mysql_num_rows geeft geen waarde terug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »
Red Crew

Red Crew

22/08/2006 23:31:00
Quote Anchor link
Ik probeer vanuit een simpele SELECT query te weten of ik 1 rij als result terug krijg.
Waarschijnlijk heb ik ergens een domme fout gemaakt.
ik krijg van de zend debugger geen foutmeldingen.
Hetgene wat ik wil weten dat de datum_weg groter is als datum_terug (als de dvd weg gaat wordt deze datum ingevuld en blijft de datum_terug op 0000-00-00 staan).
Vandaar deze controle.
De query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
    $uit_id
= $_POST['uit_id'];
    $good = true;
    $sql = "
        SELECT
            datum_terug,
            datum_weg
        FROM
            uitgeleend
        WHERE
            id = '"
.$uit_id."
        AND
            datum_terug < datum_weg;
        "
;

    $result = mysql_query( $sql );
    $num_rows = mysql_num_rows($result);
?>

De tabel in Mysql
CREATE TABLE `uitgeleend` (
`id` smallint(3) unsigned NOT NULL auto_increment,
`leners_id` smallint(3) unsigned NOT NULL default '0',
`dvd_id` smallint(3) unsigned NOT NULL default '0',
`datum_weg` date NOT NULL default '0000-00-00',
`datum_terug` date NOT NULL default '0000-00-00',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=4 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `uitgeleend`
--

INSERT INTO `uitgeleend` VALUES (1, 1, 12, '2006-07-27', '0000-00-00');

Iemand enig ide wat ik fout kan gedaan hebben ?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 17:30:19
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/08/2006 23:36:00
Quote Anchor link
In regel 11 van je voorbeeld mis ik een enkele quote aan het eind. Als id een INT is, mogen de enkele quotes helemaal weg.
 
Red Crew

Red Crew

22/08/2006 23:40:00
Quote Anchor link
Merci dat was de fout, daar zat ik mij nu al 2 uur blind op te staren :)

de id is een int die ze niet zelf kunnen ingeven maar die uit een andere query van het formulier komt.

Kan het gene kwaad voor mysql injection ?
 
Bo az

Bo az

22/08/2006 23:48:00
Quote Anchor link
$uit_id = $_POST['uit_id'];

Komt dus van de client, je weet dus nooit wat er binnnen komt omdat de gebruiker hier invloed op kan hebben. En zijn dus per defenitie gevoelig voor MySQL injection.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Red Crew

Red Crew

22/08/2006 23:57:00
Quote Anchor link
Dit is maar een gedeelte van het script.
De gebruiker kan dit NIET zelf intypen.
Als het af hangt het zelfs van het niveau wat ze kunnen updaten :)

Er zitten nog fouten in waar ik momenteel aan het werk aan ben maar hier krijg je toch een globaal zicht.
Ik probeer zo goed en zo kwaad mogelijk aan controle te doen.

Alle tips zijn welkom ! ! !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
465
466
467
468
469
470
471
472
473
474
475
476
477
478
479
480
481
482
483
484
485
486
487
488
489
490
491
492
493
494
495
496
497
498
499
500
501
502
503
504
505
506
507
508
509
510
511
512
513
514
515
516
517
518
519
520
521
522
523
524
525
<?php

require "../core/lib.inc.php";

/**
 * @return void
 * @desc Dit is het form gedeelte voor voornaam, achternaam en login
*/

function uitleenform1 () {
    echo '<fieldset>'.PHP_EOL;
    echo '<legend>Een uitlener toevoegen</legend>'.PHP_EOL;
    echo '<p>'.PHP_EOL;
    echo '<label for="voornaam" class="align_text">Voornaam:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="voornaam" name="voornaam" type="text" class="my_textfield" value="'.$_POST['voornaam'].'" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p><p>'.PHP_EOL;
    echo '<label for="achternaam" class="align_text">Achternaam:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="achternaam" name="achternaam" type="text" class="my_textfield" value="'.$_POST['achternaam'].'" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p><p>'.PHP_EOL;
    echo '<label for="login" class="align_text">Loginnaam:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="login" name="login" type="text" class="my_textfield" value="'.$_POST['login'].'" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p><p>'.PHP_EOL;
}

