Object vullen PDO

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 12:53:00
Anchor link
Hallo allen,
Voor de genen die misschien mijn vorige topic ok hebben gelezen, dan weten die dat k met een inlog systeem bezig ben in OOP.

En nu zat ik eens te kijken naar PDO, en die heeft ook een PDO::FETCH_OBJ.
Nu vroeg k mij dus af,
Zou k van dat object direct mijn user kunnen maken, (als k dus de gegevens goed ophaal, en de namen hetzelfde zijn.)
Heeft iemand hier ervaring mee, of ben k de enige die met z'n stom idee op kan komen?

k bedoel dus iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
private $naam;
private $email;
private $woonplaats;
}


$mysql = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test' , 'root' , '' , array(     PDO::ATTR_PERSISTENT => true ) );


    $sql = $mysql->prepare('SELECT naam, email, woonplaats FROM pdo_test WHERE id=?');
    $sql->bindParam( 1 , $_SESSION['id'] );
    $sql->execute();

    $user = new User();
    $user = $sql->fetch( PDO::FETCH_OBJ );
?>


Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:52:41
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2009 12:58:00
Anchor link
nico schreef op 13.04.2009 12:53:
Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?


Uitleg (EN)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:00:00
Anchor link
ok,, dus gewoon een connectie die maar door blijft gaan (blijft draaien)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:20:00
Anchor link
Wat betreft je eerste vraag zou ik eens kijken naar de fetchObject() method. Daarmee is het inderdaad mogelijk om direct het gewenste object aan te maken met de uit de database opgehaalde gegevens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:25:00
Anchor link
ThnQ Blanche,
En er staat dan bij de 2e constructor (degene met 2 variable dus) een array met de elements erin,
Is een element dan het gegeven dat je uit de database haalt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:30:00
Anchor link
Nee, dat is een array met argumenten die jij zelf invult en die mee gegeven zullen worden aan de constructor. Als het goed is zijn de gegevens uit de database als property binnen de klasse beschikbaar.

Maar goed, ik zou zeggen probeer het eens uit. Maak op die manier eens een object aan en print dat eens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:33:00
Anchor link
Het wil niet echt lukken,
K moet in die array de argumenten meegeven, maar ik heb geen idee hoe k die moet aanroepen.
of moet k hem eerst gaan fetchen, en dat k dan pas de argumenten mee kunnen geven.
k ga ervan uit dat ze er wel hebben over nagedacht, en dat k dus gewoon iets als $sql->username kan gaan gebruiken.
Iemand enig idee?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 14:38:00
Anchor link
Nee, zo moet je het niet zien. Als jij de gegevens uit de database in een constructor wilt gebruiken in PHP, zul je ze inderdaad eerst moeten fetchen.

De method fetchObject() is echt bedoeld om een object dat je uit de database haalt, direct in PHP te kunnen gebruiken. De gegevens die je dan uit de database haalt, vormen de properties van het betreffende object.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:48:00
Anchor link
hmm,,
K begrijp er even vrij weinig van,
Misschien kan je me helpen als je een voorbeeldje ziet =P
Hier komt wat k nu heb:
//User_Store

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);
include 'user.php';
class User_Store
{
    private $mysql;
    public function __construct($host, $database, $username, $password)
    {

        $this->mysql = new PDO('mysql:host='. $host .';dbname='. $database , $username, $password, array(PDO::ATTR_PERSISTENT => true));
    }

    public function get($id)
    {

        $sql = $this->mysql->prepare('SELECT id, username, email FROM users WHERE id=?');
        $sql->bindParam( 1 , $id );
        $sql->execute();
        $user = $sql->fetchObject("User");
        return $user;
    }
}


?>


//User

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

class User
{
    private $id;
    private $username;
    private $email;
    
    public function __construct($id, $username, $email)
    {

        $this->id = $id;
        $this->username = $username;
        $this->email = $email;
    }

    
    public function printUser()
    {

        echo 'ID: '. $this->id;
        echo '<br />';
        echo 'Username: '. $this->username;
        echo '<br />';
        echo 'Email: '. $this->email;
    }
}


?>


//De test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

include 'user_store.php';

$userStore = new User_Store('localhost', 'tuinhoeve_site', 'root', '');
$user = $userStore->get(1);
$user->printUser();

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 15:02:00
Anchor link
Als je het op die manier wilt aanpakken, gebruik je dus niet de constructor van je User klasse om dat object aan te maken. Dat doe je nu middels de fetchObject() method en daarom moet je de constructor leeg laten (of in ieder niet de gegevens vereisen die uit de database komen).

Verder zul je er in je printUser() method op moeten letten dat de properties van het User object genaamd zijn naar de kolommen die je in je SELECT query opgehaald hebt. Een goede afstemming tussen database en PHP code is hier dus van groot belang en de vraag is of zo'n verweving altijd even handig is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:57:07
Anchor link
Spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.