MySQL injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 10:05:00
Quote Anchor link
Wat kan je daadwerkelijk tegen mysql injections doen?

En hoe kunnen andere mensen zoeken naar mogelijke mysql injections in een nieuw gemaakte source?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:28:09
 
Niels Beckers

Niels Beckers

07/04/2007 10:08:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string() gebruiken.
jij kan op zoek gaan door bevoorbeeld in elke inputr een ' of " enzo te zetten dan kan het misgaan in de mysql
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 10:32:00
Quote Anchor link
En als ik alle input die gedaan wordt in een query weg schrijf als volgt:

mysql_query("INSERT INTO leden(id,gebruiker,aangemeld,etc..." VALUES('','".$_POST['gebruiker']."','".$_POST['datum']."',etc...)) or die(mysql_error());

Is dit veilig omdat ik het tussen ' ' zet en dan ".$_POST['var']."

Of moet ik er meer tegen beveiligen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 10:40:00
Quote Anchor link
Nee dat is niet veilig! Een ' in de input van een gebruiker levert nu namelijk een probleem op. En juist dit probleem zou misbruikt kunnen worden in de vorm van sql injectie.

Alle input van een gebruiker in de vorm van een string moet je beveiligen met de functie mysql_real_escape_string(). In het geval van integers zul je moeten controleren of het wel daadwerkelijk integers zijn. Gebruik bijvoorbeeld de functie ctype_digit().
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

07/04/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Over ctype_digit() gesproken. Als ik die gebruik op mijn home server dan krijg ik error van undefined function. Ik gebruik PHP 5.1
 
Baarr

Baarr

07/04/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "INSERT INTO leden(id,gebruiker,aangemelddatum)  VALUES ('','". mysql_real_escape_string($_POST['gebruiker'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')";

?>


Overigens voldoet is_numeric ook wel om te checken of het een getal is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 07.04.2007 10:55:
Over ctype_digit() gesproken. Als ik die gebruik op mijn home server dan krijg ik error van undefined function. Ik gebruik PHP 5.1
Vreemd. Het zou gewoon moeten werken. Maar goed, je kunt ook altijd nog is_numeric() gebruiken.
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 11:07:00
Quote Anchor link
ok geweldig! Hartstikke bedankt jongens!

Als er meer beveiligings tips zijn, laat maar weten graag!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/04/2007 11:11:00
Quote Anchor link
Voor checken of het een getal is kan je net zo goed intval() gebruiken. elk getal maakt die het integer value van. Deze kan je in tegenstelling tot is_numeric() gewoon in je query gebruiken, net zoals mysql_real_escape_string()
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 11:20:00
Quote Anchor link
Hmm, intval() zou ik toch liever niet gebruiken. Deze functie kan nogal eens onverwachte resultaten opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld al geen getallen groter dan 2147483647 (de maximale waarde van een integer op een 32 bit systeem) gebruiken.

En kijk bijvoorbeeld ook eens naar dit voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo intval(0031); // 25
?>

Je denkt dat je de landcode van Nederland ingevuld hebt, maar in je database komt 25 te staan...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/04/2007 11:29:00
Quote Anchor link
Hey!! Dat is nieuw voor mij, maar goed dat je het zegt :) Dat is wel erg raar, maar dan zal ik dat zelf alleen gebruiken als het om een id of een normaal nummer gaat. (deed ik toch al, anders vallen voorloop nullen weg, dus dit soort dingen deed ik met een regex)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 07.04.2007 11:20:
Hmm, intval() zou ik toch liever niet gebruiken. Deze functie kan nogal eens onverwachte resultaten opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld al geen getallen groter dan 2147483647 (de maximale waarde van een integer op een 32 bit systeem) gebruiken.

En kijk bijvoorbeeld ook eens naar dit voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo intval(0031); // 25
?>

Je denkt dat je de landcode van Nederland ingevuld hebt, maar in je database komt 25 te staan...

PHP denkt blijkbaar dat je dan een octaal nummer bedoelt. 3 * 8 + 1 ...
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 11:36:00
Quote Anchor link
Ok dat is raar :S, maar bedankt voor alle tips. Ik ge gelijk aan de slag!
 
Niek s

niek s

07/04/2007 13:41:00
 
Kalle P

Kalle P

07/04/2007 13:45:00
Quote Anchor link
Door wie zou die gemaakt zijn.

Ik stuur mensen altijd hier door naar toe:
http://www.phpfreakz.nl/downloadz/webprogrammers_hacking_huide.pdf

edit:
foutje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.