[oop] niet bestaande class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 19:48:03
Quote Anchor link
In navolging van mijn eerdere topic vandaag, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn vraag wellicht anders / breder moet stellen.

Stel ik wil een class Foo gebruiken:

$foo = new Foo();

Echter, om een of andere reden kan het bestand wat bij deze class hoort niet geladen worden (bijvoorbeeld omdat het niet bestaat). Kan ik de fout die hieruit volgt dan op de een of andere manier opvangen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 01:58:21
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 19:56:21
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:08:32
Quote Anchor link
Ger, dankjewel. Wat voor error wordt er in zo'n situatie gegooid? Waar kan ik dat terugvinden?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:27:29
Quote Anchor link
In je script door het uit te voeren...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:32:55
Quote Anchor link
Oké, dan krijg ik een "PHP Fatal error". Hoe vang je die dan op?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 20:40:47
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR, E_PARSE, E_CORE_ERROR, E_CORE_WARNING, E_COMPILE_ERROR, E_COMPILE_WARNING, and most of E_STRICT raised in the file where set_error_handler() is called."
Bron: http://www.php.net/manual/en/function.set-error-handler.php

ValueConstantDescription
1E_ERRORFatal run-time errors. These indicate errors that can not be recovered from, such as a memory allocation problem. Execution of the script is halted.
4E_PARSECompile-time parse errors. Parse errors should only be generated by the parser.
16E_CORE_ERRORFatal errors that occur during PHP's initial startup. This is like an E_ERROR, except it is generated by the core of PHP.
32E_CORE_WARNINGWarnings (non-fatal errors) that occur during PHP's initial startup. This is like an E_WARNING, except it is generated by the core of PHP.
64E_COMPILE_ERRORFatal compile-time errors. This is like an E_ERROR, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
128E_COMPILE_WARNINGCompile-time warnings (non-fatal errors). This is like an E_WARNING, except it is generated by the Zend Scripting Engine.
2048E_STRICTEnable to have PHP suggest changes to your code which will ensure the best interoperability and forward compatibility of your code.

Bron: http://www.php.net/manual/en/errorfunc.constants.php

Gelukkig kunnen mensen altijd zo goed documentatie lezen...
Gewijzigd op 17/02/2014 20:43:35 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 20:45:46
Quote Anchor link
Rustig Wouter, relax... niet iedereen is zo technisch als jij. Niet gelijk zo cynisch worden. Is echt niet nodig.

Ik snap het eerlijk gezegd nog steeds niet. Ik dacht dat je een FATAL error niet kon opvangen? Maar kan dan dus wel???
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 21:14:12
Quote Anchor link
"The following error types cannot be handled with a user defined function: E_ERROR"

"E_ERROR - Fatal run-time errors"

Hier is niks technisch aan... Gewoon domweg wat engels lezen en iets verder kijken en iets preciezer de doc lezen en iedereen kan hier makkelijk op komen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:25:18
Quote Anchor link
Nee Wouter, verschillende mensen... verschillende interpretaties. Ik bedoel dit overigens niet lullig tegenover jou, maar jij bent veel technischer dan velen hier op het forum. Dat betekent dat je bepaalde dingen sneller doorziet en dat je sneller verbanden kunt leggen. Wees daar vooral blij om, en probeer andere mensen daarmee te helpen. Maar ga er niet vanuit dat andere mensen hetzelfde denken en kunnen als jij. Ieder mens heeft zijn/haar eigen kwaliteiten op diverse vlakken.

Dat gezegd hebbende... een PHP Fatal error is dus een run-time error? En die kan ik niet opvangen... dus anders gezegd, als er een object wordt aangemaakt dat niet vantevoren is geladen, klapt je applicatie er gewoon uit en daar is niks tegen te doen. Correct?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 21:46:58
Quote Anchor link
Leuk hé PHP?
Even buiten code fouten, de ene keer een catchable error en dan andere keer niet (bv als je bij je database connectie een niet bestaande host opgeeft, kan je dat afvangen met try ... catch)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 21:51:33
Quote Anchor link
>> Leuk hé PHP?