    
/**
 * @return void
 * @desc Dit is het form gedeelte voor de paswoorden, deze heb ik apart gezet omdat ik die voor te updaten niet standaard nodig heb.
*/

function uitleenform2 () {    
    echo '<label for="passw" class="align_text">Paswoord:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="passw" name="passw" type="password" class="my_textfield" value="" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p><p>'.PHP_EOL;
    echo '<label for="passw2" class="align_text">Herhaal paswoord:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="passw2" name="passw2" type="password" class="my_textfield" value="" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p><p>'.PHP_EOL;
}

    
/**
 * @return void
 * @desc Dit is het laatste gedeelte van mijn form voor het email adres
*/

function uitleenform3 () {
    echo '<label for="email" class="align_text">E-mailadres:</label>'.PHP_EOL;
    echo '<input id="email" name="email" type="text" class="my_textfield" value="'.$_POST['email'].'" size="16" />'.PHP_EOL;
    echo '</p>'.PHP_EOL;
    echo '<input type="submit" value="Voeg toe" class="button" />'.PHP_EOL;
    echo '</fieldset>'.PHP_EOL;
}



$conn = mysql_connect( $db['host'], $db['user'], $db['pw'] ) or die ("help!" );
mysql_select_db( $db['dvd_db'] );

myheader( "uit" );

echo '<table width="100%" border="0" >'.PHP_EOL;
echo '<tr>'.PHP_EOL;
echo '<td valign="top">'.PHP_EOL;
echo '<td>'.PHP_EOL;
echo '<a href="'.uit.'?p=addlenerform" title="Voeg een uitlener toe" class="formleft">Uitlener toevoegen</a>'.PHP_EOL;
echo '</td>'.PHP_EOL;
echo '<td>'.PHP_EOL;
echo '<a href="'.uit.'?p=uitleenform" title="DVD uitlenen" class="formleft">DVD uitlenen</a>'.PHP_EOL;
echo '</td>'.PHP_EOL;
echo '<td>'.PHP_EOL;
echo '<a href="'.uit.'?p=inbrengform" title="DVD terugbrengen" class="formleft">DVD terugbrengen</a>'.PHP_EOL;
echo '</td>'.PHP_EOL;
echo '</tr>'.PHP_EOL;
echo '</table>'.PHP_EOL;
echo '<hr />'.PHP_EOL;

if ( $_GET['p'] == 'addlenersql' ) {

    $good = true;
    $tvoornaam = trim($_POST['voornaam']);
    $tachternaam = trim($_POST['achternaam']);
    $tlogin = trim($_POST['login']);
    $tpassw = trim($_POST['passw']);
    $temail = trim($_POST['email']);
    $sql = "SELECT voornaam, achternaam FROM leners WHERE voornaam = '".$voornaam."' AND achternaam = '".$achternaam."';";
    $result = mysql_query( $sql );
    
    if ( empty($tvoornaam) ) {
        $good = false;
        echo 'U kan geen uitlener toevoegen zonder voornaam!'.PHP_EOL;
        goback();
    
    }
elseif ( empty($tachternaam) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een achternaam invullen voor de uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( empty($tlogin) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een loginnaam invullen voor de uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( empty($tpassw) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een paswoord invullen voor de uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( $_POST['passw'] != $_POST['passw2'] ) {
        $good = false;
        echo 'De paswoorden komen niet overeen !'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( empty($temail) ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een email invullen voor de uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( checkmail($_POST['email']) != true ) {
        $good = false;
        echo 'U moet een GELDIG email invullen voor de uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( mysql_num_rows($result) > 0 ) {
        $good = false;
        echo "Anti-floodbeveiling<br />Oeps deze uitlener staat er blijkbaar al in.";
        goback();
        }

    
    if ( $good ) {
        
    $voornaam = mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']);
    $achternaam = mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']);
    $login = mysql_real_escape_string($_POST['login']);
    $passw = crypt(md5( stripslashes($_POST['passw']) ), "XY");
    $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
    

    $sql = "INSERT INTO leners";
    $sql .= " ( voornaam, achternaam, login, passw, email )";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " ( '".$voornaam."', '".$achternaam."', '".$login."', '".$passw."', '".$email."' );";

