opgelost: while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 14:44:06
Quote Anchor link
Meestal doe ik een update van één record, maar nu wil ik één veld (als die leeg is) updaten voor alle records.
Hieronder de code. Maar deze stopt na 1 record.
Mogelijk heeft dat te maken met '%%", maar weet even niet hoe dit moet en zag via google ook niet echt iets.
Weet een van jullie dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE id LIKE :id ");
        $pdoResult->bindValue(':id', '%%');
        $pdoResult->execute(array(':id' => '%%' ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = $row['gedcomnummer'] ;
        if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid."   ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>
Gewijzigd op 13/12/2018 18:46:43 door Theo Huitema
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 11:19:09
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:20:05
Quote Anchor link
Waarom eerst de records met een leeg veld zoeken als je direct die regels kunt aanpassen .

Regel 14 uitvoeren is dan voldoende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
update db_bidprentjes set gedcomnummer=0 where gedcomnummer = ''


Dit soort dingen kan je oefenen in phpMyAdmin of gelijke client.
Gewijzigd op 13/12/2018 15:26:24 door Adoptive Solution
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 15:41:08
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk een loop maken en controleren of de variabele al een waarde heeft, zo niet, dan vullen met een waarde nul.
De controle op een waarde doe ik met -> if ($Ged =='') {$Ged =='0';}
Maar hoe maak ik zo'n loop dat de while statement alle records doorloopt?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 15:48:10
Quote Anchor link
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

En aangenomen dat id een indexnummer is kan je het record daarmee terugvinden.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:19:23
Quote Anchor link
En dit:
Quote:
UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='$Ged' WHERE id=:id

Is ook niet het idee van prepared statements...

Daarbij, je prepare-d de UPDATE-query weliswaar, maar je kent nergens een waarde toe aan de :id in die query, noch voer je de query uit met een execute. Of was dit eerst om te testen of dit werkt voordat je de update daadwerkelijk ging uitvoeren?

Overigens is dit:
Quote:
WHERE id LIKE :id

nogal onzinnig. Bij id's zou je niet te hoeven "raden", een id is er juist voor dat je een record direct -op een deterministische manier- kunt aanwijzen.

Een veel betere WHERE-conditie is die van @Adoptive:
Adoptive Solution op 13/12/2018 15:48:10:
Zoek naar alle record waar gedcomnummer leeg is ipv id = %%

Want dat zijn de records die je wilt updaten.

EDIT: Sterker nog, zou je dit niet met één query kunnen doen, zonder loop?

UPDATE <tabel> SET <te_wijzigen_kolom> = <gewenste_waarde> WHERE <te_wijzigen_kolom> = <ongewenste_waarde>

of
WHERE <te_wijzigen_kolom> != <gewenste_waarde>

ofzo?
Gewijzigd op 13/12/2018 16:23:06 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 16:20:19
Quote Anchor link
De code aangepast naar..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php  
//           Verbind met database
$Zged='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
         $Gid = $row['id'] ;
        $Ged = '0';
    
        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer=$Ged WHERE id=:id ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);

        Echo " - ".$Gid." -  ".$Ged." <br>";
    }
// while


    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }  
        
?>


De echo geeft : - 352 - 0
Dus eerste lege record is nr 352, de waarde Ged$ is nul.
Maar het veld wordt niet bijgewerkt, in phpmyadmin blijft veld (varchar(15)) leeg.
Ook stopt het bij record 352, de overige records loopt hij niet door.

id is inderdaad primaire sleutel en index.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 16:22:38
Quote Anchor link
Zie mijn bovenstaande reactie met toevoeging.
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 17:16:10
Quote Anchor link
Ik probeer jullie adviezen op te volgen, maar zie nog niet waarom het niet lukt.
De update doet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php  
$Zged
='';
 try
        {
        $pdoResult = $pdoConnect->prepare("SELECT * FROM db_bidprentjes WHERE gedcomnummer LIKE :gedcomnummer");
        $pdoResult->bindValue(':gedcomnummer', $Zged);
        $pdoResult->execute(array(':gedcomnummer' => $Zged ));

        while($row = $pdoResult->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {

        $update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
        $pdoResult= $pdoConnect->prepare($update_query);


    }
// while
    } // einde try
        catch(PDOException $e){
        echo $e->getMessage();  }          
?>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 17:29:48
Quote Anchor link
Zou dit de oplossing zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$update_query = "UPDATE db_bidprentjes SET gedcomnummer='0' WHERE gedcomnummer='' ";
$pdoResult = $pdoConnect->prepare($update_query);
$pdoResult->execute();


Handleiding waaruit de inspiratie komt :

https://www.w3schools.com/php/php_mysql_update.asp

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "UPDATE MyGuests SET lastname='Doe' WHERE id=2";
// Prepare statement
$stmt = $conn->prepare($sql);
// execute the query
$stmt->execute();
Gewijzigd op 13/12/2018 17:30:24 door Adoptive Solution
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2018 18:08:29
Quote Anchor link
Je zou zelfs rechtstreeks een query kunnen uitvoeren met PDO::query(), een prepare() is niet nodig.

En als je er over nadenkt is dit een eenmalige wijziging, dus een rechtstreekse query in phpMyAdmin of een mysql shell zou veel logischer zijn, hier hoeft verder geen letter (PHP-)code voor aan te pas te komen, het is namelijk geen complexe conversie ofzo, maar een eenmalige omzetting.
Gewijzigd op 13/12/2018 18:08:53 door Thomas van den Heuvel
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:17:11
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeerd Thomas. Het lukte wel in phpadmin om een veld met waarde wijzigen, maar niet om een veld met NULL.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/12/2018 18:24:42
Quote Anchor link
Daar liep ik ook tegenaan.

Maar gelukkig hielp het internet.

Gebruik dan dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE gedcomnummer IS NULL
 
Theo Huitema

Theo Huitema

13/12/2018 18:46:09
Quote Anchor link
Badankt Adoptive en Thomas daarmee lukte het
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.