Opschonen loginscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »
 - Diov  -

- Diov -

29/06/2013 11:51:54
Quote Anchor link
Beste,
Ik heb ooit van -aar- haar loginscript gebruikt, en daar telkens op verder gebouwd.
Nu vind ik het script wat ... , niet echt mooi, overzichtelijk etc.

Ik zou graag jullie mening hebben wat er eigenlijk beter aan kan? Hoe ik het 'mooier' kan maken etc.
Hoe zouden jullie het doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
# Als er op submit gedrukt is.
if(($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") && (isset($_POST['login']))) {
    # Als de waarden niet leeg zijn.
    if(!empty($_POST['username']) OR !empty($_POST['password'])) {
        # We gaan nu alle gegevens ophalen van de username die ingevuld is.
        $sql_geg = "SELECT * FROM leden WHERE username = '".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'";
        # We gaan controleren of de query gelukt is, en of er resultaten zijn.
          if(mysql_num_rows(mysql_query($sql_geg))) {
            # De query is gelukt, dus nu zullen we de gegevens beschikbaar maken.
            $row_user = mysql_fetch_assoc(mysql_query($sql_geg));    
            
            # We slaan het wachtwoord niet gewoon op, maar hebben hem versleuteld.
            $pass = ''.$_POST['password'].''.$salt.''.$row_user['mail'].'';

            # Als het wachtwoord gelijk is...
            if(sha1($pass) == $row_user['password']) {
                    # Kijken of de gebruiker een ban heeft.
                        if($row_user['ban'] == "0") {
                                                           // Ingelogd
                                                      $hash = md5(uniqid(rand(), true)); # unique hash.
                                                       $insert_session = mysql_query("INSERT INTO sessions (userid, hash, ip, logintime, web) VALUES ('".$row_user['id']."','".$hash."', '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."', NOW(), '".mysql_real_escape_string($row_user['web'])."' )"); # We gaan een sessie plaatsen.
                                      
                                                    mysql_query("UPDATE leden SET last_actif = DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 6 HOUR), last_ip = '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."' WHERE username = '".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."' AND password = '".sha1($pass)."'");
                                                            
                                                            if(!isset($_POST['onthoud'])) {
                                                                  if ($insert_session) {
                                                                         setcookie ("id", $row_user['id'],time()+3600);
                                                                         setcookie ("hash", $hash,time()+3600);
                                                                         setcookie ("web", $row_user['web'],time()+3600);
                                                                      
                                            
                                                                       header('location: ingelogd.php?p=home');
                                                                      exit();
                                                                }
                                                            
                                                                else
                                                                {
                                                                          echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                                          exit();
                                                                }
                                                            }

                                                            else {
                                                                  if ($insert_session) {
                                                                         setcookie ("id", $row_user['id'],time()+36000000);
                                                                         setcookie ("hash", $hash,time()+36000000);
                                                                      setcookie ("web", $row_user['web'],time()+36000000);
                                            
                                                                       header('location: ingelogd.php?p=home');
                                                                      exit();
                                                                }
                                                            
                                                                else
                                                                {
                                                                          echo "Fout in de query: ".mysql_error();
                                                                          exit();
                                                                }                                                            
                                                                
                                                            }
                    }

                    else {
                        $bericht = '<b>Je account is niet geactiveerd.<br></b>';
                    }
                    
            }
  
            else {
               $bericht = '<b>Je inloggegevens komen niet overeen met wat in de database staan. #1</b>'.sha1($pass).' - - - '.$row_user['password'];
            }
        }
  
        else {
            $bericht = '<b>Je inloggegevens komen niet overeen met wat in de database staan. #2</b>'.mysql_error();
        }

    }

    else {
        $bericht = '<b>U hebt 1 of meerdere velden niet correct ingevoerd.</b>';
    }
}

?>


Mvg,
Diov
Gewijzigd op 29/06/2013 12:00:35 door - Diov -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:22:14
 
 - Diov  -

- Diov -

09/07/2013 17:25:21
Quote Anchor link
Sorry.. Maar toch bump :p
Iemand ideeën hoe dit beter kan?
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

09/07/2013 18:18:47
Quote Anchor link
Haal de enters weg :D en plak wat dingen aan elkaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2013 19:18:36
Quote Anchor link
Ben ik een 'haar'? Ik geloof toch echt dat ik van het mannelijk geslacht ben ;-)

Anyway, dit is dus MultiSess, één van mijn script die in in 2007 uit heb gebracht om mensen veilig te laten inloggen, met een sessiekeuze.