    $result = mysql_query( $sql );
    
        if ( $result ) {
        echo 'De uitlener is opgenomen in onze database'.PHP_EOL;
    }
else {
        echo 'Sorry, onverwachte fout met de database.'.mysql_error();
    }

    echo '<br /><br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.uit.'?p=addlenerform" title="Voeg nog een uitlener toe" class="formleft">Voeg nog een uitlener toe</a>'.PHP_EOL;
    }

}
else if ( $_GET['p'] == 'uitleensql' ) {

    $dvd_id = mysql_real_escape_string($_POST['dvd_id']);
    $tdvd_id = trim($_POST['dvd_id']);
    $tleners_id = trim($_POST['leners_id']);
    $good = true;
    $sql = "
        SELECT
            dvd_id,
            datum_weg,
            datum_terug
        FROM
            uitgeleend
        WHERE
            dvd_id = '"
.$dvd_id."'
        AND
            datum_terug < datum_weg;
        "
;
    $result = mysql_query( $sql );
    
    if(empty($tdvd_id)) {
        $good = false;
        echo 'Er is iets foutgelopen met de keuze van de dvd!'.PHP_EOL;
        echo $_POST['dvd_id'];
        goback();
    
    }
elseif (empty($tleners_id)) {
        $good = false;
        echo $_POST['leners_id'];
        echo 'Er is iets fout gelopen met de keuze van uitlener!'.PHP_EOL;
        goback();

    }
elseif ( mysql_num_rows($result) > 0 ) {
        $good = false;
        echo "Foutje<br />deze dvd is blijkbaar al uitgeleend.";
        goback();
        }

    if ( $good ) {

    $leners_id = mysql_real_escape_string($_POST['leners_id']);
    $sql = "INSERT INTO uitgeleend";
    $sql .= " ( leners_id, dvd_id, datum_weg)";
    $sql .= " VALUES";
    $sql .= " ( '".$leners_id."', '".$dvd_id."', CURRENT_DATE() );";

    $result = mysql_query( $sql );
    
        if ( $result ) {
        echo 'Deze dvd staat nu gemarkeerd als uitgeleend'.PHP_EOL;
    }
else {
        echo 'Sorry, onverwachte fout met de database.'.mysql_error();
    }

    echo '<br /><br />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.uit.'?p=uitleenform" title="Nog een dvd uitlenen" class="formleft">Nog een dvd uitlenen</a>'.PHP_EOL;
    }

}
else if ( $_GET['p'] == 'inbrengsql' ) {

    $uit_id = $_POST['uit_id'];
    $good = true;
    $sql = "
        SELECT
            datum_terug,
            datum_weg
        FROM
            uitgeleend
        WHERE
            id = '"
.$uit_id."'
        AND
            datum_terug < datum_weg;
        "
;

    $result = mysql_query( $sql );
    $num_rows = mysql_num_rows($result);

    
    if (! is_numeric($uit_id)) {
        $good = false;
        goback();
    }
elseif ( $num_rows == 0 ) {
        $good = false;
        echo "Foutje<br />deze dvd is blijkbaar al teruggebracht.";
        goback();
    }
elseif ( $num_rows > 1 ) {
        $good = false;
        echo "Er is een fout opgetreden in de database.";
        goback();
    }

    
    if ( $good ) {

        $sql = "
            UPDATE
                uitgeleend
            SET
                datum_terug = NOW()
            WHERE
                id = '"
.$uit_id."';
            "
;
        if ( $result ) {
            echo 'Deze dvd staat nu gemarkeerd als teruggebracht'.PHP_EOL;
        }
else {
            echo 'Sorry, onverwachte fout met de database.'.mysql_error();
        }

        echo '<br /><br />'.PHP_EOL;
        echo '<a href="'.uit.'?p=inbrengform" title="Nog een dvd markeren als teruggebracht" class="formleft">Nog een dvd markeren als teruggebracht</a>'.PHP_EOL;
        }
        
