[oop] Menu multiple arrays.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Thomas de vries

thomas de vries

07/03/2014 09:50:28
Quote Anchor link
Goedemorgen mede leden,

Ik zit met een probleem waar ik zo niet uit kom.

Ik ben bezig om een menu te maken deze wordt opgebouwd uit 3 arrays.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$Link
->set_Link(array('news','forms'));
$Link->set_attribute(array('title="Main News"','title="If you have questions use the forums"'));
$Link->set_Name(array('News','Forums'));
?>


Hoe krijg ik het voor elkaar dat de 3 eigenlijks gecombineerd worden.

Ik deed het zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function get_Link() {
    foreach($this->Link AS $link) {
        $aLink .= $link;
    }

    foreach($this->Link_attribute AS $Attribute) {
        $aAttribute .= $Attribute;
    }
}

?>


Dit geeft uiteraard niet het gewenste resultaat ook niet als ik een foreach in een foreach stop.
ik had al gekeken naar array_combine maar hier kun je maar 2 arrays combinen. array_merge geeft ook niet het gewenste resultaat.

Uiteindelijk dient het er zo uit te komen te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function get_Link() {
    return '<a href="'.$this->Link.'" '.$this->link_Attribute.' />'.$this->link_Name.'</a>';
}

?>


Heeft iemand een tip of een tutorial link hiervoor heb eerlijk gezegd nog nooit iets met arrays hoefen te doen maar wil het nu toch een keer gaan proberen. Kant en klare antwoorden heb ik niks aan dan leer ik nog niks.

Met vriendelijke groet,

Thomas de Vries.
Gewijzigd op 07/03/2014 09:50:49 door Thomas de vries
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 16:14:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 10:39:18
Quote Anchor link
Je moet dingen die bij elkaar horen bij elkaar zetten. Jij zet alles door elkaar en daarmee maak je het jezelf lastig.

Je hebt nu 3 arrays met informatie, en die 3 arrays bevatten informatie die bij elkaar hoort.

Waarom zet je niet de informatie die bij elkaar hoort in 1 array?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$links
   = array();
$links[] = array('link' => 'news' , 'title' => 'Main News'     , 'name' => 'News');
$links[] = array('link' => 'forms', 'title' => 'If you have...', 'name' => 'Forums');
foreach($links as $link) {
  // doe je ding
}
?>
 
Thomas de vries

thomas de vries

07/03/2014 11:08:20
Quote Anchor link
Bedankt voor de uitleg.
Alleen als ik het op jouw manier doe dan moet een gebruiker alsnog meerdere arrays maken.
Ik probeer het makkelijk te maken voor de gebruiker.

Anders kan een gebruiker net zo goed gewoon plain html gebruiken
<a href="news" title="Main news">News</a>

Wat ik probeer is dat je ook meerdere attributen toe kunt voegen.
dus dat het eigenlijk zo wordt

gebruiker set 2 menu links
news en forums

Dan wil de gebruiker voor news 2 attributen zetten
title en class maar voor forums wil de gebruiker alleen een title zetten

dan wil de gebruiker de namen gaan zetten
News en Forums

Output
<a href="news" title="Main News" class="news">News</a>
<a href="forum" title="If you have...">Forums</a>

Hopelijk begrijp je wat ik bedoel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 11:19:42
Quote Anchor link
Nogmaals... dan denk ik dat je de werkwijze moet aanpassen.

Het is heel onlogisch om voor verschillende links op verschillende plekken iets te moeten aanpassen.

Logischer is dus dat ze op 1 plek per link alle informatie kunnen invullen:

Voeg link toe:

Link:
Attributen:
Naam:
 
Thomas de vries

thomas de vries

07/03/2014 11:30:57
Quote Anchor link
Ja dat snap ik heel goed.
Maar veronderstel ik doe het zoals jij in het voorbeeld het aangeeft.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$Links
= array();
$Links[] = array('links' => 'news', 'title' => 'Main News', 'name' => 'News');

foreach($Links AS $link) {
    echo '<a href="'.$link['link'].'" '.$link['title'].'>'.$link['name'].'</a>';
}

?>


Dit geeft als output
<a href="news" title="Main News">News</a>

Maar nu wil de gebruiker nog een attribute toevoegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$Links
= array();
$Links[] = array('link' => 'news', 'title' => 'Main News', 'class' => 'Nav', 'name' => 'News');

?>


Zoals je ziet heeft de gebruiker een css class toegevoegd aan de array
maar nu moet de gebruiker eigenlijk ook in de Functie zelf ook nog dit wijzigen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($Links as $link) {
    echo '<a href="'.$link['link'].'" '.$link['title'].' '.$link['class'].'>'.$link['name'].'</a>';
}

?>


Ik zou het dus graag zo zien dat een gebruiker dus niks hoeft te wijzigen in de method van de Class Menu
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 11:36:45
Quote Anchor link
Maar wat bedoel je met "de gebruiker"?

Heb je het over iemand die inlogt en deze gegevens invult in een formulier? Of bedoel je met de gebruiker een programmeur die zelf een array moet typen?
 
Thomas de vries

thomas de vries

07/03/2014 11:42:19
Quote Anchor link
Ja ik ben bezig om classes te maken zodat mensen die de classes kunnen gebruiken gewoon de arrays kunnen invullen zonder dat ze eigenlijk diep in de code hoeven te verdiepen.

Maar ik het het al gevonden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$Links
= array();
$Links[] = array(
    'required' => array(
    'link' => 'news',
    'name' => 'News'
    ),
    'attributes' => array(
    'title' => 'Main News',
    'class' => 'News'
    )
);

?>


En zo gaat het verder.
Dus bedankt voor je uitleg en je voorbeeld nu snap ik ook wat ik kan doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/03/2014 11:50:05
Quote Anchor link
Dat ziet er inderdaad al een stuk beter uit. Nu heb je alle informatie die bij elkaar hoort bij elkaar staan. Succes!
 
Thomas de vries

thomas de vries

07/03/2014 12:52:48
Quote Anchor link
Hmm het werkt nog niet zoals het hoort.

Stel we hebben een Class Menu
in het menu hebben wij een object links
en 2 methods set_link en get_link

Ik laat alleen de get_Link zien een gebruiker hoeft in principe hier niks in te wijzigen als het goed gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
public function get_Link() {
    return '<a href="'.$this->link.'" '.$this->link_Attributes.'>'.$this->link_Name.'</a>';
}

?>


echter met de arrays die gemaakt worden moet een gebruiker die gebruikt maakt van de class alsnog de method get_Link wijzigen als een gebruiker een nieuwe attribute toe heeft gevoegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.