MySQLi opstartproblemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:29:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Zelf probeer ik hetvolgende, ik heb deze mysqli query gemaakt:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Nu wil ik eigenlijk niet steeds opnieuw dezelfde query maken om elke keer een andere info op te vragen.
Ik wil bijvoorbeeld in dat tabel de informatie van bijvoorbeeld setting_id de POB tonen, hoe kan ik dit het beste doen zonder de volgende query:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 16:23:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:34:35
Quote Anchor link
Als ik zo zie haal je nu alle usersettings van één persoon op in een array in $settings.
Dus dan kan je alles van die persoon al ophalen, zodat je die per setting kan benaderen:

$setting['use_tracker']
$setting['refresh_newspage_automatically']
etc....
Gewijzigd op 20/03/2020 16:34:53 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:39:00
Quote Anchor link
** quoteknip **
Ik haal het van een persoon op maar:
er zijn voor die persoon meerdere rijen.

Bijvoorbeeld een rij met: POB en BDAY

Hetgeen wat ik wil bereiken is, met één query meerdere rij value's ophalen bijvoorbeeld:

Hier de POB: $settings['setting_id'] = POB = Vlissingen (staat in table)
Hier de BDAY: $settings['setting_id'] = 'BDAY' = datum (staat in table)

Beiden dus losse rijen

Edit:
Het is niet nodig om het voorgaande bericht integraal te quoten.
Gewijzigd op 20/03/2020 16:53:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:52:47
Quote Anchor link
Het zijn toch losse records, met de settings en de UserID?
Dan zijn we er toch al? het is niet dat elke aanroep een nieuwe query aanmaakt.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:54:08
Quote Anchor link
** quoteknip **

Dan moet ik toch bij elke row de query opnieuw uitvoeren bijvoorbeeld:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Of is er nog een snellere manier?
Elke setting type is een aparte regel trouwens
Gewijzigd op 20/03/2020 16:57:45 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:59:27
Quote Anchor link
Waarom wil je de query opnieuw uitvoeren?
Je slaat de hele array met *alle* settings van de gebruiker op in $settings. Of is die lijst echt gruwelijk groot met vele honderden records?
Gewijzigd op 20/03/2020 16:59:47 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:02:50
Quote Anchor link
** quoteknip **

Elke setting is één row dus je hebt voor alle gebruikers een database waar per setting één aparte regel is, ik wil per aparte regel werken dus als ik de regel POB wil hebben moet ik dus op basis van id en setting_id de info uit die regel tonen, het is dus niet dat alle settings in één regel staan.

Ik zag eerder iets van $settings->POB->input1 maar weet niet hoe dat precies werkt
Gewijzigd op 20/03/2020 17:04:55 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:06:55
Quote Anchor link
Als elke setting één row is, dan is het probleem toch opgelost? Dat laat ik ook in mijn oplossing zien...
Gooi $setting anders eens door print_r() en zie wat er in zit.

En graag niet steeds het voorgaande bericht volledig quoten a.u.b. want dat is nergens voor nodig. ;-)
Gewijzigd op 20/03/2020 17:07:38 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:08:36
Quote Anchor link
Dat betekent dus dat ik bij elke ophaling van de setting één query dien uit te voeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:09:50
Quote Anchor link
Neen, je haalt ze allemaal in één keer op.
Dat is toch niet erg....

..of gaat het om vele honderden?
Gewijzigd op 20/03/2020 17:11:08 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:12:42
Quote Anchor link
Als je alle settings voor één user wilt ophalen dan moet dat stukje AND `setting_id` = 'POB' er natuurlijk uitgelaten worden.

Het probleem waar je waarschijnlijk tegen aanloopt is dat je dan een lusje moet maken waarmee je alle records inleest in een array of een class.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// default settings
$settings = [
    'POB' => 0,
    'BDAY' => 1
];

// run query
$result = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM usersettings WHERE user_id=" . $user['id']);
if($result === false) {
    throw new Exception(mysql_error($connect_mysql));
    exit;
}


// overschrijf settings
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $settings[$row['setting_id']] = $row['setting_value']; // IK WEET NIET WELKE KOLOMNAMEN JE HEBT DUS VERANDER settings_value naar een bestaande kolomnaam.
}

// voor deze test laat even het resultaat zien
echo '<pre>' . print_r($settings, true) . '</pre>';

// normaal gebruik
if($settings['POB'] == 0) {
    // doe iets
}
?>
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:13:16
Quote Anchor link
Zie phpmyadmin dit bedoelde ik Ariën ;-)

Toevoeging op 20/03/2020 17:16:42:

@frank zie: De afbeelding
Gewijzigd op 20/03/2020 17:13:43 door Christian Snijders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:19:22
Quote Anchor link
@Frank: Scherp!

Ik zie het, je hebt meerdere velden.
En dan vraag ik mij af waarom je genummerde velden hebt?
Wat als je straks 7 velden hebt? Ga je dan je hele structuur aanpassen?

Mijn advies: Werk in de lengte, en niet in de breedtte. Dus maak gewoon extra rijen per setting en value aan.
Dan hoef je ook niet zo lastig te doen en kan je onbeperkt uitbreiden.
Gewijzigd op 20/03/2020 17:35:25 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:38:15
Quote Anchor link
En wat is de reden voor value1 tm 5?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 20:35:12
Quote Anchor link
@Frank dat is om meer informatie te vergaren zoals extra instellingen, dus per setting kan ik extra info toevoegen zoals bijvoorbeeld een taal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 20:38:05
Quote Anchor link
Waarom dan in aparte genummerde velden? Een setting is toch een setting, en dus een aparte row.
Dit oogt zeker niet genormaliseerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2020 21:07:06
Quote Anchor link
Ik zou configuratie simpel houden, dus gewone key-value paren.

Als je hier toch een bepaalde hierarchie in wil maken dan zou je dat misschien nog in de naamgeving kunnen doen, bijvoorbeeld birth.place, birth.date et cetera. Maar dit zijn dan meer profielgegevens dan "instellingen" (settings) van een gebruiker, en die stop je dan in aparte kolommen van een profieltabel ofzo, in plaats van in een apart record.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.