Nou :-/

>> de ene keer een catchable error en dan andere keer niet

Ja, in dit geval dus niet... dus vraag ik me af hoe je daar mee om moet gaan. Wat als jij een class aanroept, en om een of andere reden is het class bestand verdwenen. Hoe ga je daar dan mee om? De autoloader een exception laten gooien als het bestand niet bestaat? Ik zie niet echt een andere mogelijkheid :-s
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:17:15
Quote Anchor link
Niet zo :s(ip), dat hoort bij programeren
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:23:41
Quote Anchor link
Jawel, dat snap ik ook wel. Maar het is niet altijd leuk. Ik probeer een oplossing te vinden, maar niemand kan me helpen, terwijl het toch een probleem zou moeten zijn waar iedereen mee te maken heeft :(
 
Mar cel

Mar cel

17/02/2014 22:33:06
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 22:44:27
Quote Anchor link
Hmmm, dankjewel voor het meedenken Marcel, maar als ik het goed begrijp kun je de error daarmee niet herstellen. Dus stel dat ik een module wil laden en daar ontbreekt een file, dan kan ik de rest van de pagina niet laden.

Volgens mij is de enige optie om in de autoloader te controleren of het bestand bestaat, en zo niet, dan een exception gooien. Maar waarom reageert er niemand op dit idee? Weten jullie het antwoord ook niet?
 
Wouter J

Wouter J

17/02/2014 22:54:30
Quote Anchor link
In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen? Het is geen verhaal met 2 kanten: file exists -> class bestaat, file not exists -> class bestaat niet.

En ga eerst eens na of je hele idee wel klopt. Je wilt je applicatie verlaten gaan als er een klasse niet bestaat? Hoe dan? Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan? Hetzelfde geldt voor zowat elke andere klasse die je opvraagt, je vraagt ze namelijk op omdat je ze nodig hebt...
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/02/2014 22:54:34
Quote Anchor link
Volgens mij heb je antwoord zelf al gegeven.
Kortom: Je moet een fatal error voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2014 23:20:59
Quote Anchor link
>> In jouw autoloader een exception gooien, en die 3rd party autoloader dan? Heeft die niks meer te zeggen?

Je kent toch namespaces toe aan je autoloader? Op het moment dat een class-naam tot die betreffende namespace behoort, maar het bestand kan niet worden gevonden. Waarom kun je dan geen exception gooien?

>> Stel je Container klasse bestaat niet meer, hoe wil de applicatie verder gaan?

Klopt, ik kan me voorstellen dat je stopt als je container class niet bestaat. Maar probeer het even anders te zien. Stel ik heb op een homepage ergens een blokje "laatste nieuws" staan. Nu kan een bepaalde class van die module niet geladen worden. Moet ik dan de hele website platgooien? Want dat is wat jij nu toch zegt?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:12:26
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp heb je een autoload class zodat je in je code simpelweg iets als dit kan doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$obj = new EenClass();


Je autoloader laadt die class dan voor je. Nu wil je weten hoe je de error kunt afvangen die je krijgt wanneer je autoloader de opgevraagde class niet kan vinden?

Je hebt daar een aantal opties voor. Je voorkeur hangt een beetje af van wat je precies wilt bereiken. Ik zou in elk geval niet aan "set_error_handler" sleutelen.

Dan is de enige manier om te checken of een class bestaat in je autoloader. Je zou bijvoorbeeld dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        throw new MissingException("Kan class $name niet vinden.");
    }
}

try {
    $obj = new EenClassDieNietBestaat();
} catch (Exception $e) {
    echo $e->getMessage(), "\n";
}


Je zou bijvoorbeeld ook een soort "Error" object kunnen vullen ipv met exceptions te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
function __autoload($name) {
    if(class_exists($name)) {
        require_once($name);
    }
    else {
        Errors::Add ( "Kan class $name niet vinden." );
    }
}


Je kan dan bijvoorbeeld altijd nog de "Errors" class uitlezen in je views en daar de melding geven dat een module niet geladen kon worden. Of het wegschrijven naar een log file oid.


Denk alleen dat er wel meer problemen optreden wanneer een module niet gevonden wordt. Waarschijnlijk wordt kort daarna ook die class gebruikt om methods aan te roepen en properties uit te lezen. Maar ja, als er geen instance is gevonden krijgt je natuurlijk weer errors van: "Accessing property on non object" oid.

Dus bedenkt goed of je je applicatie wel echt door wilt laten gaan als een class niet gevonden kan worden. Vaak is dit niet zo'n handig idee.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:13:26 door D Vivendi
 
Wouter J

Wouter J

19/02/2014 13:15:41
Quote Anchor link
Vivendi, het is beter om spl_autoload_register te gebruiken, aangezien die meerdere autoloaders chained.
 
D Vivendi

D Vivendi

19/02/2014 13:21:30
Quote Anchor link
Ja klopt, dat weet ik. Ik gebruikte __autoload meer als simpele illustratie. Maar inderdaad, de spl_autoload class hiervoor had misschien beter geweest om als voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 19/02/2014 13:21:54 door D Vivendi
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.