optellen van rijen uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Arco

Arco

06/01/2009 09:21:00
Quote Anchor link
hallo, ik kom er niet uit.

als ik dit heb:

id text aantal
1 2 78
2 3 88
6 5 47


moet het totaal 3 zijn.

hoe krijg je dat voorelkaar.. heb als met wat count functies geprobeerd.
maar krijg het niet voorelkaar.

iemand ideeën?


uiteindelijk wil ik graag dit hebben:

id text aantal
1 2 78
2 3 88
6 5 47
9 12 312

script uitkomts:
1
2
3
4


ik row altijd id's maar een javascrciptje mag geen nummer missen. vandaar dat niet kan.


hoop dat iemand dit snapt:P

groet Arco
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 08:13:55
 
Hipska BE

Hipska BE

06/01/2009 09:27:00
Quote Anchor link
Je eerste vraag met het aantal rijen in een tabel:
SELECT COUNT(*) AS aantal FROM tabel

Wat je met je tweede vraag bedoeld snap ik geen fluit van. Kan je eens duidelijker zijn?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

06/01/2009 09:27:00
Quote Anchor link
Gebruik je hiervoor een while-loop?

Zet voor de while-loop
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$iCount
= 1;[/code]

En net voor je de while-loop afsluit[code][code]<?php
$iCount
++;
[
/code]
Dan kan je deze echo`en, voor de ++ :)
 
Arco

Arco

06/01/2009 09:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

for($i = 1; $i <= 20; $i++)
{

echo "$i";
}


?>


waar 20 staat moet dus het aantal rijen komen.

dit verhaal...

id text aantal
1 2 78
2 3 88
6 5 47


moet het totaal 3 zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arco
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

06/01/2009 09:39:00
Quote Anchor link
Dit is niet de manier waarop ik het zou doen.

Want waar haal jij de id's dan vandaan?

Lees mijn vorige post en de post van Hipska nog eens.
 
Arco

Arco

06/01/2009 09:52:00
Quote Anchor link
punt is als ik iets toevoeg aan een db en ik verwijder een aantal dan krijg je een gat van id's als je snap wat ik bedoel dat is niet zo erg

maar ik moet gewoon als uitkomst. hebben:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


DB voorbeeld:

id text aantal
1 2 78
2 3 88
6 5 47
7 2 22
8 3 232
9 56 233
10 56 23
11 54 23
12 45 232
13 45 232

dus hier heb je id 3, 4 en 5 verwijderd

het is voor een javascript. waar de volgnummers het zelfde moet zijn vandaar je de id's niet kan laten zien dat had ik nu maar als je 1 verwijdert dan zie je het script niet meer.

vandaar dacht ik dit kan de oplossing wel zijn.. maar dan moet ik dus iets hebben om rijen op te tellen
ik zit nu ook op me werkt kan moelijk nu dingen testen anders had ik wel wat geprobeerd...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arco
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

06/01/2009 10:06:00
Quote Anchor link
Je gaat niet eens in op mijn reacties.

Waarom post ik het nog?
 
Arco

Arco

06/01/2009 10:27:00
Quote Anchor link
sorry, nee ik begreep je verkeerd.

ip probeer wel ff wat
 
Timen kut

Timen kut

06/01/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Massive bump hier he...

Je kunt toch een while maken o.i.d?

Voer je eerst je query uit en dan whilen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
---->query
$i=0;
while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo $i - andere rijen.'<br />;
$i++;
}
 

06/01/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Lees het berichtje van Hipska eens, van boven ;-)
 
Arco

Arco

06/01/2009 10:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include('mysql.php');

$icount = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS id FROM tabel");
$iCount = 1;

while ( $iCount++ )
{

echo "$iCount <br>";
}



?>



hmmz ik doe wat fout hij telt maar door...
 
Hipska BE

Hipska BE

06/01/2009 10:35:00
Quote Anchor link
je zal het beste in JS een array-tje maken met de id nummers in

Telkens je dan volgende id nodig hebt, neem je het volgende getal vanuit de array.

even een voorbeeldje in php: (wat dus JS moet worden he)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$id
= array(1,2,6,7,8);

$i=0;

//eerste ID:
echo $id[$i];

//volgende ID:
echo $id[$i++];

// ID 3:
echo $id[3];
?>


Zoiets, maar dan in javascript
 
Timen kut

Timen kut

06/01/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Arco schreef op 06.01.2009 10:34:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

include('mysql.php');

$icount = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS id FROM tabel");
$iCount = 1;

while ( $iCount++ )
{

echo "$iCount <br>";
}



?>



hmmz ik doe wat fout hij telt maar door...


Je geeft geen count limit..

$count=1;
while($count < 10){
echo $count;
$count++;
}
 
Mr.Moe

Mr.Moe

06/01/2009 10:41:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 06.01.2009 10:30:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
---->query
$i=0;
while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo $i;
$i++;
}


Dit moet geven wat jij bedoelt
 
Hipska BE

Hipska BE

06/01/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Ok blijkbaar praat ik tegen de muren, van mij hoef je dan ook geen hulp meer te verwachten binnenkort.

http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=8&id=59588

Als je hulp vraagt, moet je ook iets doen met de gegeven antwoorden.

Veel succes nog!
 
Arco

Arco

06/01/2009 10:44:00
Quote Anchor link
pfff. ben echt een newbie hiero:+
 
Arco

Arco

06/01/2009 10:45:00
Quote Anchor link
dat doe ik ook....
 
Hipska BE

Hipska BE

06/01/2009 10:50:00
Quote Anchor link
Waarom moet men je dan 2x aan herinneren dat je mijn bericht bovenaan eens moet lezen.

En ook dennis mertens heeft hetzelfde gevoel als ik..
Quote:
Je gaat niet eens in op mijn reacties.

Waarom post ik het nog?
 
Arco

Arco

06/01/2009 10:55:00
Quote Anchor link
daar ben/was ik ook mee bezig.....
 
Mr.Moe

Mr.Moe

06/01/2009 10:57:00
Quote Anchor link
@arco: ga gewoon even naar het begin van deze topic. Lees het eerste bericht van Hipska, deze query geeft het aantal rijen in u tabel weer. En dan kan je via een while lus heel makkelijk krijgen wat jij wilt hebben.
 
Arco

Arco

06/01/2009 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include('mysql.php');

$sql = mysql_query"SELECT COUNT(*) AS id FROM blaat");
$i=0;
while($i=mysql_fetch_array($sql)){
echo $i ;
$i++;
}



?>


zoals ik net al zij dat ik er mee bezig was...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.