Mysql Injectie Bescherming

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:46:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST['user']));
$wachtwoord = mysql_real_escape_string(stripslashes(md5($_POST['password'])));


Doe ik dit op deze manier goed? Of gaat dit fouten opleveren?
Gewijzigd op 25/05/2010 19:47:34 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 09:12:26
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:48:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
...

?>


Het resultaat van md5() is altijd veilig om in een query te stoppen.

stripslashes() is alleen nodig als de PHP instelling "Magic Quotes" aan staat op de server. Maar stripslashes() heb je niet nodig om de waarde veilig te maken om in een query te stoppen dat doet mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 25/05/2010 19:50:48 door Martijn B
 

25/05/2010 19:49:35
Quote Anchor link
Je moet magic quotes uitzetten (want die verneuken je data), dan hoef je ook geen stripslashes. Ook zou ik het niet zo doen, want mysql_real_escape_string voegt dingen als \r enzo toe (geloof ik).
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:49:49
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Maar doe ik de "mysql_real_escape_string" en "stripslashes" op deze manier goed?

Edit:
Van "\r" heb ik nog niks gemerkt/gehoord.
Heb net het wachtwoord en de gebruikersnaam even ge-echo-ed maar ik zag geen \r.
Gewijzigd op 25/05/2010 19:53:04 door Sander de Vos
 

25/05/2010 19:52:08
Quote Anchor link
Nee, je moet dus alleen mysql_real_escape string gebruik, en geen stripslashes, al helemaal niet als magic quotes uit staat. En die horen uit te staan.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:53:34
Quote Anchor link
Ok ;)
Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 25/05/2010 20:22:28 door Sander de Vos
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 19:57:28
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is er maar 1 plekje waar je mysql_real_escape_string moet zetten, en dat is in de query wanneer je de data naar de database naar de database wegschrijft.

Heb ik vele malen gelezen in berichten van "specialisten"

Correct me if I am wrong.
 
Chris -

Chris -

25/05/2010 19:58:56
Quote Anchor link
Klopt. En Sander, je kan voor het wachtwoord de escape weghalen, MD5 is altijd "veilig" om in een database te zetten.
 

25/05/2010 19:59:02
Quote Anchor link
Ja, je doet pas mysql_real_escape_string (of type casten naar int bijv.) als je het in de query stopt.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 20:21:44
Quote Anchor link
Ok, opnieuw aangepast.

De nieuwe code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gebruikersnaam
= mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
?>
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 21:30:32
Quote Anchor link
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>
 

25/05/2010 22:06:07
Quote Anchor link
Marcel:
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>


Hij is beter bezig dan jou, je kan het beste gewoon $_POST blijven gebruiken tot dat je die variabele hebt opgeschoond. Zie ook dit topic.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:09:45
Quote Anchor link
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezellig worden hierzo.

Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.
Gewijzigd op 25/05/2010 22:12:32 door Marcel K
 

25/05/2010 22:11:45
Quote Anchor link
Marcel:
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezelli worden hierzo.


Als je wat tegen me hebt kan je wat mij betreft ergens een topic aanmaken, of tegen iemand via pm's gaan blaten. Maar dit soort posts in iemand anders zijn topic, totaal off topic is toch helemaal onzinnig?
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:14:06
Quote Anchor link
zie hierboven, had te vroeg op knoppie gedrukt.
Verder ga ik er niet op door.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:17:47
Quote Anchor link
Marcel:
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.

Het is een kwestie van smaak waar je mysql_real_escape_string() toepast, maar het is zeker niet verplicht om dat pas in de query te doen. Sterker nog, bij uitgebreide queries wil je dit waarschijnlijk niet in je query doen, maar daarvoor.

Karl maakt hier een goed punt. Werk gewoon door met de $_POST variabele totdat je hem beveiligd hebt voor invoer in de database. Dan pas krijgt de variabele een andere naam zodat jij in je scripts te allen tijde weet dat die variabele veilig is. Van een $_POST variabele weet je namelijk zeker dat hij niet veilig is.
 

25/05/2010 22:21:21
Quote Anchor link
Marcel:
Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.



Waarom zou je dat later doen als je het in één keer hoort te doen.
Echt niet logisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php // Kleurtjes
$blaat = $_POST['blaat']; // Later gaan we controleren hoor!
// En nu gaan we honderden andere dingen doen
// een functie bouwen
// effe een regex doen
// Goh, laten we eens wat met een database doen
// Moeten we nog controleren?
// Nah, zullen we vast wel hierboven gedaan hebben

mysql_query("SELECT * FROM blabla WHERE blaat='" . $blaat . "'");
?>


edit kut ubb parser
Gewijzigd op 25/05/2010 22:21:48 door
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:00:10
Quote Anchor link
Dus als ik alles goed heb begrepen, is de onderstaande code gewoon goed/veilig (genoeg).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Login
if (isset($_POST['password'])) {
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
    $wachtwoord = md5($_POST['password']);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord'");
    $count = mysql_num_rows($query);

    if ($count == "1"){
        setcookie("vCMS", "b3eb46540540e19a7322838729ed212e", time()+3600);
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:04:44
Quote Anchor link
Haal variabelen en integers nog even buiten quotes, dan is het nog iets netter.

edit: tevens zou je eerst nog kunnen controleren of de betreffende $_POST variabelen wel gevuld zijn. Zo niet, dan zou je in een eerder stadium een foutmelding kunnen geven.
Gewijzigd op 25/05/2010 23:05:36 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:08:28
Quote Anchor link
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Ze krijgen bij het login form zelf al meldingen of er iets fout is gegaan.
Ook heb ik een demo account zonder wachtwoord, waarbij er ook gewoon een MD5 hoort.
Dus als ik een melding weergeef dat hij leeg is, werkt het demo account niet meer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:12:29
Quote Anchor link
Sander:
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Maar dat is natuurlijk geen reden om een methode te blijven gebruiken terwijl er nadelen zitten aan de manier die jij geleerd hebt...

Wat betreft de andere redenen die je geeft, dat is duidelijk. Dan maak je dus een bewuste keuze en dat is prima.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.