}
else if ($_GET['p'] == "addlenerform") {
    
    echo '<form action="'.uit.'?p=addlenersql" method="post">'.PHP_EOL;

    uitleenform1();
    uitleenform2();
    uitleenform3();
    
    echo '</form>'.PHP_EOL;
    echo '<hr class="clearer" />'.PHP_EOL;
    echo '<hr />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.uit.'" title="Terug naar overzicht met uitleners" class="formleft">Terug naar overzicht met uitleners</a>'.PHP_EOL;

}
else if ($_GET['p'] == "uitleenform") {
    
    echo '<h1>Een uitlener toevoegen</h1>'.PHP_EOL;
    echo '<br />'.PHP_EOL;
    echo '<form action="'.uit.'?p=uitleensql" method="post">'.PHP_EOL;
    echo '<table width="85%" border="0">'.PHP_EOL;

    echo '<tr>'.PHP_EOL;
    echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
    echo 'Uitlener:'.PHP_EOL;
    echo '</td>'.PHP_EOL;
    echo '<td>'.PHP_EOL;

    $result = mysql_query( "SELECT id,voornaam, achternaam FROM leners ORDER BY achternaam ASC", $conn );
    if ( mysql_num_rows($result) >= 1 ) {
        echo '<select name="leners_id">'.PHP_EOL;
        while ( $data = mysql_fetch_array($result) ) {
            $voornaam = stripslashes($data['voornaam']);
            $achternaam = stripslashes($data['achternaam']);
            echo '<option value="';
            echo $data['id'];
            echo '">';
            echo $voornaam.'&nbsp;'.$achternaam;
            echo '</option>'.PHP_EOL;
        }

        echo '</select>'.PHP_EOL;
        echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp;'.PHP_EOL;
    }

    echo '<a href="'.uit.'?p=addlenerform" title="Voeg een uitlener toe" class="formleft">Uitlener toevoegen</a>'.PHP_EOL;

    echo '</td>'.PHP_EOL;
    echo '</tr>'.PHP_EOL;

    echo '<tr>'.PHP_EOL;
    echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
    echo 'dvd:'.PHP_EOL;
    echo '</td>'.PHP_EOL;
    echo '<td>'.PHP_EOL;

    $result = mysql_query( "SELECT id,naam FROM dvd ORDER BY naam ASC", $conn );
    if ( mysql_num_rows($result) >= 1 ) {
        echo '<select name="dvd_id">'.PHP_EOL;
        while ( $data = mysql_fetch_array($result) ) {
            $naam = stripslashes($data['naam']);
            echo '<option value="';
            echo $data['id'];
            echo '">';
            echo $naam;
            echo '</option>'.PHP_EOL;
        }

        echo '</select>'.PHP_EOL;
    }
else {
            echo '<a href="'.dvd.'?p=adddvdform" title="Voeg een dvd toe" class="formleft">dvd toevoegen</a>';
        }

    echo '</td>'.PHP_EOL;
    echo '</tr>'.PHP_EOL;

    echo '<tr>'.PHP_EOL;
    echo '<td colspan="2"><input type="submit" value="Voeg toe" />'.PHP_EOL;
    echo '</td>'.PHP_EOL;
    echo '</tr>'.PHP_EOL;
    echo '</table>'.PHP_EOL;
    echo '</form>'.PHP_EOL;
    echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
    echo '<a href="'.uit.'" title="Terug naar overzicht met uitleners" class="formleft">Terug naar overzicht met uitleners</a>'.PHP_EOL;

}
else if ($_GET['p'] == "inbrengform") {
    
    echo '<h1>Een dvd terugbrengen</h1>'.PHP_EOL;
    echo '<br />'.PHP_EOL;

    if ( isset($_GET['did']) && is_numeric($_GET['did']) ) {
        echo '<form action="'.uit.'?p=inbrengsql" method="post">'.PHP_EOL;
        echo '<table border="0">'.PHP_EOL;
        echo '<tr>'.PHP_EOL;
        echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
        echo 'dvd:'.PHP_EOL;
        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '<td>'.PHP_EOL;