Leuk script, maar helaas behoorlijk verouderd.
Wat er mis is tegenwoordig:

- Goede beveiliging met sha1() of liever zelfs bcrypt
- Natuurlijk de foutafhandeling

Ik zie dat je al sha1() gebruikt, met een salt. Een stuk beter ;-)
 
Jan R

Jan R

09/07/2013 19:50:17
Quote Anchor link
- Aar - op 09/07/2013 19:18:36:
Ben ik een 'haar'? Ik geloof toch echt dat ik van het mannelijk geslacht ben ;-)


offtopic: 't zal aan je avatar liggen :) . ik heb het ook even gedacht. Sorry
 
 - Diov  -

- Diov -

09/07/2013 20:02:56
Quote Anchor link
@Aar, sorry van dat 'haar' gedoe. Ligt beetje aan je avator zoals Jan hierboven zegt. Sorry :(

- Ik gebruik een salt en pepper. (De salt is een unieke string, en de pepper een waarde van de gebruiker uit de database).

Bcrypt kan ik niet gebruiken, 000webhost laat het niet toe.

De sessiekeuze heb ik eruit gewerkt. Alvast heel erg bedankt dat ik het mocht gebruiken!

@Pepijn,
De enters zorgen ervoor dat het wat meer leesbaar is.
Ik geef toe, misschien wat te veel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2013 20:06:10
Quote Anchor link
Lijn twintig heeft iets te veel tabs. Ik geloof dat het ook zo in mijn script zit. ;-)
 
 - Diov  -

- Diov -

09/07/2013 21:47:18
Quote Anchor link
Idd, maar dat vind in nu net handig, ik weet dat in die blok de gebruiker zeker ingelogd is. :p
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/07/2013 21:57:58
Quote Anchor link
- Diov - op 09/07/2013 21:47:18:
Idd, maar dat vind in nu net handig, ik weet dat in die blok de gebruiker zeker ingelogd is. :p

Daar heb je ook commentaarblokken voor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/07/2013 22:17:06
Quote Anchor link
- Diov - op 29/06/2013 11:51:54:
Beste,
Ik heb ooit van -aar- haar loginscript gebruikt

Zo, opgelost.
 
 - Diov  -

- Diov -

09/07/2013 22:53:27
Quote Anchor link
@Ozzie ?
________________________________________________________________________

Zijn er ook nog dingen die anders kunnen?
Ik sla nu de sessie op in de database, maar is het verstandig om ook te kijken naar het IP adres?
Zo kan ik ook beter controleren?

Slaan jullie ook de browser op? Van waar ze inloggen?
Is er misschien de mogelijkheid om de locatie te weten als iemand inlogd? Zoals bij een iPhone (idk voor andere toestellen) de locatievoorziening.

Alvast bedankt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/07/2013 23:50:29
Quote Anchor link
- Diov - op 09/07/2013 22:53:27:
@Ozzie ?

Ik had van "haar" "aar" gemaakt :)
 
 - Diov  -

- Diov -

09/07/2013 23:52:56
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 09/07/2013 23:50:29:
- Diov - op 09/07/2013 22:53:27:
@Ozzie ?

Ik had van "haar" "aar" gemaakt :)


Ahzo, ik had niet gezien dat het doorstreept was :p nu snap ik Hem :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/07/2013 09:02:28
Quote Anchor link
Wat is if(... isset($_POST['login'])) ?

Is dat de van de submit knop?
 
Erwin H

Erwin H

10/07/2013 10:24:30
Quote Anchor link
- Diov - op 09/07/2013 22:53:27:
Is er misschien de mogelijkheid om de locatie te weten als iemand inlogd? Zoals bij een iPhone (idk voor andere toestellen) de locatievoorziening.

Precieze locatie bij mijn weten niet, maar op basis van het ip address kan je wel het land bepalen. Hier kan je een complete ip-land database downloaden: http://software77.net/geo-ip/

Als je het loginscript overigens overzichtelijker wil maken zou ik ervoor kiezen om niet al die if statements te nesten. Nu heb je ze tot 7 lagen diep genest, dat is wel heel erg veel.
 
 - Diov  -

- Diov -

10/07/2013 11:04:29
Quote Anchor link
@Kris,
Dat is de name van het <form>
Als je meerdere formulieren hebt, is het leuk te weten welke verzonden is :p


@Erwin,
En is die locatie weten handig? Ik gebruik ook google analytics, en daar kan ik het ook zien. (Wel niet per gebruiker..)

Hoe werk je de if statements dan weg? Met een switch? Hmm..
 
Kris Peeters

Kris Peeters

10/07/2013 12:26:34
Quote Anchor link
De name van het form. Daar heb ik geen probleem mee; met submit knoppen wel.
Dan verkies ik om zo'n data in een <input type="hidden"> te steken. Daar kan je alles kwijt wat je in $_POST-variabelen wil controleren.

- Diov - op 09/07/2013 22:53:27:
Is er misschien de mogelijkheid om de locatie te weten als iemand inlogd?


Je kan het ook vriendelijk vragen met javascript
Zie bv. http://www.w3schools.com/html/html5_geolocation.asp
en dat resultaat doorsturen naar de server.
Gewijzigd op 10/07/2013 12:29:01 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.