Newsberichten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
David Sediq

David Sediq

28/12/2011 00:44:36
Quote Anchor link
Goede avond allemaal,

Ik ben vrij nieuw in PHP, en moet voor school een project maken voor een bestaande klant. Ik moet de home.php maken, en news.php. Op home was het de bedoeling om de laatste 5 nieuwsberichten te weergeven. Dit is keurig gelukt, maar de news pagina moeten dus 10 berichten getoond worden + onderaan zo'n next 10 results linkje of knopje.
Ik heb zitten denken, en heb wat tips gehad van een klasgenoot met meer ervaring. Maar aangezien het nu vakantie is en niet op school ben kan ik het net zo goed hier vragen. Onderaan zal ik wel plaatsen wat ik tot nu toe heb.


Code verwijderd zie TS 2e post.[/modedit]
Gewijzigd op 10/01/2012 20:06:36 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:25:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2011 00:49:45
Quote Anchor link
Plaats aub alleen relevante code, en plaats deze tussen code-tags.
 
David Sediq

David Sediq

28/12/2011 01:01:17
Quote Anchor link
Mijn excuses.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

    //Maak verbinding met de database, als de verbinding mislukt, produceer foutbericht.
$link = mysql_connect("******","*********","********");
 
    mysql_select_db('********',$link);
    
if (! $link)
{

die(mysql_error());
}


//Haal gebruikersnamen twitter en FB op
    $result2 = mysql_query("SELECT * FROM AlgemeneInstellingen") or die(mysql_error());
    $row = mysql_fetch_array($result2);
    
    $TwitterUsername=$row['TwitterGebruikersnaam'];
    $Facebooklink=$row['Facebookaccount'];

    //check of er ?Start=1 of zoiets in de link staat
    if(!isset($_GET['Start']) || empty($_GET['Start'])){
        //Staat er niet in, dus beginnen met 1
        $Start = 1;    
    }

    else{
        //Staat er wel in (er staat ?Start=11 of ?Start=21 etc)
        $Start = $_GET['Start'];    
    }

    //De SQL die je gaat uitvoeren is nu bijvoorbeeld LIMIT 1,10 of 11,20 of 21,30, etc
    //De datum moet anders worden weergegeven (DD-MM-YYYY).

    $result = mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT \".$Start.\", \".$Start+9\"") or die(mysql_error());

while($nt = mysql_fetch_assoc($result))

{

echo "<tr><td>".$nt['Titel']."</td>";
echo "<td>".$nt['Datum']."</td></tr>";
echo "<tr><td colspan=\"2\">".$nt['Tekst']."</td></tr>";
echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
}


?>
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

28/12/2011 03:32:57
Quote Anchor link
je moet bij limit +10 doen. Als die 11 berichten ophaalt moet die een Next/Volgende knop laten zien.

En dan moet je na het ophalen van de query moet je in de while 10x of minder laten printen (echo).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
while($nt = mysql_fetch_assoc($result))
{
   for($i = 0; $i <= 10; $i++)
   {
      echo "<tr><td>".$nt['Titel']."</td>";
      echo "<td>".$nt['Datum']."</td></tr>";
      echo "<tr><td colspan=\"2\">".$nt['Tekst']."</td></tr>";
      echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
   }
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($Start != 1)
  // print/echo Vorige knop



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if(mysql_num_rows($result) == 11)
  // print/echo Volgende knop


er zijn beter oplossingen maar als je snel een oplossing zoekt zou ik het zo doen.
Gewijzigd op 28/12/2011 03:34:19 door Lendl Verschoor
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 08:46:36
Quote Anchor link
Zoek anders eens op pagination.
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 17:31:06
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb inmiddels een oplossing gevonden, maar zit nu met een nieuw probleem. Ik moet nu het kunnen bewerken van data, en daar gebruik ik een aparte pagina voor. Ik heb dit ooit in de les moeten doen, maar hoe zou ik echt niet meer weten.
Dit is wat ik zo ver heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    //Maak verbinding met de database, als de verbinding mislukt, produceer foutbericht.
$link = mysql_connect("XXXXXXX","XXXXXXXX","XXXXXXXXXX");
 
    mysql_select_db('XXXXXXX',$link);
    
if (! $link)
{

die(mysql_error());
}


if(isset($_GET['NieuwsberichtID'])){
$NieuwsberichtID = $_GET['NieuwsberichtID'];
}

$result = mysql_query("SELECT * FROM Nieuwsberichten WHERE NieuwsberichtID ='".$_GET['NieuwsberichtID']."'" ) or die(mysql_error());

$row = mysql_fetch_array($result);

if($_SESSION['admin']==1){
?>


<form method="GET" action="news.php">
Titel: <br />
<input type="text" value="<?php $row['Titel'] ?>" />
<br />
Tekst: <br />
<TEXTAREA value="<?php $row['Tekst'] ?>"></TEXTAREA>
<br />
<input type="submit" name="opslaan" value="Opslaan" />

<?php
}
?>

</form>
<body>
</body>
</html>


Code tags toegevoegd[/modedit]
Gewijzigd op 10/01/2012 20:05:49 door Bas IJzelendoorn
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 17:33:15
Quote Anchor link
David, wil je in je beginpost alleen relevante code tonen? Dat scheelt een hoop scrollen.
 