        $result = mysql_query( "
            SELECT
                uitgeleend.id AS uit_id,
                voornaam,
                achternaam,
                naam
            FROM
                uitgeleend,
                leners,
                dvd
            WHERE
                dvd_id = '"
.$_GET['did']."'
            AND
                dvd_id = dvd.id
            AND
                leners_id= leners.id
            "
, $conn );
        if ( mysql_num_rows($result) < 1 ) {
            err404();    
        }

        echo '<input type="hidden" name="dvd_id" value="'.$data[0].'" />'.PHP_EOL;
        while ( $data = mysql_fetch_array($result) ) {
            $naam = stripslashes($data['naam']);
            $voornaam = stripslashes($data['voornaam']);
            $achternaam = stripslashes($data['achternaam']);
            echo $naam.'&nbsp;uitgeleend door:&nbsp;'.$voornaam.'&nbsp;'.$achternaam;
            echo '<input type="hidden" name="uit_id" value="'.$data['uit_id'].'" />'.PHP_EOL;
        }


        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '</tr>'.PHP_EOL;
        
        echo '<tr>'.PHP_EOL;
        echo '<td colspan="2"><input type="submit" value="Terug" />'.PHP_EOL;
        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '</tr>'.PHP_EOL;
        echo '</table>'.PHP_EOL;
        echo '</form>'.PHP_EOL;
        echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
        echo '<a href="'.uit.'" title="Terug naar overzicht met uitleners" class="formleft">Terug naar overzicht met uitleners</a>'.PHP_EOL;
    
    }
else if ( isset($_GET['lid']) && is_numeric($_GET['lid']) ) {
        echo '<form action="'.uit.'?p=inbrengsql" method="post">'.PHP_EOL;
        echo '<table border="0">'.PHP_EOL;
        echo '<tr>'.PHP_EOL;
        echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
        echo 'dvd:'.PHP_EOL;
        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '<td>'.PHP_EOL;

        $result = mysql_query( "SELECT leners_id, uitgeleend.id, dvd_id, naam FROM uitgeleend, dvd WHERE leners_id = '".$_GET['lid']."' AND dvd_id = dvd.id  ", $conn );
        if ( mysql_num_rows($result) < 1 ) {
            err404();    
        }

        echo '<select name="dvd_id">'.PHP_EOL;
        while ( $data = mysql_fetch_array($result) ) {
            $naam = stripslashes($data['naam']);
            echo '<option value="';
            echo $data[1];
            echo '">';
            echo $naam;
            echo '</option>'.PHP_EOL;
        }

        echo '</select>'.PHP_EOL;
    
        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '</tr>'.PHP_EOL;

        echo '<tr>'.PHP_EOL;
        echo '<td colspan="2"><input type="submit" value="Terug" />'.PHP_EOL;
        echo '</td>'.PHP_EOL;
        echo '</tr>'.PHP_EOL;
        echo '</table>'.PHP_EOL;
        echo '</form>'.PHP_EOL;
        echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
        echo '<a href="'.uit.'" title="Terug naar overzicht met uitleners" class="formleft">Terug naar overzicht met uitleners</a>'.PHP_EOL;
    
    }
else {
        $result = mysql_query("
            SELECT
                uitgeleend.id,
                leners_id,
                dvd_id,
                datum_weg,
                datum_terug,
                voornaam,
                achternaam,
                naam
            FROM
                uitgeleend,
                leners,
                dvd
            WHERE
                leners_id = leners.id
            AND
                dvd_id = dvd.id
            AND
                datum_terug < datum_weg
            "
, $conn );
        if ( mysql_num_rows($result) >= 1 ) {
            $i = 0;
            echo '<table border="0">'.PHP_EOL;
            while ($data = mysql_fetch_array($result))
            {

                $arraydag = array(
                    'Zondag',
                    'Maandag',
                    'Dinsdag',
                    'Woensdag',
                    'Donderdag',
                    'Vrijdag',
                    'Zaterdag'
                    );
                $dagvanweek = $arraydag[date("w",strtotime($data['datum_weg']))];
                $datum = $dagvanweek.'&nbsp;'.date("d-m-Y",strtotime($data['datum_weg']));
                $voornaam = stripslashes($data['voornaam']);
                $achternaam = stripslashes($data['achternaam']);
                $naam = stripslashes($data['naam']);
                $i++;
                echo '<tr>'.PHP_EOL;
                echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
                echo $i.')'.PHP_EOL;
                echo '</td>'.PHP_EOL;
                echo '<td class="formdata">'.PHP_EOL;
                echo '<a href="'.uit.'?p=inbrengform&amp;did='.$data['dvd_id'].'" title="Markeer'.$naam.' als teruggebracht" class="formleft">'.$naam.'</a>';
                echo '</td>'.PHP_EOL;
                echo '<td>'.PHP_EOL;
                echo 'Uitgeleend door '.$voornaam.'&nbsp;'.$achternaam;
                echo '&nbsp;op&nbsp;'.$datum.PHP_EOL;
                echo '</td>'.PHP_EOL;
                echo '</tr>'.PHP_EOL;
            }

