mysql_fetch_array()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 17:33:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een soortgelijk probleem als Jasper de Rossi, maar dan met arrays
Mijn script luidt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------")
        or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
        mysql_select_db("database",$db);
        $sql = "SELECT * FROM Artikel";
        $resultaat = mysql_query($sql); //voer SQL code uit
        
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
            echo $rij["ARTIKEL_ID"]."<br>";
            echo $rij["Naam"]."<br>";
            echo $rij["Omschrijving"]."<br>";
            echo $rij["Prijs"]."<br>";
        }

        
mysql_close($db);

?>



Hierop krijg ik de melding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/------/domains/ma........ etc.

Kan iemand me op weg helpen.
Alvast dank.
Martin.
Gewijzigd op 23/09/2012 17:34:25 door Martin Rouw
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:57:47
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 17:43:41
Quote Anchor link
Als je die topic hebt gelezen, dan snap ik even niet waarom je daar de tips van foutafhandeling niet hebt over genomen?

- Klik
- Geen * gebruiken in je query, schrijf gewoon alle velden op die je nodig bent.
- Waarom 4x echo op regel 9 tot 12. Je kan op 9 echo openen en op 12 sluiten.
- Verander eens alle " in de while naar ' voorbeeld: $rij['ARTIKEL_ID'].'<br>
- Als ik nu goed zie heb je de veld namen met een HOOFD letters. Je kan beter velden met kleine letter schrijven.
Gewijzigd op 23/09/2012 18:16:56 door Frank WD
 
Aron van W

Aron van W

23/09/2012 18:01:01
Quote Anchor link
Heb een idee om een beetje script makkelijker te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------") or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
mysql_select_db("database"); // 2e kun je weglaten

$sql = mysql_query("SELECT * FROM Artikel"); // SQL meteen uitvoeren, raakt PHP minder belast
// * is handiger, werkt sneller en MYSQL hoeft niet na te denken! :idee:

        
while($rij = mysql_fetch_array($sql)) {
 echo $rij['ARTIKEL_ID']."<br>".$rij['Naam']."<br>".$rij['Omschrijving']."<br>".$rij['Prijs']."<br>";
}

        
// mysql_close($db); dit kun je weglaten

?>


Heb NATUURLIJK nog niet getest, mag je zelf doen!
 
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 19:19:04
Quote Anchor link
Frank, Aron, bedankt. Na verwerken van jullie tips bleef ik deze melding krijgen. Na wat doorspitten kwam ik erachter dat ik een fout in de aangeroepen database ( regel 3) heb gemaakt.
Probleem opgelost.
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 21:16:14
Quote Anchor link
Geen probleem, misschien zou je de foute en goede code nog even kunnen posten.
Zo weet een mede forum gebruiker ook wat de oplossing is, mochten ze het zelfde probleem tegen komen.
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:15:18
Quote Anchor link
Natuurlijk; de code op zich was goed, maar de naam van de database / tabel was fout neergezet. Ik had:

mysql_select_db("database");

Dit moest zijn:

mysql_select_db("Database");

Dus het verschil kleine en grote letter maakte de fout. Ik heb hier domweg constant overheen gelezen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2012 00:34:10
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik voor de namen van mijn databases, tabellen en kolommen uitsluitend kleine letters zoals andere Frank ook al schreef: beter kleine letters,
wat overigens ook voor bestandsnamen geldt wat mij betreft
Gewijzigd op 24/09/2012 00:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:42:45
Quote Anchor link
Top tip, dat heb ik mezelf ook beseft na de tip van Frank WD en het vinden van de four.

Allen bedankt!!
 
Frank WD

Frank WD

24/09/2012 00:53:49
Quote Anchor link
Geen probleem we zijn er voor om te helpen waar het kan. We zijn al blij om te zien dat je de fout zelf hebt ontdekt aan de hand van enkele tips.

Wat betreft Frank Nietbelangrijk zegt klopt. Ik kan mij wel voorstellen dat diverse programmeurs het netter vinden in het script om alles met een hoofd letter te laten beginnen. Alleen dan moet je hier wel erg stuctueel in zijn en het altijd en overal doen. Ook zou ik dan een Comment notitie boven aan zetten dat je hoofd letters als eerste letter gebruikt.

Alleen het is niet aan te raden.
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2012 09:17:49
Quote Anchor link
Aron, geef aub geen barslechte code aan een onwetende topic starter:
- Gebruik geen or die, niemand niks of iets gaat dood als je een foutje maakt. Handel zo'n fout goed af.
- De database selectie heeft geen foutafhandeling nodig?
- Je kan zo'n beetje alles weglaten, dat hoeft nog niet te zeggen dat het goed is... De SQL link als 2e param meegeven is zeker een goed idee, dan krijg je nooit problemen als je met 2 connecties loopt te spelen.
- * handiger en sneller? Echt niet! Je weet niet wat je selecteert, je moet telkens je MySQL database induiken om te kijken welke velden je nou hebt gepakt. Daarnaast is het ook echt niet sneller, MySQL moet alsnog nadenken en je haalt veel onnodige gegevens op: Je hebt bijna nooit alles nodig
- SQL meteen uitvoeren? Voor het debuggen is het idioot handig om te kijken hoe de uiteindelijk query eruit ziet, plaats deze in een aparte variabele zodat je die makkelijk kunt echoën
- Een query is vaak de plaats waar iets fout kan gaan, maar foutafhandeling is daar schijnbaar ook niet nodig?
- fetch_array is traag, je hebt dan 2x zoveel gegevens waarvan je de helft niet gaat gebruiken. Gebruik fetch_assoc
Gewijzigd op 24/09/2012 09:18:56 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.