Onveilig script-hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 10:59:11
Quote Anchor link
Beste mensen,

Nu ben ik geen held op PHP gebied en zit nu voor het volgende euvel:

Jaren geleden heb ik een keer een php script aangepast dat gekoppeld zat aan een form. Nu is deze verouderd en niet veilig meer volgens mijn host en mag ik deze niet meer gebruiken.

Na het invullen van het formulier gaat er 1 mail naar de invuller en 1 mailtje naar mij.

het PHP bestandje :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$Bank
= $_POST['Bank'];
$Opnaam = $_POST['Opnaam'];
$email = $_POST['e_mail'];
$my_email = $_POST['my_email'];
$my_subject = $_POST['my_subject'];
$thanks_text = $_POST['thanks_text'];
$mail_name = $_POST['mail_name'];
$Reknum = $_POST['Reknum'];
$Gebdat = $_POST['Gebdat'];
$Woonplaats = $_POST['Woonplaats'];
$Postcode = $_POST['Postcode'];
$Huisnummer = $_POST['Huisnummer'];
$Straat = $_POST['Straat'];
$Geslacht = $_POST['Geslacht'];
$Tussenvoeg = $_POST['Tussenvoeg'];
$Achternaam = $_POST['Achternaam'];
$Voornaam = $_POST['Voornaam'];
$reply_subject = $_POST['reply_subject'];
$thanks_text = $_POST['thanks_text'];

if ($email != ""){
$header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$header_info .= "From: ".$mail_name." <".$my_email.">";

mail ($email,$reply_subject,$thanks_text,$header_info);

$header_info = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$header_info .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$header_info .= "From: ".$name." <".$email.">";

$message = stripslashes($message);

mail ($my_email, $my_subject,
"De volgende reservering is er gemaakt op uw website:<br>


Voornaam: $Voornaam<br>
Achternaam: $Achternaam<br>
Tussenvoegsel: $Tussenvoeg<br>
Geslacht: $Geslacht<br>
E-mail: $email<br>
Staat en Huisnummer: $Straat <br>
Postcode: $Postcode  <br>
Plaats:  $Woonplaats<br>
Aantal 1 persoonskamers: $Reknum<br>
Aantal 2 Persoonskamers: $Opnaam<br>
Totaal aantal personen: $Abbo<br>
Aankomst datum: $Gebdat<br>
Aantal overnachtingen: $Bank<br>
Opmerkingen of vragen: $Huisnummer <br>
<br><br><br>
<br>

"

, $header_info);
}


?>



aangezien ik zeer beperkt php kennis heb vraag ik jullie, hoe krijg ik dit bovenstaande "veilig"?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:41:15
 
Wouter J

Wouter J

28/04/2011 11:03:15
Quote Anchor link
Even wat punten:
- Regel 3 tot en met 21 zijn onnodig. Variabelen kopieren kost alleen meer tijd en het is van de rest geen verschil.
- Bekijk of de velden zijn ingevuld, door isset of empty te gebruiken.
- Variabelen moeten buiten quotes, dus bijv. 'Voornaam: $Voornaam<br>' is fout en dat moet zijn: 'Voornaam: '.$Voornaam.'<br>'
- Mail injection is mogelijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 11:03:41
Quote Anchor link
Heeft je hosting zelf verteld wat er onveilig aan is?

Het komt er op neer dat header-injection mogelijk is, waarmee mensen kunnen spammen. Wat ik je kan aanraden is om een mail-class te gebruiken zoals phpMailer of Swiftmailer.

Als ik nog een opmerking mag geven: Het overschrijven van variabelen in de regelnummers 3 t/m 21 is gewoon overbodig. Je kan de $_POST variabelen altijd direct in je script gebruiken.
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 11:17:04
Quote Anchor link
Wouter J op 28/04/2011 11:03:15:
Even wat punten:
- Regel 3 tot en met 21 zijn onnodig. Variabelen kopieren kost alleen meer tijd en het is van de rest geen verschil.


Oke, maar zoals het er staat is het niet "onveilig" ??

Quote:
- Bekijk of de velden zijn ingevuld, door isset of empty te gebruiken.

Het formulier zelf (dat gebouwd met flash is) controleert op lege velden.

Quote:
- Variabelen moeten buiten quotes, dus bijv. 'Voornaam: $Voornaam<br>' is fout en dat moet zijn: 'Voornaam: '.$Voornaam.'<br>'

oke, ik ga dit aanpassen..

Quote:
- Mail injection is mogelijk


que?
ik ga even google raadplegen op mail injection
Gewijzigd op 28/04/2011 11:17:32 door Co Vanenwijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 11:28:32
Quote Anchor link
Quote:
Oke, maar zoals het er staat is het niet "onveilig" ??

Is alleen maar overbodig..

Quote:
Het formulier zelf (dat gebouwd met flash is) controleert op lege velden.

En daar dienen isset() en empty() voor.

Quote:
ik ga even google raadplegen op mail injection


Kort samengevat komt het er op neer dat buitenstaanders zelf mail-headers kunnen toevoegen en aanpassen door deze in je bericht-veld in te vullen. Zo ken er een hele spamrun naar anderen gestart worden vanaf je contactformulier.
 
Co Vanenwijk

Co Vanenwijk

28/04/2011 11:49:21
Quote Anchor link
Ik heb inderdaad wat gevonden met google

Injection dmv:

[email protected]%0ACc:[email protected]%0ABcc:[email protected],[email protected]

invoeren in het emailveld.

ik heb de bovenstaande email adressen veranderd door emailadressen van mijzelf.
Echter krijg ik ze niet binnen, dus ga er vanuit dat ze niet verzonden worden.

in het flash formulier staat ook het volgende:


================
} else if (!e_mail.length || e_mail.indexOf("@") == -1 || e_mail.indexOf(".") == -1) {
result = "Vul een geldig Email adres in";
================

zou dit voldoende zijn?

De Support van Mijndomein zegt alleen maar dat hij onveilig is... niet waar het hem inzit...

:@ ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2011 12:07:26
Quote Anchor link
Je moet gewoon een goede mailclass zoals phpMailer of SwiftMailer gebruiken.
 
John D

John D

28/04/2011 12:15:58
Quote Anchor link
Co Vanenwijk op 28/04/2011 11:49:21:
De Support van Mijndomein zegt alleen maar dat hij onveilig is... niet waar het hem inzit...
Toch aandringen bij je hosting support om meer informatie te krijgen. Pas dan kan je gericht oplossen naar hun eisen/wensen. Nu blijft het gissen en wellicht hebben zij een verkeerd idee over bepaalde code. Het zal best wel mail-injection zijn maar laat ze dat dan even duidelijk zeggen ipv het domme en nietzeggende "niet veilig"
 
Dirk Renes

Dirk Renes

28/04/2011 16:05:56
Quote Anchor link
iets van een mail injectie gebruiken?
Gewijzigd op 28/04/2011 16:06:56 door Dirk Renes
 
Niels K

Niels K

28/04/2011 16:41:01
Quote Anchor link
Wat bedoel je Dirk? Mail injections moet je niet gebruiken je moet jezelf er tegen beschermen: mail injections
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.