Nederlandse datum invoer in een form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

19/11/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar de juiste werkwijze bij het invoeren van een datum in Nederlands formaat en de wijze om die goed om te zetten in het juiste format in de tabel.
Ik zie vaak die handige kalenders waar je een datum kunt selecteren. Misschien kan iemand zeggen waar ik zoiets kan vinden?
Bij voorbaat dank,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 14:18:20
 
Peter Arendse

Peter Arendse

19/11/2007 13:12:00
Quote Anchor link
Beste Peter,

IK heb die van mij hier vandaan en werkt erg prettig.
Je kunt verschillende kanten er mee op:

DatePicker v4.0 by frequency-decoder.com
 
Peter Dorn

Peter Dorn

19/11/2007 13:13:00
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld de maanden in het nederlands wilt weergeven kan je in de top van je script zetten:

setlocale( LC_ALL , 'nl_NL' );

Vervolgens gebruik je niet date maar strtime, voorbeeld:

echo strftime( '%A %e %B %Y' );
Geeft: maandag 19 november 2007

Voor de rest snap ik je vraag niet precies :p Probeer eens duidelijker uit te leggen wat je precies wilt doen?

Edit: wat een boel peters hier :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Dorn
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

19/11/2007 14:28:00
Quote Anchor link
Hihi... wat een gepeter...
Ik denk idd dat je op zoek bent naar strftime();
Ik weet idd niet precies wat je ermee wilt, als je dat duidelijk maakt dan kunnen we je beter helpen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/11/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Data invoeren vanuit een formulier: gebruik selectboxen voor de dag, maand en jaar.

Invoeren in de database in het formaat yyyy-mm-dd en pas bij het uitlezen de datum opmaken. Verder zou ik hier geen php functies, maar gewoon lekker de database voor gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
SELECT
    CONCAT(
        ELT(
            DAYOFWEEK(datumveld),
            'Zondag',
            'Maandag',
            'Dinsdag',
            'Woensdag',
            'Donderdag',
            'Vrijdag',
            'Zaterdag'
        ),
        ' ',
        DAY(datumveld),
        ' ',
        ELT(
            MONTH(datumveld),
            'januari',
            'februari',
            'maart',
            'april',
            'mei',
            'juni',
            'juli',
            'augustus',
            'september',
            'oktober',
            'november',
            'december'
        ),
        ' ',
        YEAR(datumveld)
    ) AS datum_NL
FROM
    tabel

De output zal dan iets zijn als: 'Maandag 19 november 2007'.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

19/11/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Ik probeer het nog eens uit te leggen.

Ik heb een form veld genaamd datum1.
De gebruiker vult dit met: 10-10-2007

Hoe krijg ik deze inhoud nu in tabel veld 'invoerdatum' in het juiste format 2007-10-10.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/11/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= explode('-',$_POST['datum']);
$db_datum = $datum[2].'-'.$datum[1].'-'.$datum[0];
// en gebruik $db_datum om het in de database te zetten
?>
 
Peter van Kroonenbur

Peter van Kroonenbur

19/11/2007 20:25:00
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Opgelost. Ik kwam er maar niet uit.
Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.