Mysql_num_rows error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een inlogsysteem, maar als ik wil inloggen dan geeft hij een error, namelijk:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /mnt/web7/43/86/51772786/htdocs/login.php on line 97

Dit snap ik totaal niet. Mn stukkie code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }

?>


Hoezo niet geldig, en wat kan ik eraan doen om hem weer werkend te maken? Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 10:38:57
 
Martijn B

Martijn B

24/04/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$rQueryResult
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");

if( $rQueryResult === false )
{

   die('Query Error');
}


     if (mysql_num_rows($rQueryResult) == 1){  //dit is regel 97
// rest

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 22:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
         $username
= mysql_real_escape_string($username);
?>

Wat denk je daar mee te bereiken? Helemaal omdat je de query dan al hebt uitegevoerd en dit resultaat in een sessie gaat zetten. Dit is het bekende paard achter de wagen spannen, daar win je geen wedstrijden mee.

Edit: Ik vrees het ergste voor deze vacature... Wat voor puinhopen staan er in de code?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Genoeg om te concluderen dat ik niet zoveel verstand heb van PHP beveiligen als menig mens op dit forum:-)

Edit: Ik krijg nu "Query error", en als ik mysql error reporting aanzet dan komt er te staan: query was empty. Dit is de code die ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?  
include('connect.php');
      $pass1 = md5($pass1);
      $rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
      $query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());

     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97

         print "Je bent ingelogd als " . $username . ".";
             $row = mysql_fetch_assoc($query);
         $username = mysql_real_escape_string($username);
         $_SESSION['login']=true;          
         $_SESSION["naam"]=$username;
         $_SESSION['rank']   = $row['status'];        
      }

      else{
         print "<font size=1 face=verdana>De combinatie gebruikersnaam/wachtwoord is niet juist.";
      }
  
?>


Hoe kan ik het (eindelijk) werkend laten maken?:)

@pgFrank,

Dit is een script die ergens al op internet staat en is aangepast door mij.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike vd Veer
 
Douwe

Douwe

24/04/2008 23:07:00
Quote Anchor link
Om maar weer op de vraag terug te komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$row
= mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
     if (mysql_num_rows($query) == 1){  //dit is regel 97
?>

Je maakt $row aan, maar gebruikt daarna $query? Ik denk dat het allebei een van beiden moet zijn :)
 
Kwastie

Kwastie

24/04/2008 23:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt zoals DouweI zegt niet dezelfde variable, dit moet of beide $row zijn of $query. Maar niet verschillend
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:37:00
Quote Anchor link
En als je dan ook nog eens rekening houdt met de naamgeving, gebruik je geen van beide. De functie mysql_query() levert je een resultaat set, de variabele $result zou hier dus veel meer op zijn plaats zijn.
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

24/04/2008 23:39:00
Quote Anchor link
Zie mn edit:-)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 23:53:00
Quote Anchor link
Mike vd Veer schreef op 24.04.2008 23:39:
Zie mn edit:-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
rQueryResult = mysql_query("SELECT * FROM teams WHERE naam = $username AND password = $pass1");
$query = mysql_query($rQueryResult)or die(mysql_error());
?>

Eerst ga je een query uitvoeren en vervolgens ga je het resultaat daarvan weer als query uitvoeren? Niet echt logisch lijkt me...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.