[mysql]mysql_num_rows vervangen door...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben iets vergeten van mysql. Ik heb vaker gelezen dat als je iets wilt tellen in een database dat je beter niet mysql_num_rows() moet gebruiken maar een andere functie. Die zou sneller zijn als mysql_num_rows(). De vraag is dus welke functie dat ook alweer was.

Ik wil dit gebruiken om te gaan controleren of een gegeven email niet vaker voorkomt als 1 keer in een bepaalde tabel.

Alvast bedankt,
Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 08:12:14
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:07:00
Quote Anchor link
eehm.. in de SQL zelf een COUNT(*) ?
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
@mark:
Kan best. Hoe krijg je dan het resultaat?

$email = "[email protected]";
$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

02/08/2007 22:24:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:26:00
Quote Anchor link
DDragonz, in $aantal staat het wel, maar je kan het niet gebruiken. Eerst moet je nog mysql_fetch_* (object, assoc, array of wat dan ook) eroverheen gooien.

En dan kan je die aanroepen d.m.v. aantal (als je COUNT(*) AS aantal gebruikt zoals mebus zei)
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
@mebus:
Huh dus wat is "aantal" dan?
Kan je de volledige sql laten zien. En hoe je de uiteindelijke waarde in een var krijgt.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:36:00
Quote Anchor link
DDragonz schreef op 02.08.2007 22:18:
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?

Nee, daar staan #resource id's in.

Er moet nog een mysql_fetch_xxxxx() komen.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Maar hoe werkt dat dan: COUNT(*) AS aantal. Laat eens een voorbeeld zien van hoe je dit gebruikt in een php file.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Die had je toch zelf al bijna compleet.

$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
wordt
$sql = "SELECT COUNT(id) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";

Tip: Schrijf SQL woorden met hoofdletters, dat is overzichtelijker.

Edit: Jan Koehoorn heeft gelijk wat betreft 'id'. Dus even aangepast.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking:

Als je geen WHERE in je query hebt, is COUNT(*) AS aantal het snelst. Als je wel een WHERE hebt, zou ik COUNT(id) gebruiken omdat daar eigenlijk altijd een INDEX op zit.

De waarde in een var (heeft SanThe al uitgelegd, maar als aanvulling):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $sql
= 'blabla';
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        $row = mysql_fetch_assoc ($res);
        echo $row['aantal'];
    }

?>

De error checking is hier minimaal, die zou je zelf nog uit moeten breiden.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:01:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal << vindt je nu de aantal matchende resultaten in $aantal?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
als hij een row count zeg maar dus als er ook maar 1 gecount word of meerdere dan zit het e-mail adres er al in.. als de count leeg terug komt zit hij er nog niet in...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
@ DDragonz: nee, in $row['aantal'].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:42:00
Quote Anchor link
aah zo. Komen dan in die array ook alle emails die matchen te staan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:45:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan moet je ze natuurlijk wel opvragen in je query.
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:31:00
Quote Anchor link
En dat gebeurt toch ook als je dit gebruikt of niet?
$sql = "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";
dus inplaats van alleen id, alles nemen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2007 00:34:00
Quote Anchor link
Nee, dan krijg je alleen $row['aantal']. Je query moet er zo uit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
    "
;
[
/code]
?>

SELECT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:50:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt iedereen voor jullie antwoordt :)
 
Frank -

Frank -

03/08/2007 03:08:00
Quote Anchor link
De query is niet goed, COUNT() is een agregate functie, er MOET dus een GROUP BY in de query worden opgenomen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
GROUP BY
    email
"
;
?>

MySQL zal de query zonder de gGROUP BY ook wel slikken, maar dat kan onverwachte resultaten opleveren. Gebruik de GROUP BY altijd zoals dat volgens de SQL-standaard hoort, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Andere database keuren de query gewoon af, gelukkig wel. Overigens kun je dit in MySQL ook zo instellen, een kwestie van de juiste MODE instellen: strict.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.