Mysql subtract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 01:40:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een website die gegevens op slaat 1 x per 24 uur.
Dit word in een database opgeslagen zie plaatje als volgs.

Afbeelding

Nu heb ik dus een script dat elke 24 uur update naar de nieuwe statistieken die worden dus ook in de database geplaats na elke update word update_id met 1 getal verhoogt en dus de nieuwe statistieken er in gooi.

dus update_id= 1 member_id =1 xp = 1000
update_id= 2 member_id =1 xp = 1500


Hier gaaat het mis.

De script krijg ik niet voor elkaar om die laaste 2 update_id te selecteren en de xp van update id 1 van update id 2 af te trekken.

Hoe krijg ik dat nu voor elkaar dat de laaste 2 update id's de laaste 2 xp waardes van elkaar aftrekt

Dit is de sql die de gegevens in de database gooit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "INSERT INTO LEVELS(update_id, member_id, skill_id, level, xp)
VALUES('".$next_id."','".$id."','".$skillsss[$i]."','".$uitslag[$iii]."','".$uitslag[$iiiii]."')") or die("Het bericht kon niet verzonden worden.");


Een kamaraad had mij iets op weggeholpen en een plaatje getuurd maar ik snap niet veel van sql join etc
Hij heeft het namelijk wel werkend zou iemand mij kennen helpen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen ?


Afbeelding



Super erg bedankt!
Gewijzigd op 06/07/2015 01:48:29 door Andytjuh Bruggeman
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 13:56:58
 
Pipo Clown

Pipo Clown

06/07/2015 10:25:44
Quote Anchor link
Ik zou beginnen om een datum-tijd op te nemen in je records anders is het onmogelijk om op een correcte wijze te bapalen welke 2 records de laatste waren.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 12:37:39
Quote Anchor link
Die heb ik ook al wel in mijn phpmyadmin staan

Afbeelding
Gewijzigd op 06/07/2015 13:24:22 door andytjuh Bruggeman
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/07/2015 20:19:07
Quote Anchor link
Kan je aangeven wat er niet werkt of wat je niet begrijpt.
De query die je kameraad gemaakt heeft zou moeten werken, tenzij je voor iedere gebruiker een ander id in de tabel updates hebt.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 20:43:08
Quote Anchor link
Nee voor iedereen is die id.

Alleen ik krijg het niet voor elkaar om iets te laten weergeven op een pagina pagina blijft wit.

<code]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

$host_name
= "localhost";
$database = ""; // Change your database name
$username = ""; // Your database user id
$password = ""; // Your password

//////// Do not Edit below /////////

try {
$dbo = new PDO('mysql:host='.$host_name.';dbname='.$database, $username, $password);
}
catch (PDOException $e) {
print "Error!: " . $e->getMessage() . "<br/>";
die();
}



        $sql = 'SELECT l.member_id as id,
        m.name as name,
        (max(l.xp) - min(l.xp)) as xp
from    (
                  select u.id
          from updates as u
          order by u.id desc
          limit  0,2
        ) u
join     levels l
            on l.update_id = u.id
join        members m
            on m.id = l.member_id
where        l.skill_id = 1
group by    l.member_id
order by    xp desc
limit         0,3'
;


foreach ($dbo->query($sql) as $row) {
echo "<tr ><td>$row[name]</td><td>$row[xp]</td></tr>";
}

?>

Gewijzigd op 06/07/2015 20:44:07 door andytjuh Bruggeman
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/07/2015 21:02:34
Quote Anchor link
Je vergeet te fetchen, $dbo->query() geeft een PDOStatement terug.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$stm
= $dbo->query($sql);
while ($row = $stm->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
    echo '<tr ><td>' . $row['name'] . '</td><td>'. $row['xp'] . '</td></tr>';
}

?>
Gewijzigd op 06/07/2015 21:03:37 door Ger van Steenderen
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 22:15:07
Quote Anchor link
Hmm ik heb het geprobeerd en krijg het volgende.

Fatal error: Call to a member function fetch() on a non-object in /home/******/public_html/new.php on line 33

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while ($row = $stm->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

07/07/2015 09:05:51
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat je query niet klopt?
Gewijzigd op 07/07/2015 09:07:09 door Marthijn Buijs
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

07/07/2015 11:09:04
Quote Anchor link
Ik heb geen idee ik heb al van alles geprobeert en toen dacht ik vraag het hier wel even.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.