MySQL Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »
Dennis Mertens

Dennis Mertens

18/01/2006 17:50:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een Film lijst. Hierbij kun je via de admin films toevoegen. Elke film heeft een genre en ik wil dus dat je ook een film bij een genre kan neer zetten.
Dat is allemaal heel simpel, maar een film kan meerdere genres hebben.
Ik gebruik 1 row voor de genre genaamd genre in de tabel film.
Nu kan er in die row bijv. 1-5 staan, dus Genre ID nummer 1 en ID nummer 5.
Maar nu kan ik niet met een query simpelweg controleren of een film in die genre zit.
Dit kan NIET
SELECT * FROM film WHERE genre='".$gen['id']."'
Ofzoiets.
Nu heb ik een functie gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    function genre($a,$b)
    {

        /* $a = ID nummer van de genre */
        /* $b = ID nummers van de genres van de film */

        $genres = @explode("-",$b);
        for($i = 0; $i <= count($genres)-1; $i++)
        {

            if($genres[$i] == $a)
                return $genres[$i];
        }
    }

?>

Die opzich goed werkt, hij geeft het ID nummer terug als die film in die genre zit alleen nu het probleem!!
Hoe maak ik die werkent via een Query?
Want
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_result(mysql_query("SELECT count(id) FROM films WHERE genre='".genre($gen['id'],genre)."'"),0);
?>

Werkt natuurlijk niet.
De functie genre heeft 2 waardes nodig.
1: ID nummer van de genre,
2: Alle genres van die film.
Maar hoe maak ik dit werkent?

Sommige zullen het wel niet snappen 8)

m.v.g
Dennis Mertens
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:54:40
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/01/2006 17:55:00
Quote Anchor link
@ Dennis

Waarom doe je het zo moeilijk? Het is veel gemakkelijker om van filmnaam en genre een sleutel te maken. (die combinatie moet uniek zijn) en dan krijg je dus wel een nieuwe regel in je filmtabel, voor elk 2e genre van de film. Maar zo kan je wel op film selecteren. Als je dan ook nog van je filmid de auto increment weghaald en een nieuw veld, genaamd rec_id toevoegd (betekend record id) en die auto_inc maakt, hou je toch de werking met je filmid, en dan kan je veel gemakkelijker selecteren.
Zeker als je straks duizenden films in zo'n database hebt zal deze manier van werken nogal veel servercapaciteit kosten.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

18/01/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Aha en met 3 genres?
En mijn manier vind ik opzich heel simpel.
Gewijzigd op 18/01/2006 17:57:00 door Dennis Mertens
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

18/01/2006 18:40:00
Quote Anchor link
En je zegt dat mijn manier veel servercapiciteit kost.
Het werkt niet eens :|, dus het kost ook niks.
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2006 09:58:00
Quote Anchor link
Dennis:
Aha en met 3 genres?
En mijn manier vind ik opzich heel simpel.
Maak een tabel 'filmgenres' aan met als velden (bijvoorbeeld) film-id en genre-id. Stel dat film ABC de genres 1, 3 en 6 heeft, dan krijg je 3 records in de tabel filmgenres:

film-id genre-id
ABC 1
ABC 3
ABC 6

Met een SELECT genre-id from filmgenres WHERE film-id = 'ABC' kun je dan opvragen in welke genres een film zit.

Met SELECT film-id from filmgenres WHERE genre-id = 1 vraag je op welke films allemaal van genre 1 zijn.

Jouw oplossing is inderdaad simpeler, maar het is veel ingewikkelder om iets met die data te doen. Als je bijvoorbeeld alle actiefilms wilt hebben moet je elk record inlezen en de string met genres verwerken. Door de koppeling tussen film en genre in een aparte tabel te zetten, heb je veel meer mogelijkheden.

Het berekenen van het aantal films in een genre (waar je oorspronkelijke vraag over ging) kan dan heel eenvoudig met:

SELECT genre-id, COUNT(*)
FROM filmgenres
GROUP BY genre-id
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/01/2006 10:03:00
Quote Anchor link
Dennis:
En je zegt dat mijn manier veel servercapiciteit kost.
Het werkt niet eens :|, dus het kost ook niks.


Als je straks 1000 films hebt, moet je elke film uitlezen, en kijken of het genre (of de genres) overeenkomen met waarop wordt gezocht. Je gaat PER film kijken of die overeenkomt, zo ja weergeven, zo nee, volgende film. Dit kost onnodig veel rekenkracht. Zeker wanneer je een grote database krijgt werkt jou methode nogal vertragend.
Met de methode die Willem aangaf (komt deels overeen met mijn idee, hij heeft er alleen een extra tabel bij gemaakt) SELECTEERD die alleen de films uit het genre, en hoeft er niet zoveel gerekend te worden. Daardoor is die manier veel sneller en kost die minder servercapasiteit.
Snappie?
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2006 12:16:00
Quote Anchor link
@Robert:
Ik zou overigens niet eens een nette manier weten om het zonder extra tabel te doen. Als je die extra records aanmaakt in je film-tabel (zoals je in een eerder bericht voorstelde) dan moet je alle overige informatie dubbel gaan opslaan. dat is zonde van je disk-capaciteit (en uiteindelijk ook van je snelheid).
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/01/2006 12:20:00
Quote Anchor link
Klopt, het voorbeeld van mij was niet de netste, maar het ging mij er eigenlijk ook om, dat de genres niet bij elkaar in 1 kolom moesten staan (1-3-5 ofzo) Maar apart, omdat dat veel aan snelheid scheelt.
Inderdaad is mijn oplossing geen nette, en helemaal niet volgens de normalisatieregels. Maar daar was het me ook niet om te doen.
Tjah.. Je kan zo eigenlijk ook wel al zien dat er niet genormaliseerd is, dan zou het er wel anders uit zien.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2006 12:23:00
Quote Anchor link
Mijn ervaring is dat een koppeltabel in elke veel-op-veel relatie de beste oplossing is.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/01/2006 12:27:00
Quote Anchor link
Klopt, ben ik met je eens.. het was ook geen net voorbeeld.
Ik bedacht me net trouwens nog iets. als je die genres nou zo opslaat -1-5-8- enzovoort dat betekend dat ieder genrenummer tussen 2 - staat. Als je dan je query zo doet:
$sql="SELECT * FROM film WHERE genre LIKE '%-".$gen['id']."-%'";
Kan het wel werken. Maar zoals al eerder aangegeven, moet er dan veel meer gezocht en gerekend worden en kost dat capaciteit.

EDIT: % tekens aan LIKE toegevoegd
Gewijzigd op 19/01/2006 12:28:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.