            echo '</table>'.PHP_EOL;
            echo '<br /><hr />'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.uit.'" title="Terug naar overzicht met uitleners" class="formleft">Terug naar overzicht met uitleners</a>'.PHP_EOL;
            echo '<br />'.PHP_EOL;
            echo '<a class="formleft" href="http:#paginatop">Terug naar boven</a>'.PHP_EOL;
        }
else {
            echo 'Er zijn momenteel geen uitgeleende dvd\'s gevonden.'.PHP_EOL;
        }
    }

}
else {

    $sql ="SELECT id, voornaam, achternaam FROM leners ORDER BY achternaam ASC";

    $result = mysql_query( $sql );

    if ( mysql_num_rows($result) >= 1 ) {
        $i = 0;
        echo '<table border="0">'.PHP_EOL;
        while ($data = mysql_fetch_array($result))
        {

            $voornaam = stripslashes($data['voornaam']);
            $achternaam = stripslashes($data['achternaam']);
            $i++;
            echo '<tr>'.PHP_EOL;
            echo '<td class="formleft">'.PHP_EOL;
            echo $i.')'.PHP_EOL;
            echo '</td>'.PHP_EOL;
            echo '<td class="formdata">'.PHP_EOL;
            echo '<a href="'.uit.'?p=inbrengform&amp;lid='.$data['id'].'" title="Deze zijn dvd\'s terugbrengen" class="formleft">'.$voornaam.'&nbsp;'.$achternaam.'</a>';
            echo '</td>'.PHP_EOL;
            echo '</tr>'.PHP_EOL;
        }

        echo '</table>'.PHP_EOL;
    }
else {
        echo 'Hier zijn geen gegevens gevonden.'.PHP_EOL;
    }

}


myfooter();

mysql_close( $conn );

?>
 
Bo az

Bo az

23/08/2006 00:07:00
Quote Anchor link
Dit:
echo '<input type="hidden" name="uit_id" value="'.$data['uit_id'].'" />'.PHP_EOL;
is toch lokaal aan te passen.
Je kan bijvoorbeeld de broncode opslaan, wijzigen en openen in je browser.
Het is dus nogsteeds gevoelig voor sql injection.
 
Red Crew

Red Crew

23/08/2006 00:09:00
Quote Anchor link
Hoe zou jij dan de id meegeven aan het sql form ?
Via de sessies ?
Die zijn wel nog niet geïmplementeerd op deze pagina maar dat komt nog.
 
Bo az

Bo az

23/08/2006 00:27:00
Quote Anchor link
Ik heb niet echt uitgebreid je code bekeken (heb ik ook niet echt zin in voor 500 regels ;) ) dus ik weet niet echt wat voor mogelijkheden er zijn.

Maar als je sessies toch gebruikt is dat misschien geen gek idee, gevoelig voor sql injection is het iig niet omdat de gegevens van $_SESSION server-side bewaard worden.

Je kan natuurlijk ook gewoon controleren of $_POST['uit_id'] is_numeric() ( wat ik je volgens mij ook ergens zie doen), ookal kan het dan natuurlijk nog naar een ander nummer worden aangepast zorgt het iig niet voor sql injection gevaar.
 
Red Crew

Red Crew

23/08/2006 00:33:00
Quote Anchor link
Ik controleer het in ieder geval op is_numeric
Daarna ga ik met die waarde controleren of er die bepaalde id van mijn tabel ook wel daadwerkelijk gemarkeerd staat als uitgeleend.

Nu moet ik is kijken hoe het juist werkt om gegevens mee te geven met sessies en ze de pagina erna te unsetten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.