mysqli undefined function in PHP 5.2.1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David

David

30/05/2007 09:50:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen een probleem. De functie mysqli_connect, mysqli_query en mysqli_fetch_array werken niet.
De server ondersteund PHP5 (gecontroleerd met phpinfo()). In phpmyadmin zie ik:
MySQL client version: 5.0.37

Toch krijg ik de melding:
Call to undefined function mysqli_connect()

Heeft dit met een instelling te maken in php.ini?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:41:49
 
Vincent -

vincent -

30/05/2007 11:49:00
Quote Anchor link
staat in je php.ini je mysqli ge-uncomment ?

Bij extentions bedoel ik dan he ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door vincent -
 
David

David

30/05/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt. Ik heb geen toegang tot php.ini maar mijn serverbeheerder wel. Kan ik wat jij bedoelt ook zien met phpinfo()?

Het woord mysqli komt ook niet voor in phpinfo(), daar heet het allemaal mysql. Ik weet niet of dat uitmaakt.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/05/2007 12:22:00
Quote Anchor link
je hebt de extensie nog niet geinstalleerd. Vraag aan je host of hij dat wil doen d.m.v. de ; voor de extensie weg te halen in de php.ini
 
David

David

30/05/2007 12:51:00
Quote Anchor link
Oke, als die extensie van mysqli geinstalleerd is, kunnen dan scripts met mysql_connect() nog gebruikt worden of werkt dan alleen nog maar mysqli_connect()?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door David
 
- wes  -

- wes -

30/05/2007 12:57:00
Quote Anchor link
beide
 
David

David

30/05/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Ze moeten namelijk alle 2 blijven werken omdat er ook nog oudere oefeningen/projecten op de server staan. Daar heb ik natuurlijk nog gewoon mysql_connect gebruikt en niet mysqli_connect().
 
Vincent -

vincent -

30/05/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Zoals wes ak zei
Ze kunnen gewoon nog beide gebruikt kunnen worden
 
- wes  -

- wes -

30/05/2007 13:36:00
Quote Anchor link
maar niet door elkaar heen let daar wel op
 
David

David

30/05/2007 13:36:00
Quote Anchor link
Mooi!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.