Jens erd

Jens erd

10/01/2012 17:39:56
Quote Anchor link
De script die je zojuist geplaatst hebt zijn vatbaar voor SQL injectie. Google eens op mysql_real_escape_string(). Verder wordt het gebruik van DIE() afgeraden omdat dat meestal niet de gebruikelijke manier is om fouten af te handelen. Gebruik een simpele if/else constructie om fouten af te handelen, voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM iets");
if(!$query) {
echo "Query mislukt.";
}
else {
# doe iets met je query
echo "Gelukt!";
}

?>

Verder is je Sql query meerdere malen niet helemaal goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT \".$Start.\", \".$Start+9\"");
?>

wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$result
= mysql_query("SELECT Titel, DATE_FORMAT(Nieuwsberichten.DatumGeplaatst, '%d-%m-%Y') AS Datum, Tekst FROM Nieuwsberichten ORDER BY DatumGeplaatst DESC LIMIT ".$Start.", ".$Start+9."");
?>


Succes! ;-)
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 17:58:37
Quote Anchor link
@Eddy
excuses nogmaals

@Jens
Dankje, daar was ik al uitgekomen, nu zit ik met een ander probleem.
Ik moet nu if($_SESSION['admin']==1)
twee knoppen genereren bij elk bericht. Een verwijder knop, en een wijzig knop. De wijzig knop laat ik verwijzen naar een andere pagina waarop je de tekst en de titel kan wijzigen. Wat ik heb (zie mijn vorige bericht klein stukje omhoog) werkt niet helemaal, want hij laat de textarea en knop etc wel zien als je admin==1 maar de tekst word niet meegenomen naar de volgende pagina.
:(
 
Eddy B

Eddy B

10/01/2012 18:08:26
Quote Anchor link
David, mijn vraag is eigenlijk: Wil je je beginpost aanpassen?
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 18:16:43
Quote Anchor link
Er staat geen wijzig knop bij. Bij mijn andere berichten wel.
 
Gerhard l

gerhard l

10/01/2012 18:28:27
Quote Anchor link
David Sediq op 10/01/2012 18:16:43:
Er staat geen wijzig knop bij. Bij mijn andere berichten wel.


Dat kan maar een bepaald aantal dagen.
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 19:04:57
Quote Anchor link
Maar kan iemand mij misschien helpen? Loop er de hele tijd mee te knooien maar het wil niet echt.
 
Gerhard l

gerhard l

10/01/2012 19:11:57
Quote Anchor link
Hier een voorbeeldje, nu kan je op news.php de $_POST title en text als het goed is uitlezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
session_start();

// hier ergens je query om je gegevens op te halen

if(isset($_SESSION['admin'])){
    if($_SESSION['admin']==1){
        echo '
            <form action="news.php" method="POST">
                <input type="title" value="'
.$row['title'].'"/><br/>
                <textarea id="text">'
.$row['text'].'</textarea>
                <input type="submit"/>
            </form>
        '
;
    }

    else{
        //sessie admin bestaat maar geen goede waarde
    }
}

else{
    //admin niet ingelogt, sessie bestaat niet
}
?>
Gewijzigd op 10/01/2012 19:12:16 door gerhard l
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/01/2012 20:09:34
Quote Anchor link
Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. Ze zijn nu allemaal toegevoegd.[/modedit]

Back to topic.
Gewijzigd op 10/01/2012 20:09:57 door Bas IJzelendoorn
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 20:23:11
Quote Anchor link
okay, sorry daarvoor.

@Gerhard
Uhm, dit wil ook niet, is mijn query wel goed eigenlijk?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2012 20:40:57
Quote Anchor link
David Sediq op 10/01/2012 17:58:37:
Wat ik heb (zie mijn vorige bericht klein stukje omhoog) werkt niet helemaal, want hij laat de textarea en knop etc wel zien als je admin==1 maar de tekst word niet meegenomen naar de volgende pagina.
:(


En wat staat er op die volgende pagina aan code dan?
Waarom gebruik je GET bij het formulier?
 
David Sediq

David Sediq

10/01/2012 20:51:05
Quote Anchor link
Er word gewoon niks meegenomen.
Uhm, ik weet niet, gewend zo te doen denk ik? Kan ik beter POST gebruiken dan? Zoja waarom eigenlijk?

Toevoeging op 11/01/2012 15:41:25:

Ik ben nu zo ver dat de bewerkpagina het doet, en ook alleen maar als je admin==1 bent. Alleen neemt ie in de URL niet de NieuwsberichtID mee. Er staat alleen NieuwsberichtID= maar als je handmatig iets inzet doet alles prima, ook als je op opslaan drukt.
Enig idee iemand waar mijn fout ligt.

En nog een vraagje. Heb ik dit goed geschreven?

mysql_query("INSERT INTO Nieuwsberichten
(Titel, DatumGeplaatst, Tekst) VALUES
('".$_POST['nTitel']."',
'".$_POST['nDatumGeplaatst']."',
'".$_POST['nTekst']."'

Toevoeging op 11/01/2012 16:32:33:

Laat maar zitten. Ik heb het inmiddels opgelost. Ben jullie allemaal dankbaar, en mocht iemand dit nodig hebben zal ik het wel doorsturen.

Nogmaals bedankt, en een fijne dag! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.