 22:23:09
Quote Anchor link
@Blanche PHP: Ja, klopt die foutafhandeling moet er nog in.
@Afra ca: hoe bedoel je, moet ik alles maar op public zetten?

Sorry, ben er nog niet zo in thuis in OOP.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $this->data;
    }

?>


Hoe pak ik de data weer op? met een foreache in mijn procedurele code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 22:28:32
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.